Hopp til hovedinnhold
Emily Alyn Lind og Evan Mock som paret Audrey Hope og Aki Menzies på settet til Gossip Girl (Jose Perez/Bauer-Griffin/GC)
Emily Alyn Lind og Evan Mock som paret Audrey Hope og Aki Menzies på settet til Gossip Girl (Jose Perez/Bauer-Griffin/GC)

Gossip Girl 2021: Hvem er de nye skuespillerne og hva har de gjort før?

Gossip Girl er tilbake.

Noe som har blitt godt markert i løpet av de siste månedene.

OPPDATERT: Se reaksjonene på den første episoden! 👀

Men denne uken starter omsider Gossip Girl 2.0 som HBO Max har tatt over fra The CW – nesten en dekade etter at serien avsluttet med sesong 6.

Originale Gossip Girl (The CW)

Originale Gossip Girl (The CW)

Nye GG ble først referert til som en omstart, men det er en slags oppfølger. Ikke en ren reboot.

Karakterene fra originalen – Serena van der Woodsen, Blair Waldorf, Dan Humphrey, Chuck Bass & co – eksisterer også i denne serien, men de lever sine egne, voksne liv i New York som 30-40-åringer.

Via 10 episoder får vi møte en ny gjeng med studenter på en posh privatskole på The Upper East Side på Manhattan.

Igjen med Kristen Bell som stemmen til den allvitende Gossip Girl-en. Dog med en ny vri.

Nye Gossip Girl: Zion Moreno og Savannah Smith som Luna La og Monet de Haan (Jose Perez/Bauer-Griffin/GC)

Nye Gossip Girl: Zion Moreno og Savannah Smith som Luna La og Monet de Haan (Jose Perez/Bauer-Griffin/GC)

Handlingen er foreløpig en statshemmelighet.

Så hemmelig at skuespillerne under prøvefilmingen etter auditionen fikk utlevert manus fra den gamle serien, slik at de ikke skulle få vite noe før de eventuelt ble booket.

Men forvent mystikk og drama: Jamfør traileren

Forvent også mer bruk av sosiale medier og mindre av bloggingen i originalen.

Gossip Girl 2021 (HBO)

Gossip Girl 2021 (HBO)

En annen forskjell er rolleinnehaverne, som i motsetning til forrige runde våkent nok nå serverer mangfold.

Hvem er de nye nye skuespillerne og hva har de gjort før?

De er en variert gjeng, fra 18 til 28 år.

Ja, man kan pushe 30 og fortsatt spille tenåring.

To av hovedpersonene er dog 02 og 03.

Her er den nye Gossip Girl-gjengen:

Whitney Peak

Whitney Peak som Zoya Lott. Her med Eli Brown på settet i NYC mars 2021 (Gotham/GC Images)

Whitney Peak som Zoya Lott. Her med Eli Brown på settet i NYC mars 2021 (Gotham/GC)

Født: 2003

Karakter: Zoya Lott

18-åringen er født i Kampala (hovedstaden i Uganda, i tilfelle du har glemt), og flyttet til Canada i 2012. Fem år senere debuterte hun i sin første spillefilm; Oscar-nominerte Molly’s Game med Jessica Chastain, Idris Elba og Kevin Costner.

Whitney Peak (Instagram/whitneypeak)

Whitney Peak (Instagram/whitneypeak)

HBO skal ha booket Whitney kun basert på audtion-tape-en hun sendte inn fra Toronto, slik at hun ikke trengte å prøvefilme for rollen. Når det kommer til hennes forbilder, troner Lisa Bonet, Aaliyah og Teyana Taylor øverst på listen.

 

Emily Alyn Lind

Emily Alyn Lind som Audrey Hope under filmingen av Gossip Girl i New York (RCF/MEGA/GC Images)

Emily Alyn Lind som Audrey Hope under filmingen av Gossip Girl i New York (RCF/MEGA/GC)

Født: 2002

Karakter: Audrey Hope

Selv om hun er tenåring har Emily allerede en nesten uforskammet lang CV: 17 filmer og 19 serier. Brooklyn-jenta spiller blant annet en ung Shirley Temple i J. Edgar med Leonardo DiCaprio, er med i den ferske Stephen King-filmen Doctor Sleep – og ikke minst de sagnomsuste The Babysitter-filmene til Netflix med Bella Thorne. Da Emily var 10 år vant hun Young Artist Award for ABC-storserien Revenge, hvor hun spiller i fire sesonger.

Straks blir hun best kjent som Audrey fra Gossip Girl, som lenge har datet karakteren Aki. (Se nedenfor.) Men i den siste tiden har 19-åringen fått mange fans via karakteren Ariel i den medisinske CBS-dramaserien Code Black og som Jolene Drygulski i Juliette Lewis-serien Sacred Lies.

Fun fact: Skuespillermoren hennes Barbara Alyn Woods er kjent som Deb Scott i The CW-«kultserien» One Tree Hill.

HEISANN:

Moren til Emily Alyn Lind; Barbara Alyn Woods alias Deb Scott fra One Tree Hill (SGranitz/WireImage)

Moren til Emily Alyn Lind; Barbara Alyn Woods alias Deb Scott fra One Tree Hill (SGranitz/WireImage)

Barbara Alyn Woods har tre døtre som er skuespillere – og alle gjør det bra. Emilys storesøster Natalie Alyn Lind er aktuell i ABC-serien Big Sky (som også vises hos Disney+), mens lillesøsteren Alyvia Alyn Lind har hovedrollen i Netflix-serien Daybreak. Denne måneden kommer hennes Bella Thorne-film Masquerade.

 

Thomas Doherty

Thomas Doherty som Max Wolfe (RCF/MEGA/Getty)

Thomas Doherty som Max Wolfe (RCF/MEGA/Getty)

Født: 1995

Karakter: Max Wolfe

Skottens første hovedrolle var i Disney-serien The Lodge, fulgt av rollen som Harry Hook; sønnen til kaptein Hook i Descendants 2 og 3. Han var lenge sammen med sin tidligere Disney-kollega Dove Cameron fra Marvel-serien Agents of S.H.I.E.L.D. (som i forrige måned stod frem som bifil på coveret til GAY TIMES). Før rollen som Max i Gossip Girl spilte Thomas i The Originals– og The Vampire Diaries-spin-off-serien Legacies –  og i en annen New York-serie; High Fidelity med Zoe Kravitz. 730.no anmelder den her.

 

Jordan Alexander

Jordan Alexander som Julien Calloway (Gotham/GC)

Jordan Alexander som Julien Calloway (Gotham/GC)

Født: 1993

Karakter: Julien Calloway

Den 180 cm høye straks 28 år gamle kanadieren spiller en tenåring. Bra for henne! Utenom å være skuespiller er hun også artist, som i fjor slapp singelen «You». I 2018 varmet hun opp for Kehlani under Toronto Pride for Carly Rae Jepsen på Toronto i 2019. Det samme året booket hun en rolle i Facebook-serien Sacred Lies med Emily Alyn Lind.

 Emily Alyn Lind og Jordan Alexander på settet til Gossip Girl i New York i juni 2021 (Jose Perez/Bauer-Griffin/GC)

Emily Alyn Lind og Jordan Alexander på settet til Gossip Girl i New York i juni 2021 (Jose Perez/Bauer-Griffin/GC)

Jordan forteller W at det var Emily som maste om at Jordan måtte prøve seg på audition. Noe hun ikke gjorde før hun fikk vite at Gossip Girl var på jakt etter en svart jente med barbert hode 😎

 

Eli Brown

Eli Brown på Gossip Girl-settet i New York (Gotham/Getty)

Eli Brown på Gossip Girl-settet i New York (Gotham/Getty)

Født: 1999

Karakter: Otto Bergmann IV alias Obie

Oregon-gutten er mest kjent som Dylan Walker i Pretty Little Liars: The Perfectionists. Utenom GG er han aktuell med Guy Ritchie-filmen Wrath of Man med Jason Statham og Scott Eastwood (som 730.no snart bør slutte å referere til som sønnen til Clint Eastwood). Eli beskriver karakteren sin Obie som «veldig, veldig, veldig, veldig, veldig velstående», men som – i sitt eget hode – føler at han gir tilbake og står opp for folk som ikke er så privilgerte som ham.

 

Evan Mock

Skateboarder Evan Mock debuterer som skuespiller via karakteren Aki Menzies (Raymond Hall/Getty)

Skateboarder Evan Mock debuterer som skuespiller via karakteren Aki Menzies (Raymond Hall/Getty)

Født: 1997

Karakter: Akeno Menzies alias Aki

Skateboarder-it-gutten fra Hawaii ble signert til IMG Models mens han ennå var tenåring. I 2019 gjorde Frank Ocean en snutt med Evan (i enda mer knallrosa hår enn han har nå) viral etter at R&B-stjernen postet videoen på sin Instagram hvor den fikk 1,5 millioner visninger den første dagen.

24-åringen har i etterkant blitt hyret av blant andre Calvin Klein, Louis Vuitton og Dior – og designet klær for Justin Bieber og Travis Scott. (Da Travis spilte på Stavernfestivalen, trodde mange/vi at han skulle ta med Kylie Jenner. Men Travis tok med Evan.)

Gossip Girl blir Evans offisielle debut som skuespiller. Karakteren hans Aki Menzies er sammen med Audrey Hope (Emily Alyn Lind).

 

Zión Moreno

Zión Moreno er klar som Luna La i Gossip Girl. Her er hun på premieren til Melanie Martinez-filmen K-12 (Kevin Mazur/Getty/Atlantic Records)

Zión Moreno er klar som Luna La i Gossip Girl. Her er hun på premieren til Melanie Martinez-filmen K-12 (Kevin Mazur/Getty/Atlantic Records)

Født: 1995

Karakter: Luna La

26-åringen fra New Mexico, som er transkvinne, startet også som modell, og har en kort CV som skuespiller. Hun debuterte i 2019 i filmen musikal-skrekkfilmen K-12 med Melanie Martinez, fulgt av rollen som transkvinnen Isabela De La Fuente i den populære, meksikanske Netflix-serien Control Z. (Karakteren hennes i serien skjuler for kjæresten og omverdenen at hun er en transperson.) Det eneste HBO røper om Zions Gossip Girl-karakter Luna La er at hun serverer stil 💅🏼

 

Tavi Gevinson

Norsk-amerikanske Tavi Gevinson som Kate Keller i GG - med Adam Chanler-Berat som spiller i serien (Gotham/Getty)

Norsk-amerikanske Tavi Gevinson som Kate Keller i GG – med Adam Chanler-Berat som spiller i serien (Gotham/Getty)

Født: 1996

Karakter: Kate Keller

Om forlatelse, men vi er en sucker for alt norsk, så la oss ta dette først: Moren til Tavi er den norske veveren Berit Engen fra Oslo, som flyttet til Chicago-området på 80-tallet. Karakteren hennes Kate ser ut til å være en lærer? Norsk-amerikaneren er best kjent for å ha startet bloggen Style Rookie som 12-åring, som etterhvert ble til et nettsted for popkultur. Hun debuterte som skuespiller i Ron Howard-serien Parenthood i 2014, og har i etterkant gjestet blant annet The Simpson’s og Jordan Peele-serien The Twilight Zone.

 

Savannah Smith

Savannah Lee Smith som Monet de Haan (HBO Nordic)

Savannah Lee Smith som Monet de Haan (HBO)

Født: 2001

Karakter: Monet de Haan

20-åringen studerer skuespill på Tisch School of the Arts på New York University, og dette er den første rollen hun booker. Solid start! Savannah forteller Wonderland at det er en drøm å få spille Gossip Girl-karakteren Monet, og at hun synes det er viktig å kunne representere svarte, bifile kvinner på en så stor plattform som HBO-serien. Ettersom Savannah også er sanger, fra en familie med musikere, er en annen stor drøm å få opptre på Broadway.

 

Elizabeth Lail

Elizabeth Lail tar en kjapp lunsj under shooten (Jose Perez/Bauer-Griffin/Getty)

Elizabeth Lail tar en kjapp lunsj under shooten (Jose Perez/Bauer-Griffin/Getty)

Født: 1992

Karakter: Ikke annonsert

Texas-kvinnen har ikke en av hovedrollene, men la oss ta henne med lell. Det er nemlig litt artig at hun i de siste årene har vært aktuell som Guinevere Beck i Netflix-serien You med Penn Badgley som den sjarmerende psykopaten Joe Goldberg. Men Penn ble først kjent som Dan Humphrey i originale Gossip Girl.

Regissør: Karena Evans

Regissør Karena Evans (Instagram/karenaevans)

De to første episodene av nye Gossip Girl – «Just Another Girl on the MTA» og «She’s Having a Maybe» – er regissert av den kanadiske Drake-protesjéen Karena Evans.

25-åringen fra Toronto har allerede regissert tre musikkvideoer for Drizzy – «God’s Plan», «Nice for What» og «In My Feelings» – som snart har 2 milliarder visninger hos YouTube 😬

Karena debuterte som serieregissør via den første episoden av Starz-strippeklubbserien P-Valley, fulgt av en episode i sesong 4 av FX-serien Snowfall.

Emily Alyn Lind, Jordan Alexander, Savannah Smith og Zion Moreno på settet til den nye Gossip Girl-serien (Raymond Hall/GC)

Emily Alyn Lind, Jordan Alexander, Savannah Smith og Zion Moreno på settet til den nye Gossip Girl-serien (Raymond Hall/GC)

Gossip Girl er basert på Cecily von Ziegesa-romanserien, som består av 15 bøker.

Serieskaperen er Joshua Safran, som var en av manusforfatterne og produsentene bak originalen, som fikk seks sesonger fra 2007 til 2012.

Les også: The Weeknd sin HBO-serie med Euphoria-skaperen lyder lit 🔥

Les mer