Hopp til hovedinnhold
RAGGEN BARE: ÅÅÅH YO, DETTE MÅÅÅ BLI COVERBILDET! (MICHAEL ANGELES/AKAM1K3/ASCHEHOUGH)

– Hva synes Magdi om å røyke spliff?

RAGGEN BARE: ÅÅÅH YO, DETTE MÅÅÅ BLI COVERBILDET! (MICHAEL ANGELES/AKAM1K3/ASCHEHOUGH)

Etter at de slapp sitt femte album – terningkast high five-platen
Kors på halsen, ti kniver i hjertet, mor og far i døden
– lanserte Karpe Diem flere hitsingler, turnerte hele landet og gjorde den kanskje beste norske konserten i Oslo Spektrum noensinne. (De tre ordene «Karpe i Spektrum» er i dag fortsatt = gåsehud.) Nå som Magdi og Chirag akkurat solgte ut tre Rockefeller-kvelder på rad, hvordan skal de runde av sjuke 2013?


Ved å slippe bok, naturligvis.

I neste uke debuterer Oslo-duoen i dette klassiske fortellingsformatet, med tittelen Dødtid. Men gutta forteller oss at man ikke skal forvente biografien om Karpe Diem.

– (Fotograf) Mike Akam1k3 har fulgt oss overalt i to år. Og da mener jeg overalt. Fra familemiddag hjemme hos meg, til hver minste lille eller store gig, til bryllupet til Magdi. I utgangspunktet var planen å gi ut bildene hans, men planene til Magdi eskalerte som vanlig, forteller Chirag til 730.

– Magdi har alltid skrevet ned ting. Ikke bare rim og låter, men også random notater. Faren hans er journalist og har gitt ut massevis av bøker. Jeg har egentlig aldri vært typen til å skrive ned noe annet enn raptekster, men for ca. to år siden begynte Magdi å insistere på at jeg skulle gjøre en vane av å skrive ting ned. Alt mulig. Uten å tenke på form. Det var litt døvt å bli avbrutt på turnebussen midt i en historie med ordre om å skrive den ned, men Magdi gav seg ikke, sier Raggen alias Chico.

– Det er rett og slett turnenotater fra de to siste åra. De to rareste årene i mitt liv. De årene jeg daglig ble spurt «men hva gjør dere nå?» aka «nå går det snart til helvete, gutta».

– Du kan lese om da Raggen var Quick C og spytta på engelsk, du kan lese om hva Magdi synes om å røyke spliff (spoiler: avholdsmannen synes weed virker mindre skadelig enn alko), om da jeg stjal fra OnklP, om da jeg møtte enka etter Arne Bendiksen, om å være livredd i Oslo Domkirke, om hva som skjer når du nyser i Egypt, om at stortingsreprsentanter prøvde å få konsertene våre avlyst.

– Med andre ord: Årets harde julepresang, bitch!


(NB! Den siste setningen diktet vi opp, den linjen er ikke et sitat fra Chirag. Men det er sant. Bestill her.)
 

Fredag 29. november spiller Karpe på Norges første P3 Gull sammen med Envy, Arif, Lars Vaular, Kaveh, Truls, CLMD, Emilie Nicolas og flere på Sentrum Scene i Oslo. Showet sendes direkte på NRK3.

PS: Mer Karpe-ting man kan kjøpe:

Nyeste saker fra 730.no

Les mer