Hopp til hovedinnhold
CLARKE PETERS ALIAS LESTER OG BRITISKE DOMINIC WEST ALIAS MCNULTY I THE WIRE (HBO)

Hvis du liker The Wire

CLARKE PETERS ALIAS LESTER OG BRITISKE DOMINIC WEST ALIAS MCNULTY I THE WIRE (HBO)

«En politiserie fra Baltimore» høres ikke så spennende ut, og det gjør heller ikke «et drama fra New Orleans i kjølvannet av den katastrofale Katrina-orkanen”. Men hvis man krydrer beskrivelsene med stikkordene «The Wire» og «HBO», vil flere spisse ører/øyne.

David Simon, mannen bak den mektige, kritikerroste serien, og Eric Overmyer, som kom med bak kameraet etter den tredje sesongen, har fått grønt lys av kanalen til å skyte første episode av Treme, som er navnet på et fattig område i New Orleans hvor det hovedsaklig bor afrikansk-amerikanere.


– Alle sesongene bør eies på DVD.

På en pressekonferanse i Los Angeles fortalte HBO-sjefen Richard Plepler at kanalen ikke nødvendigvis jakter på en stor ny hit, som deres favoritter The Sopranos og Sex And The City, og minnet om at ingen kunne forutse at disse to seriene skulle bli internasjonale fenomener.

– Det første vi ser etter er kvalitet og fremdragende overlegenhet, hevdet Plepler beskjedent. Og breialt.

Kanalen har også annonsert to andre kommende prosjekter; Komiserien The Washingtonienne, produsert av blant andre Jessica Parker, som er basert på boken til den politiske sexbloggeren Jessica Cutler, samt en serie fra gamblingbyen Atlantic City på 1920-tallet.

Baltimore-gangstarapper på NRK P3.

Dramaet skal lages av Martin Scorsese og The Sopranos-produsent Terry Winter.

Les mer