Hopp til hovedinnhold
NÅR DU PRØVER Å STIKKE AV, MEN BLIR TATT I FARTSKONTROLL... (HBO NORDIC)

Hvem var det egentlig som drepte Andrea?

NÅR DU PRØVER Å STIKKE AV, MEN BLIR TATT I FARTSKONTROLL… (HBO NORDIC)

Erfaring må alltid høstes på et eller annet vis, selv om det av og til gjør vondt å se på at naive mennesker bare hopper inn i situasjoner uten at vi kan gjøre noe for å forhindre det.


Nasir «Naz» Khan (Riz Ahmed,
Jason Bourne, Nightcrawler, Four Lions og snart Star Wars Rogue One) er et sånt eksempel i HBOs nye krimdrama The Night Of. Han «låner» ikke bare farens taxi for å komme seg til/fra en stilig fest, men drar like gjerne med seg en jente hjem for å more seg. Den heldige utvalgte er ikke bare berusende vakker, Andrea (Sofia Black D’Elia, All My Children, Skins, Gossip Girl) bærer også rusen med seg i små plastposer.

Etter en het natt våkner Naz opp, men det gjør ikke Andrea – hun er nemlig knivstukket og ligger livløst igjen.

Naz, som ikke husker noe, stikker så fort avgårde at han blir stoppet av politiet for uforsiktig kjøring. De finner en blodig kniv i hans eiendeler og legger kjapt sammen to og to. Den unge mannen vår skjønner virkelig ingenting, men får endelig tak i advokaten John Stone (John Turturro,
O Brother, Where Arth Thou?, Transformers, You Don’t Mess With The Zohan). 

Fortsetter underNÅR DU ANGRER PÅ AT DU BLE ADVOKAT (HBO NORDIC)

Basert på BBCs Criminal Justice fra 2009, er The Night Of produsert av blant andre tungvekter Steven Zaillian (Schindlers List, The Girl with the Dragon Tattoo, American Gangster, Mission Impossible). Serien satt i Manhattan premierte HBO Nordic 11. juli, og den mørke krimmen har raskt steget opp til over 90 % positivitet både blant publikum og kritikere hos Rotten Tomatoes.

Philadelphia Inquirer mener skuespillerne er så sterke at en kan se forbi det faktum at plot-twistene kan minne om Law & Order, mens The New York Times ser på
The Night Of som en spennende og utsøkt miniserie.

– Serien utvikler seg til å bli en mer konvensjonell juridisk historie, der vi følger med på hvordan Stone lapper ihop et forsvar og saken blir Nancy Grace‘ifisert i media, skriver avisen.
Boston Herald føler dog disse åtte episodene (varigheten varierer mellom 57 og 96 min) kommer 10 år for sent, noe vi kanskje kan istemme en liten enighet i. Men spørsmålet om hvem som drepte Andrea henger fortsatt løst i lufta, og villigheten for å se videre så en kan finne det ut er tilstedeværende. Fra 730 blir det da 3,90 av 5 klapp.


Trailer på
HBO-dramaet The Night Of finner du her:

Bonus:

Britiske Riz Ahmed alias Riz MC er i det virkelige liv en solid rapper. Her spytter 33-åringen i kryss med skuespiller Donald Glover alias Childish Gambino:

Se også: Downton Abbey møter Keeping Up with the Kardashians?

Nyeste saker fra 730.no

Les mer