Hopp til hovedinnhold
Kan det været Elevens «pappa» eller Elevens Papa som sitter i buret i Russland? (Netflix)

Hvem er The American i Stranger Things? Topp 5 teorier

Spoil-o-rama følger, naturligvis.

Denne måneden ble tredje sesong av Netflix-suksessen Stranger Things sluppet.

(Se anmeldelser og annen synsing her.)

Cirka én dag senere hadde vi binget oss gjennom de åtte tilgjengelige episodene.

Radig oppsummert: Ung kjærlighet, ustyrlige hormoner og ekstra fiffige skjorter, blandet med russiske spioner, eksploderende rotter og et kjøttetende megamonster som er hypp på en nummer 11 fra barnemenyen.

Det funker som fy!

Sesong 3 er utvilsomt både rørende, varm og artig, men det hadde ikke vært Stranger Things uten at en eller flere karakterer må legge på røret.

Denne gangen gjaldt det blant annet et utall russere, forskeren Alexei og Billy Hargrove (alias storebroren til Max/sesongens sekundærskurk).

Aller verst var det da Hopper måtte bøte med livet, etter at Joyce ble nødt til å velge mellom å redde ham og å redde verden. Bekmørkt.

En som fortjente bedre. #justiceforalexei (Netflix)

Men måtte Hopper faktisk bøte med livet? Tja. Internettet tviler.

Mange mener at den ofte gretne og fyrrige, men veldig elskbare (#hvisdeterlovåsi), politisjefen kan ha kommet seg unna; tålmodige fans fikk nemlig servert et bonusklipp etter rulleteksten i siste episode, hvor man blir tatt med tre måneder frem i tid, fra Hawkins til snøbelagte Kamchatka i Russland.

Her ser vi to fengselsvakter ta med seg en fange fra én celle til en annen – selv har han ikke så lyst til å bytte celle – hvor han til slutt blir spist av en demogorgon. For det har de tydeligvis der.

Uansett.

Før vaktene henter riktig fyr (R. I. P.), stopper en av dem ved feil celle, hvorpå det blir slengt ut en svært så tankevekkende kommentar: «Nei, ikke amerikaneren.»

Litt gåsehud-bonanza? Titt under for reprise.

Vi har samlet topp 5 teorier om hvem den mystiske amerikaneren er. Kos deg!

1: Jim Hopper

Dette er altså den mest populære gjetningen. Teoretikerne mener at Hopper kom seg unna ved å hoppe inn i portalen til Upside Down før Joyce lukket den, og at russerne fant ham fordi de har fått tilgang til og er i full gang med å utforske den gufne dimensjonen.

Litt rart i og med at de jobbet på spreng med å åpne portalen i Hawkins, men ble stoppet. Mye kan dog skje på tre måneder, og at de har klart å lage en ny portal er langt ifra usannsynlig.

(Et godt argument for at dét stemmer, er demogorgonen de har på lønningslista.)

Noe annet som taler for at Hopper overlevde, er at El mister kreftene sine i siste episode. Besynderlig? Ikke egentlig.

På den måten unngår nemlig serieskaperne et åpenbart smutthull; hadde El hatt sin vanlige juice, kunne karakterene (og seerne) enkelt funnet ut om politisjefen er i live eller ei, ved at heltinnen tok på seg bind foran øynene og «så» etter ham – akkurat som hun har gjort utallige ganger før.

Hvil i fred? (Netflix)

2: Dr. Brenner

Hvordan visste russerne egentlig om Upside Down, om Hawkins og om El? Via Dr. Brenner aka Papa, mener noen. (Du trodde kanskje han døde i første sesong, men den gang ei. Serieskaperne bekreftet ovenfor Collider i 2017 at han fortsatt er i live.)

En oppløftende tanke er at han sikkert har blitt torturert for informasjonen.

Vi har ikke sett han på en stund, men Papa har sikkert ikke blitt noe koseligere. (Netflix)

3: Murray Bauman

Noen tror at Murray (<3) bega seg ut på leting etter Hopper fordi han, som konspirasjonsteoretikeren han er, ikke var overbevist om at han faktisk døde av strålingen – og letingen førte til at han havnet i russernes hender igjen.

Ikke umulig?

Artig detalj: I sjette episode av tredje sesong, vises Murrays telefonnummer på skjermen. Nummeret, (618)625-8313, fungerer i virkeligheten og fans som ringer får høre en talemelding fra Murray.

Han prøver desperat å få tak i Joyce (som nå har flyttet ut av Hawkins med Jonathan, Will og El) for å gi henne en nyhet som «er verken god eller dårlig, men noe».

Noen mener han skal informere henne om at han har funnet ut at Hopper er i live, men fanget av russerne, mens andre tror han har kommet over en annen hemmelighet som senere sørget for å få Murray selv satt i buret i Kamchatka.

Et ikon. (Netflix)

4: Eight

Vi fikk møte Kali Prasad, også kjent som Eight, i sesong to. (Forøvrig seriens desidert dølleste handlingsforløp så langt.) Kali og El var fanget på forskningslabratoriet i Hawkins sammen da de var barn, hvor de ble hensynsløst eksperimentert på. Dét resulterte i at begge nå har overnaturlige krefter.

Kanskje russerne på en eller annen måte fikk nyss i at det finnes andre som hun rå jenta de prøvde å yppe med på Starcourt?

Snork. Men kult at Kali spilles av danske Linnea Berthelsen. (Netflix)

5: Vegard Harm

Neida.

Se også: Pennywise er tilbake – se ekstra lumsk trailer

Nyeste saker fra 730.no

Les mer