Hopp til hovedinnhold
HVIT MANN SOM PUSHER 50 (SHADY/AFTERMATH/INTERSCOPE/UNIVERSAL)
HVIT MANN SOM PUSHER 50 (SHADY/AFTERMATH/INTERSCOPE/UNIVERSAL)

Marshall Mathers: Hvilke av sine album synes Eminem er dårligst?

Marshall Mathers alias Eminem (født 72) snakker ut om privatlivet – og musikken.

Kimberly Anne Scott og Marshall Mathers ble skilt og gift to ganger.

I etterkant har ikke Em blitt koblet til mange damer, men den medie- og sosiale medier-sky veteranen forteller at han dater. Angivelig blant annet via datingapp.

Nei, ikke Raya(#sponset), men den mer folkelige varianten.

Dater du?

– Det er vanskelig. Etter skilsmissen min så har jeg hatt noen få dates, men ikke noe som gjorde at jeg ville gjøre det offentlig. Dating har ikke vært min greie i det siste, sier Em i en Q&A i forbindelse med slippet av hans niende album Revival.

Når du dater, hvordan møter du folk? Tinder?

– Altså… Ja.

Er du seriøs?

– Og Grindr. Dessuten pleide jeg å gå på strippeklubber, humrer artigper.

THROWBACK: KIM OG MARSHALL

(Apropos Grindr så bekrefter Em at han ga sin venn Elton John en såkalt diamantkukkring i bryllupsgave. Men han fikk noen fra teamet sitt til å kjøpe den.)

Når Eminem skal møte damer, så er det neppe på kino. Men ikke fordi han ikke går på kino.

Hva har du sett i det siste som du liker?

– 2Pac-filmen (All Eyez on Me). Jeg så den to ganger.

Er det ingen som plager deg når du går på kino?

– Jeg leier kinosalen. Jeg har forsøkt (å gå på kino) på den vanlige måten, men det har ikke funket så bra…

Når han er hjemme på sofaen så er en av favorittseriene til Slim Shady fra Netflix.

Godless. Har du sett den? Faen så bra!

TRUMP ER DET ENESTE SOM GJØR DAGENS EM SINT  (SHADY/AFTERMATH/INTERSCOPE/UNIVERSAL)

TRUMP ER DET ENESTE SOM GJØR DAGENS EM SINT  (SHADY/AFTERMATH/INTERSCOPE/UNIVERSAL)

Selv om Eminem holder seg for seg selv i Detroit, så får han med seg hva folk sier om ham. På godt og vondt.

– Det er greit at kritikere eller hvem som helst ikke syns at jeg er like god som jeg var før. Det jeg ser etter, uansett responsen, er ting jeg gjorde riktig eller ting jeg musikkmessig kunne ha forbedret.

Veteranen er dog ikke dritstolt over hele katalogen sin.

– Jeg er kritisk mot meg selv og jeg forsøker alltid å finne ut hvordan jeg kan bli bedre. Jeg har definitiv ikke en perfekt karriere. Jeg har gitt ut dårlige album… Relapse var det beste jeg kunne gjøre på den tiden. (Jeg) hadde akkurat begynt å rappe etter rehab og var i en rar tåke i månedsvis… Det var så lenge siden jeg hadde lagt vokal uten å ta et tonn med valium og vicodin at jeg nesten måtte lære å rappe igjen.

eminem likes encore album the least marshall mathers slim shady norway norge 730no

(Aftermath/Interscope/Universal)

Det han liker minst er det femte albumet Encore alias ƎNCORE fra 2004 – med blant annet Like Toy Soldiers, Mockingbird og Ass Like That.

– Encore… Det albumet er bare midt på treet… Jeg synes halve albumet er okay, sier Em.

– I løpet av de seneste årene har jeg sett at folk sier at de savner gamle Eminem. Så når jeg ser slikt så gir jeg dem gamle Eminem. Men når jeg gjør det sier de «han er for gammel til å rappe om sånt, han må bli mer moden». Så blir jeg moden og da sier de «jeg savner gamle Eminem». Så hva skal man gjøre? Med Revival forsøkte jeg å lage noe for folkene på begge sider.

– Jeg er ikke personen jeg var da jeg var 28. Gløden er fortsatt her, men ikke raseriet, stor sett… Så lenge vi ikke snakker om Trump.

Selv mener Eminem at høydepunktet i karrieren hans kom i 2000.

– Jeg jakter fortsatt på The Marshall Mathers LP. Det var toppen av det jeg kunne gjøre. Jeg har bare ikke raseriet som jeg hadde på den tiden. Hvis jeg hadde det, så ville musikken vært den samme, og jeg håper den har forandret seg. Hvis jeg fortsatt hadde hatt det raseriet så hadde det ment at jeg ikke hadde vokst som artist eller menneske. Teknisk sett så føler jeg at jeg er bedre til å rappe enn jeg noensinne har vært…

Hvordan føler du at Revival har blitt?

– Jeg vet ikke. Bra nok til å bli gitt ut… Vi får vel vente å se på reaksjonene, sier Marshall litt usikkert.


Les hele intervjuet hos Hvorfor tok Eminem med masse gjester på Revival, men bare én rapper? 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer