Hopp til hovedinnhold
NORSKE SEEB BOOSTER MIKE POSNER (SONY, LIVINGROOM.NO) 

Hvem er de anonyme nordmennene bak Norges mest populære låt?

NORSKE SEEB BOOSTER MIKE POSNER (SONY, LIVINGROOM.NO) 

Ifølge Norges offisielle hitliste er Mike Posners «I Took a Pill in Ibiza» Norges mest populære låt om dagen. Men vent, det er vel remixen folk elsker?

Spiller man av sporet via Wimp-avspilleren hos VG-lista får man opp den kjedelige originalversjonen, og nettsidene gir ellers ingen informasjon om at det egentlig er en helt annen vri på sporet som faktisk streames og selges mest i landet. 

Tallene lyver heldigvis ikke, og sjekker man Spotify ser vi at remixen til SeeB har blitt spilt av over 6 millioner ganger, mens originalen knapt pusher 500k. 

Norske iTunes forteller det samme – remixen er på førsteplass, mens originalen er ikke engang er å finne på topp 100.

Originalen: 
 

Den norske remixen til SeeB: 

Men hvem i all verden er SeeB? Nei, det er verken Kygos eller Aviciis anonyme alter ego, men den norske duoen Espen Berg og Simen Eriksrud.

Berg og Eriksrud eier Livingroom Studios i Oslo, og er godt etablerte låtskrivere og produsenter. (Sistnevnte er også kjent som ektemannen til Simone Eriksrud (tidligere Larsen) fra D’Sound.) 

Duoen har jobbet mye med drammenserne i Donkeyboy, og står bak MGP-klassikere som Bjørn Johan Muris «Yes Man» og Maria Haukaas Mittets «Hold on be Strong». Duoen har også jobbet med norsk-kanadiske Kiesza, og til og med folkelige band som Sie Gubba i 2002. 


I år har de dog blitt mer urbane, først via hele Hamars Unge Ferrari med Tomine Harket og «Hvis du vil»


Så via det nye navnet SeeB, og den offisielle remixen til Mike Posners «I Took a Pill in Ibiza».


SeeB-remixen streames daglig 136 000 ganger via Spotify, og ligger akkurat nå 40 000 spins foran Justin Bieber og «What Do You Mean?». 

Dette har såklart Mike Posner fått med seg, og «Cooler Than Me»-hitmakeren – Den norske Sony-sjefen er hot! 

Se også: Se Lady Gaga i Espen og Simens studio 

Les mer