Hopp til hovedinnhold
$$$ (LARS KRISTIAN NERBØ)

Hvis dårlig norsk rap er en sykdom

Tiden flyr og minner oss om at Vinni er en sertifisert ringrev i blodsporten kalt rap; Til høsten er det ti år siden den stødige lysluggen slapp sine to første, offisielle Paperboys-singler, «It’s Paper» og «Moving Up», før duoen ble hele Norges via «Barcelona» med Madcon. Hurra for disse gutta, som har banet mer vei enn hva mange vet. (Og de ekte vet at 35-åringen startet lenge før disse singlene, jamfør hans support-gig for The Roots på Quart i 1996, med svart sveis, som en ung, fresh, norsk versjon av Billie Joe Armstrong).

På nyåret slipper Vinni sin andre soloplate; hans debutskive på norsk. «Medisin» er første smakebit på hva et halvt år med arbeid hos hovedsakelig de to svenske produsentene Patrik Collèn og Astma har resultert i. «Gatesingelen» er produsert av førstnevnte og et hint om hva som er i vente, forteller hip-hop-veteranen oss.

– Første låt ut har en seig og fin Collén-beat, med Tor Egil Kreken på bass. En liten dengare for å venne meg – og andre – til norsken, sier Vinni til 730 om «Medisin».

– Tekstmessig er det som vanlig litt rølp og litt rettskriving.

Hør/kjøp den her:

– Sett fra mitt subjektive syn så er det som skjer i studio nå magisk, og noe av det bedre Vinni har gjort, forteller hans karismatiske manager Gunnar «Idol-Gest» Greve til 730.
– Det er litt back-to-basics-feeling på hele prosjektet. Både hva angår lydbilde, stemning og hovedpersonens mestring av overgangen fra engelsk til norsk. «Medisin» er som sagt kun en smakebit; den første offisielle radiosingelen kommer ila september.
(PS: High five til den som vet hvilken rå action-thriller tittelen og ingressen til denne saken er inspirert av.)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer