Hopp til hovedinnhold
LIVETS GRUPPE: BTS (BIG HIT ENTERTAINMENT)

K-pop tar over popverdenen med BTS

LIVETS GRUPPE: BTS (BIG HIT ENTERTAINMENT)

Når man skal måle popularitet, kommer tall godt med. Noe som passer bra for BTS, da få popgrupper selger og streamer album som dem. I sommer har gutta til og med satt rekord: For første gang i historien toppes Billboard 200 av en plate i sjangeren k-pop. Les mer her.

Men selv om BTS har holdt på en stund; er det mange som ikke vet hvem de er. Derfor fikk vi Anna og Line fra den norske fanklubben BTS Norway til å informere kongeriket.

BTS (방탄소년) (Bangtan Sonyeondan) er også kjent som Bangtan Boys eller deres nye engelske navn Beyond The Scenes. De er en guttegruppe fra Sør-Korea med syv medlemmer, som debuterte 13. juni 2013 med singelen «No More Dream» fra sitt første minialbum 2 Cool 4 Skool. Gruppen ble startet i regi av labelen Big Hit Entertainment.

BTS har satt og slått flere rekorder. Blant annet har de flere ganger vært den mest omtalte musikkgruppen på Twitter, første k-pop-gruppe som har vunnet Billboard Music Awards to år på rad, samt første k-pop-gruppe til å få førsteplass på Billboard 200 og andreplass på VG-lista.


De skiller seg fra de fleste andre k-pop-acts, da de har tekster som omhandler sosiale og politiske problemer og mentale lidelser.

Her er en introduksjon til BTS-medlemmene:


RM
Ekte navn: Kim Nam-joon. Født: 12. september 1994.


RM er lederen i BTS. Han er frontfigur, rapper, låtskriver og produsent.


Før gruppen ble satt sammen, holdt medlemmene på hver for seg. RM hadde allerede erfaring som undergrunnsrapper som gjorde konserter og slapp flere singler. Blant annet en kollabo med den koreanske rapperen Zico.


RM er det eneste medlemmet som er flytende i engelsk, noe han angivelig lærte ved å se serien
Friends. Hehe. Han var det første medlemmet som ble plukket opp av Big Hit Entertainment.

I 2015 slapp RM en selvtitulert mixtape. Her snakket han blant annet om identitetskrisen som oppstod ved å være både rapper og popidol, med hissig svar til kritikerne.


Fun facts:


Han skal være veldig smart, og var en de beste skoleelevene i Sør-Korea i sitt kull. (BTS Norway, vi håper dette stemmer!)


RM er kjent for sin evne til å knuse og ødelegge alt fra glassgulvet på videosettet til skjorta til en av gruppens vokalister under opptredener.

Han har en tendens til å miste passet sitt når gruppen er på reise. Dette har skjedd flere ganger i realityseriene om BTS. Han mistet passet sitt i seriene Bon Voyage og Burn the Stage.


Jin

Ekte navn: Kim Seok-jin.
Født: 4. desember 1992.

Jin er den eldste i BTS; vokalist og visual. (Visual betyr den peneste i gruppa. Ja, dette er en offisiell tittel i K-pop.)

Han
skulle egentlig jobbe hos farens selskap, men det endret seg da han en dag ble jaget på gaten på grunn av sine good looks av en agent fra SM; et av de største selskapene i Sør-Korea. Han takket nei til tilbudet og gikk for BTS’ label. Resten er historie.

Fun facts:

Jin hadde «mammarollen» i gruppen før og etter debuten da de andre var yngre og laget mat for alle. Til tross for master-utdannelse i skuespill fra et av Sør-Koreas beste universiteter, har han lagt skuespillerkarrieren på is for å fokusere på BTS.

Han er kjent for sine såkalte dad-jokes. Eller om du vil; old man-jokes.
Suga
Ekte navn: Min Yoon-gi. Født: 9. mars 1993.


Suga er nest eldst i BTS. Han er rapper, låtskriver og produsent.


Han har mange kallenavn, blant annet SG, Grandpa, Savage, Agust D, Turtle, PD Min, Min Suga Genius og ikke minst 3 Dollar Chain.
I likhet med RM var Suga en del av rapscenen i Sør-Korea. Han gikk under navnet Gloss og var medlem i undergrunnsgruppen D-Town (Daegu Town).
Han begynte å produsere sin egen musikk da han var 12-13, og er kjent for å ta opp vanskelige temaer i sine tekster; som depresjon og sosiale problemer.
Suga gitt ut mixtape under aliaset Agust D. Han har flere ganger sagt at musikken er det viktigste i hans liv.

Fun facts:


Suga spådde gruppens Billboard-suksess et år før de ble invitert til Billboard Awards. «Next up, Billboard»:
Suga er kjent for å være veldig glad i søvn, ser oftest veldig trøtt ut og er vanligvis i liggende posisjon på gruppebilder når omstendighetene tillater det.

Han hadde «papparollen» i BTS da de startet, styrte økonomien og var Mr. Fix It i leiligheten deres. Omtales ofte som bestefar, fordi han oppfører seg mye eldre enn resten av gruppen.

J-Hope
Ekte navn: Jung Ho-Seok. Født: 18. februar 1994. 


J-Hope er rapper, hoveddanser, låtskriver og produsent.

Han blir ofte kalt sunshine, fordi han har så hyper og positiv personlighet. Han blir også kalt Hobi og Hope.
Han var med i dansegruppen NEURO før han ble med i BTS.
I motsetning til to andre rappere i gruppen, måtte Hobi lære å rappe etter at han joinet BTS. Det var vanskelig i starten, men nå går det bra 🙂 Han har en egen musikkstudio og har gitt ut mixtapen Hope World, som nådde 14. plass på VG-lista.

J-Hope blir ofte omtalt som en av de flinkeste danserne i hele k-pop-industrien.


Fun facts:

J-Hope er redd for alt i verden og blir omtalt som den største feigingen i gruppen. Men det skumleste i hele verden var slangen som han måtte posere med for en fotoshoot. Dette grunnlaget for hans legendariske meme I Hate Snakeu. (Verken slangen eller J-Hope ble skadet under filmingen.)

Jimin
Ekte navn: Park Ji-Min- Født: 13. oktober 1995.


Jimin er den tredje yngste BTS. Han er vokalist og danser.


Jimin blir kalt Jiminie, Smol, Mochi og Chimchim. Han er trent i klassisk dans og skulle bli proff danser før han bestemte seg for å prøve å bli sanger. Han er en veldig målrettet og hardtarbeidende ung mann. Jimin var kjent for å tilbringe absolutt all fritiden sin på å øve på sang og dans, men i det siste har han blitt bedre på å ta seg mer fri. Han er venn med andre store navn i k-pop-industrien, blant andre Shinee-medlem Taemin og en rekke andre. På grunn av sin relativt lave høyde, små hender og søte ansikt, blir ofte kalt for mochi (en søt riskake). Han er også kjent å være omsorgsfull overfor de andre i BTS.


Fun fact: Til tross for sin søte karakter, blir han ofte sint: VEkte navn: Kim Tae-hyung. Født: 30 desember 1995.

V er nest yngst i BTS. Han er visual og vokalist i gruppen. V blir kalt blant annet Tae, Taetae og Gucci Boy. Han kommer fra en arbeidersklassefamilie som driver med jordbruk. V ble plukket opp av Big Hit etter å ha fulgt en venn på audition. Han gikk på kunstskole og studerte blant annet saxofon. Har en rolle som visual (pen) sammen med Jin.


I 2017 ble han kåret til årets kjekkeste mann TC Candler:
V opptatt av mote, kunst og er en stor fan av Gucci og Van Gogh. (Han går alltid i Gucci-klær.) Han tar flotte bilder under kallenavnet Vante og har hatt spilt i den sør-koreanske TV-serien
Hwarang: The Poet Warrior Youth

Fun facts:


Meme fact: Sexypornstar-memen kommer av han er så dårlig til å uttale «saxofon»:

V har en nydelig hund som er nesten like populær som ham selv:Jungkook


Ekte navn: Jeon Jungkook. Født: 1. september 1997.


Jungkook er maknae i BTS, altså den yngste. Han er vokalist.

Jungkook flyttet fra Busan til Seoul som 13-åring for å satse på musikkarrieren. Han var på audition for flere musikkselskaper via TV-showet
Superstar K, men valgte å ikke signere med noen. Senere fikk RM øyene opp for Jungkook, og etter én audition takket han ja til plass i BTS. Han blir kalt Golden Maknae, den gyldne yngste, på grunn av sine sterke evner innenfor omtrent alle områder. Han er den sterkeste vokalisten i BTS, en av de flinkeste danserne – og behersker teknikker for å synge prikkfritt mens han danser. Jungkook står bak de fleste av refrengene til BTS og har nylig produsert sin første sang; «Magic Shop». Han er også ganske flink til å rappe, ta bilder, lager egne korte filmer under kallenavnet Golden Closet Film. Han er den mest veltrente og sterkeste i BTS.

Fun facts:

Jungkook har blitt kjent for å spise snacks på premieutdelinger. Blant annet satt han på første rad og momset under Billboard Music Awards i mai


Han har sagt at det hadde vært fantastisk å bo i Norge. (Hei hei, norske fans; 
ikke gi opp håpet.) I serien Bon Voyage reiser BTS nemlig til Norge.
Følg BTS Norway for alt om de koreanske heltene. 

Sjekk ut BTS’ video til «DNA», som har 425 millioner hos YouTube:

Se også: BTS tar førsteplass i USA og andreplass i Norge 

Les mer