Hopp til hovedinnhold

Hvem blir de neste rapstjernene?

Som vanlig kårer XXL de «ferske» artistene som de har mest troen på. I år har de samlet 10 nye, blant andre jentene teamet deretter opp med Eminem), mens Chicago-områdets Tink signerte med Timbaland i fjor, og er aktuell med «Ratchet Commandments». (Hun ble nettopp intervjuet på National Rap Show.)

Ingen fra New York kvalifiserte… Men New Jerseys nye stjerne Fetty Wap, som fortsatt gjør det stort med «Trap Queen» (også i Norge), og nå med oppfølgeren «My Way» med Drake, er selvsagt på listen. Det samme er Virginias unge GoldLink, tre fra Atlanta; OG Maco («U Guessed It»), K Camp fra Atlanta («Cut Her Off») og litt mer alternative Raury. G-Units New Orleans-rapper Kidd Kidd kom også med, samt Shy Glizzy fra Washington. Los Angeles fikk kun med én; Odd Future-kompis Vince Staples fra Long Beach, som er signert til Def Jam.

I 2014 valgte XXL blant andre Chance the Rapper, Vic Mensa, Ty Dolla $ign, Rich Homie Quan, Troy Ave, Kevin Gates og Lil Durk.

Mange artister takker nei til å bli med på coverne, blant annet fordi de sikkert selv føler at de er for rå. Noen av dem som tidligere ikke har ønsket å være med er Drake, Nicki Minaj, ILoveMakonnen, A$AP Rocky, norgesaktuelle Earl Sweatshirt, Young Thug, PartyNextDoor og Jay Electronica.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer