Hopp til hovedinnhold
SANDRA LYNG OG YOUNG E (MAIPO)

Hvit vestkantjente + sort gutt = urealistisk norsk film?

SANDRA LYNG OG YOUNG E (MAIPO)

Oppfølgeren til Oslo 31. august? Nei, men Oslo Natt til 17. mai, som hadde premiere på fredag, blir mye snakket om, til tross for at handlingen lyder omtrent som følger:

To 15 år gamle gutter har bestemt seg for at denne kvelden skal bli gedigen, men i løpet av det neste døgnet blir vennskapet satt på en svær prøve. Han ene vil ha tilbake sin eks, men det han ikke vet er at bestekompisen er i ferd med å bli sammen med henne. Uff! Når gutta finner ut at de begge er forelsket i samme jente så blir det uboost.

Klassisk handling? Absolutt.

Men noen filmeksperter synes opplegget er snodig: Piken Heidi er kritthvit, mens gutta hun liker – Sam og Amir – er brune og sorte (!).

– At en pen og dannet jente fra Oslos vestkant er kjæreste med en somalisk gutt – og også får morens velsignelse for forholdet – virker ganske urealistisk, skriver filmkritikeren i Sunnmørsposten, og trekker tre prikker på terningen.

Anmelderen, som tidligere har gitt en film dårlig kritikk grunnet en sexscene mellom homofile, vedgår av «formuleringen er uheldig». Han skriver dog ikke at han reagerer på at denne «urealistiske» hvit jente/sort gutt-handlingen finner sted på natten til selveste Norges nasjonaldag.

De tre hovedrolleinnehaverne fra Oslo, Samakab Omar (17), Thea Sofie Loch Næss (17) og Mohammed Alghoul (15) filmdebuterer, mens regissør Eirik Svensson tidligere har laget den romantiske komedien En som deg.


Traileren til Natt til 17. er kul og filmen er overraskende flott. ANBEFALES.

PS: En annen som reagerer på filmens handling er artigper Tore Sagen fra Radioresepsjonen:Mer sterke norsk film-meninger: – Aksel Hennie er den norske Al Pacino og Robert De Niro

Nyeste saker fra 730.no

Les mer