Hopp til hovedinnhold
IBEN AKERLIE OG INGRID UNNUR GIÆVER HAR HOVEDROLLENE I TV2S NYE DRAMASERIE (TV2 / INSTAGRAM)

«Hvor er Thea?»: TV 2s nye serie følger Skam-formatet

IBEN AKERLIE OG INGRID UNNUR GIÆVER HAR HOVEDROLLENE I TV2S NYE DRAMASERIE (TV2 / INSTAGRAM)

Den norske TV-høsten ble akkurat litt mer dramatisk. TV 2 har denne uken sniklansert sitt nye TV- og nettprosjekt, Hvor er Thea. Serien handler om at  – jepp, du gjettet riktig – en jente ved navn Thea forsvinner.

Hvor er Thea følger Skam-formatet med nye opplastede klipp eller innlegg daglig, der alle ukens klipp blir samlet til én episode som kan sees på TV 2 eller TV 2 Sumo hver torsdag. 
 


På seriens nettsted kan man i skrivende øyeblikk lese to blogginnlegg hvor karakteren Liv etterlyser bestevenninnen Thea, og forklarer at hun har opprettet bloggen for å nå ut til folket.

Liv studerer de siste postene hennes på Facebook, spekulerer om hva som har skjedd med henne, og påpeker at venninnen ser ut som om hun er «i en annen verden». 

Hvor er foreldrene, hvorfor lager ikke de blogg og insta? Dårlig. Det er superdyktige Iben Akerlie, kjent fra blant annet Mammon og Victoria, som har rollen som bekymrede Liv. I rollen som Thea finner vi Ingrid Unnur Giæver, kjent for NRK-serier som Veddemålet og Skattejakten, som hun spilte i som barn. I 2017 har hun blant annet gjort Sommerteaterets oppsetting av Alice i Eventyrland.  


 
Sammen med blogginnleggene har karakterene også (selvsagt) fått profiler i sosiale medier. Theas Instragram-profil har postet regelmessig om alt hun har foretatt seg siden begynnelsen av juli. Postene slutter den 15. september, kvelden da hun forsvant fra Parkteateret i Oslo. 


Dette er forøvrig ikke første gangen TV 2 forsøker seg på et alternativt TV-format. Som noen kanskje husker skapte kanalen hysteri blant de tusen hjem tidlig i fjor da de annonserte at såpekongen Hotel Cæsar sluttet med tradisjonelle episoder, og i stedet begynte med daglige klipp via Sumo.


Det er dermed kanskje ikke helt tilfeldig at TV 2 har gått blant sine egne og hentet inn Cæsar-veteranen Christopher Pahle som manusforfatter og regissør til Hvor er Thea. (Pahle skrev scenen hvor Storm gjør en rap battle, trenger man si mer?). 

Pahle er også kjent blant Skam-fans fordi han skrev recaps av episodene for Dagbladet. 

Hehehehe dere kommer
aldri til å finne meg

Et innlegg delt av Thea
Vinger (@thea.vinger)

Ettersom serien fortsatt er helt i startfasen er det veldig vanskelig å si hvor vellykket prosjektet blir. Så langt kan man sette pris på det ser ut som om det ligger grundig arbeid bak materialet som ligger på nettet allerede, og med et sånt format som dette er det absolutt nødvendig. Så, dersom du er en av dem som kjenner på tomrommet Skam etterlot seg innenfor norsk TV-drama og har begynt å kjenne på abstinensene; ta det med ro. TV2 hjelper deg™. 

Nye innlegg kommer daglig via Hvor er Thea-siden.

Men, dersom du er en av de som foretrekker god, gammeldags lineær-TV, så har første episode av serien premiere den 5. oktober på TV2 og RIP Hotel Cæsar: 17 uforglemmelige klipp!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer