Hopp til hovedinnhold
(NRK P3)

Hvem bør man se på by:Larm?

Her får du tips om hvem du burde sjekke ut på byLarm.no i Oslo denne uken.
Men først: Vi har ekstra pass som gjelder for alle dagene. Hvis du vil være med i den kjappe trekningen, fortell oss navnet på 1 artist/gruppe du føler alle mååååå se – og gjerne hvorfor – via mail til [email protected] med «Musikk-krukka» som tittel. Sjekk programmet her. (KONKURRANSEN ER OVER, YO.)
 

OnklP (superrapper)

Folk burde selvfølgelig sjekke ut Jesse Jones for en sårt etterlengta dose norsk gangsta-shit. Ellers bør man se my man Adam Tensta hvis du er hypp på å danse litt og holla på bloggejenter, og så kan du dra på Kvelertak og drekka masse mjød og bare hoppe inn i moshpiten og sparke en motherfucker i trynet.

Mats Borch Bugge (P3)

Sjekk ut Honningbarna, fordi de er Norges nye stjerneskudd, men mest fordi de er veldig bra – med en kløktig blanding av høy, lav og kav Kristiansand-dialekt. Punk på nytt.Se også Machine Birds – duoen gjør en stillferdig elektronika, ispedd en og annen gitar og vakre vokallag. Norges Coco Rosie – bare at det aldri låter koko.

Seth Skizzo (Kids Love Bass)

Smalltown Superstars! Denne trioen består av ringrevene Lindstrøm, Todd Terje og Diskjokke, en sammensetting av folk som er så urettferdig bra at det nesten er juks. Diskjokke er den jeg har fulgt mest med på i det siste, og hvis jeg skal dømme ut fra de fantastiske produksjonene samt DJ-settene som har kommet fra den kanten i de siste, pluss nevnte samarbeidspartnere i prosjektet, kan ikke dette bli noe annet enn en suksess. Kvalitet er stikkordet. Spiller på Stratos på torsdag. Sjekk også ut Of Norway på urørt scenen torsdag eller Stratos lørdag. Også norsk eletronisk av ypperste klasse.

Sunkissed: Fortsetter i samme gate som over her, de solblide gutta som holder til i dumpa ved elva har satt opp et amazing live program på hele fire rom! Her er det først og fremst danskene i Kenton Slash Demon som appellerer til meg. Herlig organisk-feel house og techno med et unikt øye for samples og lydstruktur, sjekk ut låta «Sun» for referanse. For utenom finner vi flinke lokale flinkisser som Brokesteady, Ost og Kjex, Sommerstad, Telephones, Pow Pow og mange, mange fler. Sinnsyk line-up! Blå på lørdag.

Sist skal jeg bare trekke frem at du kan høre norsk Skwee på yg6 aka Galleri Tipi ved Youngstorget på lørdag, jeg finner ikke dette i programet så mulig det ikke er en del av by:larm (burde i så fall vært det) men likevel verdt å sjekke ut. Skwee er en slags skandinavisk elektronisk vri på funk og boogie med mye bass og fete synther, du kan høre det i form av den Død Pop-signerte mannen som går ved $-navnet Sprut Bass.

Elisabeth Riksen (Sony)

Fallulah!!! Har tatt danskene med storm. «The Black Cat Neighbourhood» har solgt til gull, singlene «I Lay My Head», «Out Of It» og «Bridges» og har satt radiorekorder (sistnevnte = mest spilte på danske P3 i 2010). Mottok P3-prisen, og er nominert til dansk Grammy (beste nykommer og beste kvinnelige artist). Bittersøt pop ispedd baltiske rytmer, og referanser som Florence & The Machine og Bat For Lashes er ikke ueffne. Skiva har pasjon, intensitet og drama – og i følge ryktene er det dratt opp flere hakk live. Glede seg! I tillegg skal jeg sjekke ut VETO. Ny skive i år, og jeg er nysgjerrig på hva det blir forno’. «This Is Not» er en smakebit jeg tror er forholdsvis representativ.

Tommy Tee (The Crazy Minister)

Jesse Jones, Susanne Sundfør og Harrys Gym. Tre artister i hver sin sjanger, men med noenlunde samme sterke tilnærmng til musikken. De kommer alle til å drepe det i år. Gåsehud-alarm!

Silje Hope (Universal)

Få med deg Sassybeat, pur unge og med teft for gode melodier. Har du ikke fått med deg singelen deres «The Mouse And The Bear» bør du gjøre dette snarest. VG gav denne en finfin 5-er på terningen. Harrys Gym, rett og slett fordi de er så jævlig bra. Young Dreams vil jeg se live, Hilde Marie Kjersem, Honningbarna og Team Me. Ida Jenshus. Gleder meg også til å se Blood Command. Frida Ånnevik er fryktelig flink.

Adobe Houses er veldig i min gate og skal sjekkes ut. Spiller torsdag i teltet og lørdag på Dattera til Hagen. Firefly Effekt spiller poplåter fulle av solskinn, som varmer en mørk vinterkveld. Spiller torsdag på Revolver og lørdag på Tilt. Blir spennende å se Margaret Berger igjen, hørte nettopp en ny låt, veldig catchy og lover godt. Må sjekkes ut! Fra nabolandet vil jeg anbefale å få med seg Little Marbles og The Shiloh, samt Daniel Adams-Ray (andre halvdel av Snook).
Agnes Obel fra Danmark har vakre låter som skal sjekkes ut, og vil se om Black City (også fra danmark) leverer live. Vi har vår eget arrangement under by:Larm; Universal Night, hvor artister vi tror vil markere seg fremover får fremføre noen låter hver. Det var på dette arrangementet Melody Gardot spilte i Norge første gang, og I Blame Coco og Ellie Goulding i fjor. I år spiller Sassybeat, André Holstad, LidoLido, Moi, Stein Torleif Bjella og ikke minst Jamie Woon. Og Lionheart Brothers som nettopp har levert et sterkt album…. ja, og så må jeg – og du – også sjekke ut Mary Me Young, Rikke Lie, Me and My Army (S), LCMDF (FIN), French Films (FIN), Fallulah (DK).
Tommy Svela (Purified in Blood)
1349: Ondskap i umenneskelig form. Alltid digg å bli øre-voldtatt av Frost bak batteriet. Har ikke vært totalt overbevisende de siste gangene jeg så dem, men satser på at liksminken sitter om dagen.

DYST: Syns det lovet godt sist jeg så dem. Ungt og friskt. Gleder meg til sounden deres har satt seg ordentlig.

Elvira Nikolaisen: Hørt gode ting om tilbakekomsten til denne flotte artisten.

Honningbarna: Unge musikanter med mye på hjertet som jeg tror vil dominere 2011.

Tønes: Jærsk visepop med et lass med sjel. Hans lune sanger når ut til både unge og eldre. Tekstene kan virke noe kryptisk for folk utenfor Rogaland, men treffer blink på hjemmbane. Jærens Odd Nordstoga, bare kulere.

Johnny Hancocks: De har endelig funnet sounden sin og det funker veldig bra.

Kvelertak: Trenger jeg si mer?

Nidingr: Ikke sett disse live, men liker den ultra-aggresive sounden til bandet og syns vokalen høres heftigere ut enn mye annen black metal der ute.

Obliteration: Spiller genuin metal slik det skal gjøres og det låter som Sepultura i sin tid (tenker spesielt på Schizophrenia– og Beneath the Remains-albumene).

Overthrow: En av mine absolutte favoritter i år. Lager noen beist av låter og leverer live også. Begynner virkelig å finne sounden sin og tror vi vil høre mye fra disse fremover.

Rumble in Rhodos: Gode karer som kan lage musikk. «White Dancing» er et lovende livstegn.

Samsaya: Fin. Flink. Og fin.

Social Suicide: Liveband som sparker baller. En ung Dennis Lyxzén på scenen.

Tommy Tokyo & Starving For My Gravy: Låter alltid dødsbra.

Ulver: Tror det blir en fantastisk konsert på Sentrum Scene.

Wolves Like Us: En gjeng som vi har turnert mye med og som leverer hver gang.

Simen Herning (Spoon Train)

På by:Larm gleder jeg meg mest til å se Einar Stray i Samfunnssalen, lørdag klokken 20:30. Det skal på ingen måte stikkes under en stol at jeg er manageren hans og heidundranes inhabil, men dette er øyeblikket vi har ventet på siden jeg og en kamerat tok turen fra Oslo til en rusfri konsert i Asker en kald dag i 2008 fordi vi hadde oppdaget en 18-åring ingen hadde hørt om. Einar Stray var fantastisk den dagen i Asker, men mye har skjedd siden den gangen. Jeg gleder meg til å se reaksjonene til et samlet musikk-Norge når min gode venn Einar setter seg ved pianoet og bergtar hele gjengen.

Richard Eriksen (fotograf)

Jeg hadde vel blitt drept med en trommestikke rett i hjertet om jeg ikke sa Razika. Sitter og hører på det kommende albumet as we speak. Føles som en slags hybrid av Razika og sideprosjektet Tre Små Tøser. Hvis John Olav Nilsen var fjorårets svar på Jokke er Razika de uekte barna han fikk med Lady Saw.«Eg vil glemme imorgen, så ta meg med hjem – du får meg til å komme, igjen og igjen!»

Lars Vaular (flinkisrapper)

Jeg gleder meg til å se hva slags respons rapperen Verk og duoen Envy får. Jeg har hørt mye på mixtapene til Verk, og han er kanskje den største poeten norsk rap har å by på. Envy rapper på engelsk, men klarer likevel å fange oppmerksomheten min med mye musikalitet og vilje, og har også allerede klart å få et begeistret publikum i Oslo.

Erik Five Gunnerud (fotograf)

Honningbarna, Wolves Like Us, Adam Tensta, Overthrow, Johnny Hancocks og Oslo Ess. Dette er band/artister som jeg ikke har ett forhold til, men band jeg definitivt skal sjekke ut.

Kvelertak er jo en sikker vinner konsertmessig. Har fortsatt til gode å høre om noen som ikke har blitt imponert av dem live.

Social Suicide. Unge og ernergiske på scenen. Så de ifjor og har lyst til å se dem i år igjen.

Montée og Samsaya er alltid kos.

Personlig så prøver jeg å komme meg innom mye forskjellig som jeg ellers ikke ville ha gått på. Det er jo noe av moroa med festivaler. Oppdagelsesferd.

Silje Larsen Borgan (EMI/Hoetell)

Daniel Adams Ray: Awesome svenske, halvparten av Snook, likte du Oskar Linnros – liker du han her.

Anana: Fin, flink og ydmyk Oslo-jente som lager rar pop. Rar på den gode måten.

Adam Tensta: Det nærmer seg albumslipp, og nå skal Adam endelig gjøre sin neste single «Scared of the Dark» live. Og ja, jeg er inhabil.

Me & My Army: Inhabil her også, men Kleerup og den hårete gjengen hans lager melankolsk og digg popfolkrock. At Kleerup er et geni er grunn nok til å stikke innom.

Hilde Marie Kjersem: Dritflink jente med stort hjerte. Nydelige melodier og fin-fin produksjon. Babe med baller, kalte vi henne i Spirit back in the days.

Hjalmar: Islandsk band som jeg har hørt på i tre år. En sjelfull blanding av reggae og islandske folketoner. PS: Du trenger ikke like reggae for å like dette.

Honningbarna: Galskap, spilleglede, sjarm, talent, aggresjon, glede og et nødvendig slag i trynet. Honningbarna er helt rå, og jeg håper de blir her lenge.

Jesse Jones: Her er jeg også inhabil. Men si til svina slutt å stress han, og bare sjekk ut konserten i stedet.

Kinee: Kine og Magnus er to superhelter som slår seg sammen til et kreativt superteam. Anbefales.

Kvelertak: Jeg så dem live i Trondheim for litt siden. Jeg ble helt svimmel. Både fordi det ikke var luft i lokalet, men også fordi de er helt RÅ live. Bonus: fine gutter med fine tatoveringer.

Susanne Sundfør: Inhabil her også, men Susanne Sundfør live er alltid en opplevelse. Gåsehud både utenpå og litt inni kroppen.

Surfer’s Lingo: Flinke, unge rockekids fra nord. SVOLVÆR FTW!

Lama: Oslo-gutter med nerdete bra peiling på musikk.

Verk: Rampete bergensrapper med rar aksent + talent.

Mona Olsen (Warner)

Må bare begynne med å si at det er veldig vanskelig å velge ut ett eller to band jeg vil anbefale, er et veldig sterkt liveprogram i år synes jeg. Men ett band som jeg har bitt meg merke i er Wolves Like Us, et band bestående av medlemmer fra Slver, Amulet, JR Ewing. Har ikke hørt så mye av de, men det lille jeg har hørt liker jeg og er veldig spent på hva de leverer live. Og det neste bandet jeg er spent på er Oslo Ess. Også elsker jeg den nye låten til Hilde Marie Kjersem og har aldri sett henne live før, så det tror jeg blir en magisk opplevelse!Av de litt mer etablerte bandene som jeg kjenner godt til fra før gleder jeg meg mest til Tommy Tokyo & Starving For My Gravy, Peter Bjørn och John og 120 Days.

Linnéa Myhre (sinnablogger <3)

Young Dreams, fordi de er dritflinke bergensere, og det blir kjempespennende å se alle de 10-12 stykkene de er på samme scene.

Torgrim Øyre (Dagbladet/Garage)

Jeg heier på Obliteration fordi de er fra Kolbotn, holder det enormt ekte og digger Autopsy. Det er noe, det andre er at de er et av landets mest spennende metalband om dagen. Originalt og velspilt, samtidig som musikken deres er spekket med historie og stor forståelse for faget.

Ellers bør folk få med seg punk/hardcore-kollektivet Jeroan Drive fra Bergen. Flere av medlemmene er bakmenn i Blood Command, Jeroan Drive er hakket mer på tuppa. Og når vi er inne på Bergen og den sjangeren, kan vi legge til Dyst i samme slengen.

Ingen trenger å fortelle deg at du skal se Ulver og Kvelertak, men gjør det likevel. Også er jeg spent på hva Rumble in Rhodos har fått til.

Ronnie Klaussen (Cosmos)

Montée: Et band som kommer til å eksplodere i 2011. Siden sist har bandet gått mer i retning klubbmusikk (med sjel), og jeg er sikker på at deres to konserter på by:Larm kommer til å bli en snakkis.

Andreas Grega: Den svenske kompisen til Karpe Diem er godt etablert i hjemlandet, men mindre kjent her på berget. Smårufsete og drittøff pop fra en vokalist med mye karisma.

Oslo Ess: Punkete pop med norsk vokal fra et band som har en lysende fremtid foran seg. Gleder meg stort til å oppleve disse gutta live!

Margaret Berger: Etter å ha fått sniklytte til noe av Margarets nye materiale kan jeg ikke se for meg annet enn at dette må bli et av årets høydepunkt. Moderne elektropop slik bare Margaret kan gjøre det!

Ingeborg Selnes (artist)
Anine Stang…

Andreas Milde (blant annet sønnen til Tor)

Agnes Obel. Litt fordi hun vil være den flotteste dama i byen under by:larm, men mest fordi hun lager de flotteste låtene. Et must for hele Norges musikkbransje, selv om jeg veit de liker seg best i baren.

Christine Dancke (P3/Hoetell)

Jeg vil først og fremst starte hver by:Larm-dag med Urørt-vorspiel i 2. etasje på Internasjonalen. Der får du blant annet se Machine Birds, Envy, Oslo Ess og Honningbarna. by:Larm-lineup’en i år er skikkelig spennende og ganske imponerende, egentlig. De jeg definitivt skal få med meg sånn på kveldstid er svenske Daniel Adams-Ray (tidligere Snook-medlem som lager enda bedre musikk en sin tidligere partner Oskar Linnros), Fjorden Baby! (fantastiske live), Kinee (Norges kuleste jente #1), Margaret Berger (Norges kuleste jente #2) og de lokale heltene og rakkerguttene fra mitt hjemsted, Obliteration. Og forresten. Hvis du ikke har sett Kvelertak ennå, så er det på jævla høy tid å komme seg på konsert.
I fjor var by:Larm sertifisert $: Se bildene vi tok!
64 av artistene samlet i én spilleliste: WiMP

Nyeste saker fra 730.no

Les mer