Hopp til hovedinnhold
72 år gamle Arnold Schwarzenegger alias The Terminator alias T-800 Model 101 alias Carl i ikke så kioskveltende Terminator: Dark Fate (Fox/Skydance/Disney/Paramount)

Terminator: Dark Fate flopper

I’ll be baaack

Sorry, Hollywood. Folk ser ut til å være lei av Terminator.

Det hjelper ikke at originalens hovedpersoner Arnold Schwarzenegger og Linda Hamilton teamer opp med filmskaperen James Cameron for første gang siden Terminator 2: Judgement Day fra 1991.

Ifølge Box Office Mojo har den sjette filmen, Terminator: Dark Fate, kun spilt inn 123 millioner dollar på kino på verdensbasis i premierehelgen. Det ble førsteplass i USA og Canada, men åpningen er nesten like slapp som den forrige ikke så populære Terminator Genisys.

(Mer enn 3/4 av billettsalget til Terminator 6 er utenfor Nord-Amerika.)

I helgen var det nesten 20 % færre amerikanske kinogjengere enn i samme helg i 2018 da Bohemian Rhapsody hadde premiere.

Filmen, regissert av Tim Miller (Deadpool) og skrevet av blant andre David S. Goyer (The Dark Knight), skal egentlig gi franchisen en ny start, ved å ignorere de tre forrige filmene Terminator 3: Rise of the Machines, Terminator Salvation og Terminator Genisys.

Til tross for positive anmeldelser vil den slappe premierehelgen trolig redusere sjansene for flere Terminator-filmer.

Med et produksjonsbudsjett på 185 millioner dollar og mellom 80-100 millioner dollar i markedsføring- og distribusjonsbudsjett, er Terminator: Dark Fate forventet å bli en kommersiell flopp på kino.

Nedtur for Mackenzie Davis alias Grace og Natalia Reyes alias Dani (Fox/Skydance/Disney/Paramount)

I etterkant av innspillingen ble det ifølge Business Insider uenigheter mellom regissøren Tim Miller og produsenten James Cameron om elementer ved fortellingens tidsreise – og om de skulle gå for en versjon som fikk aldersgrense 13 år (PG-13) eller 17 år (R). De endte på sistnevnte. I Norge ble det for øvrig aldersgrense 15 år.

Filmens nye Terminator, Rev 9, spilles av Gabriel Luna, mens Mackenzie Davis har rollen som supersoldaten Grace fra fremtiden.

Neste gang man kan se Arnold på kino er i komedien Kung Fury 2 med tyske Michael Fassbender, Alexandra Shipp og David Hasselhoff.

Se også:

Norges første skrekkfilm i 2019-versjon – her er vårt terningkast

Nyeste saker fra 730.no

Les mer