Hopp til hovedinnhold
KY-MANI MARLEY (TUFF GONG)

Hva tycks om dette?

Når det først regner høljer det ned. Sånn er det bare. Konsertutvalget for reggaeentusiaster her til lands har stått helt fette peise i ro i lengre tid nå..

Det eneste som har skjedd de siste månedene er vel den Collie Buddz-konserten på Cosmopolite som i n g e n jeg kjenner var på.

Nå er det andre boller på gang, eller hva tycks om dette?

Førstkommende fredag spiller Ky-Mani Marley, en av Bobberns eldste sønner på Rockefeller, i en hyllest til sin far. Vi regner med han drar et par låter fra 2007s R&B- og hip-hop-inspirerte Radio, hvor blant andre Young Buck gjester.

Etter konserten er det offisiell etterfest med Raggabalder på The Source i Kirkegata.


Onsdag 3. juni kommer Marlon Asher fra Trinidad aka han fyren som synger «Ganja Farmer» til byen. Så mange flere låter enn det kan jeg ikke huske å ha hørt («Rudbwoy Hustle» er ett tips), men «Ganja Farmer» er en av de største reggaelåtene på denne sida av år 2000, så da er det jo greit.

Med seg har han Jah Melody. Begge holder det nede for Trinidad, og Jah Ark Manifest holder det nede for Oslo før og etter. På The Source, altså.


(I presseskrivet hevder Marlon at han ikke glorifiserer marijuana. Haha.)

5. og 6. juli er det klart for en ny utgave av Bergen Reggae-festival.

Som tidligere ligger fokuset mye på britiske greier, og litt alternative saker. De kjører en dubstepscene, og her headliner Warrior Queen, som tidligere har rocka The Villa og Øyafestivalen i Oslo. I tillegg presenterer de folk som Deadly Hunta, Solo Banton og Alboroise.

Alborosie er en av de største europeiske artistene om dagen, og etter at han slo igjennom med «Herbalist» i 2006 har han bygget seg et solid navn både som produsent og artist.

Den Jamaica-baserte, italienske hingsten er forresten aktuell med albumet Escape From Babylon, hvor låta «Operation Uppsala» gjør ham til den andre som lager låt om Uppsala Reggaefestivals uheldige forhold til politiet.

Sean Pauls «Highest Grade» var den første.


Videre på BRF får du selvsagt også lokale artister. Studio Live Band tar med seg Jabaman, Admiral P og Kasimba over fjellet. Joey Fever er en av flere som representer for brødrelandet. Oh, og de har utescene.

Sjekk Warrior Queen:

5. juni er det også mulig å se Alborosie og hans Schengen Klan på Rockefeller i Oslo, for de som ikke tar turen til Bergen. Supporten her står Curfew Steppaz og Jabaman for, og jeg tipper det er de som spiller på nachspielet på The Source etterpå. Det finner du ut av.

Alborosie på Rototom Sunsplash i Italia i fjor:

(Lat som du ikke hører han tonedøve duden som står ved siden av kameraet og synger.)

6. juni i Oslo er jo også Musikkfest, tidligere Musikkens dag. Hip-hop-en går ned på Morra Di-scenen i Rosenkrantzgate, mens det blir en del reggaegreier i parken utenfor Politikammeret på Grønland.

Samme dag spiller en av de mest hypa dancehallartistene for tida på John Dee, med Raggabalder som oppvarming. Busy Signal tilhører Bounty Killers Alliance-crew, og er utenom Mavado den artisten med flest hits derfra.

Han slo gjennom i 2005 med «Step Out» og etablerte seg raskt som en av den nye dancehallens fanebærere. Det er uhyre sjelden reggaeartister av denne sorten velger å ta turen innom Norge, så dette er greit å få med seg.

Busy Signal live på Notting Hill Carnival i fjor:


Se en bunch med Busy Signal-videoer hos Raggabalder.

Torsdag 11. juni er Buju Banton tilbake på Rockefeller for n’te gang, i regi av African Culture Assossciation. Sist gang Buju spilte i byen ble han møtt av en heller mislykka demonstrasjon fra sinte homser og lesber, som selvsagt enda er sinte etter at han slang med leppa om dem på 80-tallet.

Demoen var ikke særlig slagkraftig til å begynne med, og ble vel ikke noe bedre av at de demonstrerte et par timer før lydsjekk. De eneste som dermed fikk med seg budskapet var riggerne til Rockefeller og ølleverandøren.

Låta de hater (med god grunn):


Nyeste saker fra 730.no

Les mer