Hopp til hovedinnhold

Hvilken rapper har mest $?

Businessmagasinet Forbes er ute med sin oversikt over verdens ulike milliardærer målt i amerikanske dollar, og i kjølvannet kom også listen over de fem rikeste rapperne. Felles for artistene som befinner seg på denne oversikten, er at i tillegg til å ha solgt bøttevis av plater, har de også en god nese for entreprenørskap.

Ikke helt overraskende troner Sean «Diddy» Combs øverst på listen. Ofte anklaget for å være mer av en businessmann enn en artist, har Diddy opparbeidet en massiv formue på nesten 2,7 milliarder norske kroner. Pengene stammer fra hip-hop-mogulens innsats i blant annet Bad Boy Records, en voldsomt gunstig deal med selskapet Diageo om Ciroc Vodka og klesmerket Sean John.

Fortsetter under klippet.


Sean «Jay-Z» Carter har hustlet seg veien til nummer to på listen. I fjor alene tjente Jigga godt over 350 millioner NOK, hvilket også vil si at han toppet inntektslisten for samtlige hip-hop artister i 2010. Beyonces boo har hittil bygget opp en mektig formue på 2,52 milliarder kroner, blant annet via sine eierinteresser i sportsbaren 40/40 Club og underholdningsselskapet Roc Nation, samt salget av klesmerket Rocawear som han startet med Dame Dash.

Fortsetter under klippet.


Fortsetter under klippet.

Andre «Dr. Dre» Young havner et stykke lengre bak, men har fortsatt nok til å kunne utsette mytesomspunnede Detox på ubestemt tid. Gjennom sitt plateselskap Aftermath har Dre tjent godt, ikke bare på sin egen musikk, men også sine protesjeer. Lukrative avtaler har gjort at blant annet Eminem, 50 Cent og resten av G-Unit-stallen har bidratt til å fylle opp Dres sparegris som rommer cirka 700 millioner kroner.

Fortsetter under klippet.


Curtis «50 Cent» Jackson har etter sin musikalske suksess grindet hardt i tilsynelatende alle retninger. Han har vært involvert i alt fra parfymer, kondomer, filmer og tv-spill, men tjente nok mest på G-Unit Clothing Company i et samarbeid med Reebok, og etter salget av sine eierinteresser i Glacéaus Vitamin Water til Coca-Cola Company.

Fortsetter under klippet.


Overraskende nok må Fiddy likevel dele fjerdeplassen med Lil Waynes stefar Bryan «Baby»/«Birdman» Williams. Som boss i Cash Money Records, og etter angivelige aktiviteter i olje-sektoren, matcher Baby 50s formue. Begge er de verdt cirka 560 millioner kroner hver.

Fortsetter under klippet.


Topp 10: Artistene som dro inn mest i fjor!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer