Hopp til hovedinnhold
(HBO)

Hvem er du EGENTLIG i Sex and the City?


(HBO)

Serier kommer og går, men av og til treffer de blink og forblir i livet som et arvestykke med hedersplass på LACK-hylla.

Gjennom 6 sesonger følger en sex-spaltisten Carrie Bradshaw og gjengen som kretser seg rundt. Samantha, Charlotte, Miranda og Carrie er unge damer bestående av et knippe forskjellige personligheter som i opp- og nedturer fôrer oss med nødvendig livsvisdom.

Sex and the City er pensum for enhver serie-elsker, og kan nytes om og om igjen hos HBO Nordic. Så å si all tematikken er minst like relevant i 2016, og de ikoniske karakterene går aldri ut på dato. 

Fortsetter nedenfor(HBO)

Det HBO-produserte showet kom først ut i 1998 og har kommet seg på mang en toppliste over tidenes beste serier siden den gang, i motsetning til de to filmene i etterkant som ikke høstet like mye skryt.


I likhet med klassikeren «Hvem ville du helst blitt sammen med i
Friends?», fins det fortsatt de som spør hvem en identifiserer seg mest med i Sex and the City. Dette er gjerne folk som ikke har sett på serien selv, men som har skjønt at disse fire kvinnemenneskene står for litt forskjellige klisjéer verdier her i verden.


Som i ethvert show med respekt for seg selv har alle karakterene hver sine relaterbare øyeblikk å plukke fra, men om vi nå skal spørre – på ekte: Hvem er du egentlig?
Skribenten Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker, Ed Wood, New Year’s Eve, Did You Hear About the Morgans?)LYXFÄLLAN NEXT? (HBO)
… Du elsker å være ute på byen og er alltid klar for en drink… Alle pengene dine går til påfyll i garderoben… Du prøver å framstå som sterk og uavhengig til enhver tid, men takler ikke at noen er uenig med deg. Du har nemlig alltid rett og kan fikse alt selv.… Du er dog ubrukelig på kjøkkenet og komfyren fungerer som oppbevaringsplass for nok et par sko… Vennene dine kommer alltid først, men mest fordi du vil snakke om deg selv… Du klarer ikke å slutte å undre… … Du lar deg manipulere av samme mann gang på gang… Du trenger litt drama i livet
Advokaten Miranda Hobbes (Cynthia Nixon,
Amadeus, Hannibal, James White)MIRANDA FOR PRESIDENT (HBO)

… Du hater alle bortsett fra venninnene dine. Uten dem hadde fritiden din nemlig kun bestått av å se på TV og skamløst plukke opp sjokoladekaken du akkurat kastet i søpla.


… Å være kvinne i et mannsdominert miljø er beinhardt, men du nekter å skulle bli behandlet annerledes… Du lever ikke på en rosa sky, men velger heller å være pessimist fremfor å lyve for deg selv… Du er allergisk mot romantikk og nekter å endre deg for noen… Selvtilliten din svinger opp og ned, men du har for lengst innsett at det er bedre å drite seg ut enn å prøve å være noen andre enn seg selv
PR-ansvarlige Samantha Jones (Kim Cattrall,
Police Academy, Sensitive Skin)DON’T WE ALL. NEIDA. JODA. NEIDA. (HBO)


… Med alderen kommer selvsikkerhet og du er ikke redd for å vise det… Livet er for kort til å bruke tiden på å bekymre seg over hva andre tenker om deg… Livet er for kort til å bruke tiden på å bekymre seg over menn… Du akter å komme ut av situasjoner med æren i behold… Du eier ikke et eneste filter (#nofilter)… Til syvende og sist er det viktigste at du elsker deg selv.Kunsthandler Charlotte York (Kristin Davis,
Soccer Moms, Journey 2) 
AV OG TIL KAN EN JO LURE (HBO)


… Livet ditt består av å krysse av den lange sjekklista for glansbilde-livet du planla allerede på barneskolen… Du lider av flink pike-syndromet og akter å holde deg innenfor rimelighetenes grenser… Du er et fasade-menneske og klarer alltid å reise deg fra nederlag som måtte oppstå… Dette innebærer også å bygge opp bak illusjonen om hva en kvinne er… Du trenger en mann som er det stikk motsatte av hva du ser etter, men det finner du selvsagt ikke ut før du har funnet ut at det alltid fins en skyggeside av glansbildet.


Kanskje kom du litt nærmere et svar nå, kanskje ikke. Carrie er egentlig ganske irr tho?Se også: Netflix-tips: Inder i New York

Les mer