Hopp til hovedinnhold
Britney Spears åpner opp om hvorfor hun valgte å barbere hodet i 2007 (X17online/Getty)

Britney Spears avslører sannheten bak det sagnomsuste bildet

Det har gått 13 år siden Britney Spears tok barbermaskinen fatt.

Den påfølgende heksejakten hadde destruktive konsekvenser for 25 år gamle Britney. Fansen sluttet aldri å undre seg over hva som virkelig hendte med superstjernen den kvelden.

Nå bekreftes det som har blitt spekulert i en årrekke.

Den 27. februar 2007 gikk verdens største popstjerne Britney Spears inn i en frisørsalong i Tarzana, Los Angeles.

Hun ønsket at frisøren skulle barbere av alt håret på hodet hennes. Frisøren nektet noe som førte til at sangeren tok saken i egne hender. Mens dusinvis av fotografer klikket i vei utenfor, barberte Britney av alt håret.

Bildene gikk viralt neste dag og vakte uendelig mye negativ oppmerksomhet rundt «Circus»-sangeren. Kort tid etter ble B langt inn på flere rehabiliteringsinstitusjoner. Og senere det året mistet hun foreldreretten over sønnen til eksen Kevin Federline.

2007 til 2008 var – med andre ord – en veldig vond periode for Britney Spears.

På det tidspunktet var popsangeren under et strengt vergeskap styrt av faren Jamie Spears. Under denne ordningen hadde faren full kontroll over alt fra popstjernens profesjonelle avgjørelser til inntekten hennes.I et utdrag fra sin seneste memoar The Woman In Me forteller Britney åpent om hva som skjedde den kvelden, og bekrefter det mange har gjettet i flere år.

Beslutningen om å barbere hodet var et opprør mot vergeskapet.

Britney Spears går hardt ut mot moren Lynne Spears på Instagram
Britney (Steve Granitz/WireImage)

 «Jeg hadde så mange øyner på meg mens jeg vokste opp. Jeg hadde blitt sett opp og ned, fått folk til å fortelle meg hva de syntes om kroppen min, siden jeg var tenåring. Å barbere hodet og utagere var mine måter å presse tilbake på», begynner hun.

B legger til at beslutningen ikke forandret noe i det lange løp.

 «Jeg måtte vokse håret mitt og komme i form igjen. Jeg måtte legge meg tidlig og ta de medisinene de ba meg ta.»

Se også: Britney Spears skilsmisse: Sam Asghari truer med å dele pinlig informasjon

Throwback med Britney Spears og faren Jamie Spears som tidligere lå på Britneys Facebook-profil (Facebook/britneyspears)
Throwback-bilde av Britney Spears og faren James alias Jamie som tidligere lå på Britneys Facebook-profil (Facebook/britneyspears)

I et annet utdrag minnes vi hvor grusom Jamie Spears var mot datteren sin. Britney forteller at farens høye forventninger ødela selvbildet hennes – selv mens hun herjet på topplistene.

 «Å føle at du aldri er god nok er en sjeleknusende tilstand av å være for et barn. Han [Jamie] hadde trommet den meldingen inn i meg som en jente, og selv etter at jeg hadde oppnådd så mye, fortsatte han å gjøre det mot meg.»

 «Jeg ble en robot. Men ikke bare en robot – en slags barnerobot. Jeg hadde blitt så infantilisert at jeg mistet deler av det som fikk meg til å føle meg som meg selv,» fortsetter hun.  

«Vergeskapet fratok meg kvinneligheten, gjorde meg til et barn. Jeg ble mer en enhet enn en person på scenen. Jeg hadde alltid følt musikk i beinene og blodet mitt; de stjal det fra meg.»

Britney Spears og søsteren Jamie Lynn Spears på Nickelodeon Kids' Choice Awards i 2003 (Frank Micelotta/Getty)
Britney Spears og søsteren Jamie Lynn Spears på Nickelodeon Kids’ Choice Awards i 2003 (Frank Micelotta/Getty)

Britney legger til at hun følte seg som en skygge av sitt virkelig seg under vergeskapet.

«Jeg tenker tilbake nå på at faren min og hans medarbeidere har kontroll over kroppen min og pengene mine så lenge, og det får meg til å føle meg kvalm», skriver hun.

Se også: Britney Spears som danser med kniver vekker oppsikt

 «Tenk på hvor mange mannlige artister som gamblet bort alle pengene sine; hvor mange hadde rusmisbruk eller psykiske problemer. Ingen prøvde å ta fra dem kontrollen over kroppen og pengene deres. Jeg fortjente ikke det familien min gjorde mot meg.»

Som for eksempel en viss Yeezy-designer fra Chicago?

Her får vi altså svaret, svart på hvitt etter 13 år. Umyndiggjøringen av Britney Spears kan fra nå og utover aldri underdrives igjen.

I et annet utdrag fra memoaren forteller «If You Seek Amy»-sangeren at hun tok abort som tenåring mens hun datet Justin Timberlake.

 «Det var en overraskelse for meg. Det var ikke en tragedie. Jeg elsket Justin så mye. Jeg forventet alltid at vi skulle ha en familie sammen en dag. Dette ville bare bli mye tidligere enn forventet. Men graviditeten gjorde ikke Justin glad. Han sa at vi ikke var klare til å få en baby, at vi var for unge. Hvis det var opp til meg alene hadde jeg aldri gjort det. Og Justin var ennå ikke sikker på om han ville bli en far.»

JT og Britney + pologenser i 2000 (Dave Hogan/Getty Images)

Nå teoretiserer fansen at klassikeren «Everytime » ikke handler om JT som mange hevdet, men om babyen de aldri fikk.

På tvers av kloden ble 2007 versert som «Britneys store fall». Fansen valgte å stå ved idolet sitt og forsvarte henne fra feilaktig fremstillinger. Før #FreeBritney var det #LeaveBritneyAlone som herjet på sosiale medier. Britney fikk heller ikke lov å ytre seg om situasjonen hun befant seg i – i hvert fall ikke direkte. Superstjernen måtte bryte gjennom lydmuren på eneste måten hun kunne: Gjennom musikken.

Blackout-skiva til Britney er kanskje det mest ikoniske comebacket i popmusikkens historie.

Britney lagde altså dette MESTERVERKET mens hun var på det mørkeste punktet i livet sitt.

Fun fact: Musikkvideoen til «Piece of me» – regissert av Wayne Isham – skildrer den turbulente perioden Britney gikk gjennom i 2007. I videoen ser vi vennegjengen forkle seg som superstjernen for å forvirre paparazzien. Waynes visjon for musikkvideoen var å la B parodiere seg selv på en trygg måte. Videoen fikk blandede anmeldelser, men vant samtlige kategorier den ble nominert til ved MTV Video Music Awards 2008. Inkludert Årets video, beste kvinnelige video og beste popvideo. Dette markerte – utrolig nok – Britneys første VMA.

The Woman In Me ser ut til å bli nok et vendepunkt i karrieren til Britney. Noe forteller oss at vi burde forberede oss på flere avsløringer.

Memoaren utgis i sin helhet neste uke.

Les også: Britney Spears går hardt ut mot storebror Bryan James Spears: – Faen ta deg!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer