Hvilke artister i historien har reist lengst?

26. feb 2018 kl. 00:00
JB, TIESTO, MJ, BOB DYLAN, RI (UNIVERSAL, CASABLANCA)
JB, TIESTO, MJ, BOB DYLAN, RI (UNIVERSAL, CASABLANCA)


Artister med respekt for seg selv reiser langt. Noen reiser imidlertid lengre enn andre. TravelBird har regnet ut akkurat hvor langt,
og hvem som reiser mest.


På toppen av listen troner Tiësto. Den nederlandske DJ-veteranen har en total reiselengde på 2,5 millioner kilometer. Distansen tilsvarer hele 63 ganger rundt jorden. Fana-superstjernene Kygo og Alan Walker har et pittelitte stykke igjen.


Hakk i hel på andreplass finner vi en annen DJ; Paul van Dyk. Tyskeren, som startet karrieren allerede i 1990, kan skryte av en reiselogg på hele 2,3 millioner kilometer.


På tredjeplassen har vi noen utenfor sjangeren elektronisk musikk; den levende legenden Bob Dylan. Han startet karrieren i 1959, men holder fortsatt god kok (#hvisdetlovåsi) med
omtrent 100 konserter årlig. Bob reiser verden rundt på en tilsynelatende evigvarende turné.
Den totale reiselengden hans er på 2,2 millioner kilometer; en distanse som sender ham nesten seks ganger til månen. 


Ikoniske Rolling Stones ruller inn på syvendeplass med en reiselengde som tilsvarer en distanse på 42 ganger rundt jorden. Det psykedeliske California-bandet Grateful Dead er høyest blant artistene som sjelden/ikke lenger har konserter. Deres lange, rare reise har sendt dem rundt jorden i underkant av 30 ganger. 
(Hvis du plutselig befinner deg på en musikkquiz; vit at de holdt på fra 1965 til 1995.)

 
Cindy Lauper kommer inn høyest blant kvinnelige artister med sine 1,5 millioner kilometer, som gir henne 9. plass. Noen hakk nedenfor finner vi ikke overraskende Rihanna, Lady Gaga og Beyonce med kilometere på henholdsvis 850k, 834k og 760k. Madonna og norgesaktuelle Britney Spears har reist 665k og 622k totalt så langt.


Andre spennende navn er Snoop Dogg på tiendeplass, 
fortsatt unge Justin Bieber på 27. plass og Michael Jackson på 28. plass. 


De britiske popgigantene The Beatles kommer inn på nest sisteplass, med en reiselengde på 154k kilometer. Til sitt forsvar hadde bandet kun ti aktive år på reisefot.

Se hele listen Eurodance-klassiker i ny norsk drakt (VIDEO)