Hopp til hovedinnhold
SÅNN (NORDISK FILMDISTRIBUSJON/LIONSGATE)

Hva synes anmelderne om The Hunger Games: Catching Fire?

SÅNN (NORDISK FILMDISTRIBUSJON/LIONSGATE)

Oppfølgere er sjelden like bra som originalen. Selv om det finnes en haug av unntak. (For eksempel Terminator 2 > Terminator, Toy Story 2 > Toy Story, Mad Max 2 > Mad Man, Spider-Man 2 > Spider-Man, Christmas Vacation > European Vacation, The Dark Knight > Batman Begins, The Silence of the Lambs > Manhunter.)


Etter at fjorårets The Hunger Games dro inn over 4 milliarder kroner (utropstegn) bare på kino, startet oppfølgeren The Hunger Games: Catching Fire i Norge i går.

Folk er ikke enig om del to i den filmatiserte boktrilogien slår den første, men til tross noen klager (som at selve The Hunger Games ikke starter før 80 minutter ute i filmen), så gir de fleste anmelderne Jennifer Lawrences nye eventyr tommelen opp.

Terningkast 5 er vurderingen til
VG. Avisen (som opplyser om at «Catching Fire er en oppfølger, og at man helst bør ha sett fjorårets begynnelse før man ser denne», og at «man forstår dessuten at kampen langt fra er over; kapittel tre er åpenbart underveis; det finnes et endelig oppgjør som skal kjempes i fremtiden»?) konkluderer med at det har blitt en «glitrende, utfordrende, velbalansert og – faktisk – meget vakker spenningsfilm».

Dagbladet har snodig nok valgt «Her har Snøhetta gått amok og parykkmakerne har gode tider» som tittel på sin anmeldelse, med terningkast 4 som belønning. Filmen får trekk for blant annet middelmådig skuespill fra hunken Liam Hemsworth, og fordi forelskelsen mellom hans karakter Gale og Katniss «føles like forsert som den fabrikerte», samt at filmen ikke gir samme inntrykk som originalen. «Catching Fire mangler hode og hale, og lener seg litt for tungt på resirkulering av spenningsmomentene fra første runde. Ennå er «The Hunger Games» god underholdning. Men det var bedre sist, og blir nok bedre neste gang, når inferno bryter løs og popcornet finnes frem.»

Dagsavisen byr på en sterk 5’er og mener blockbusteren er «et perfekt eksempel på at det er fullt mulig å kombinere kommers med kunstnerisk integritet», og kaster skygge på romantiske vampyrer. «Alle kan med god samvittighet feire at Twilight-æraen endelig er over, og at framtida tilhører The Hunger Games

De fleste amerikanske anmeldere liker Catching Fire. Chicago Sun-Time belønner filmen med 3,5 av 4 stjerner, og trekker bare ned grunnet litt for opplagt handling og «irriterende» skuespill fra seriens nykommere Jena Malone (Donnie Darko, Sucker Punch) og Amanda Plummer (Pulp Fiction, The Fisher King).

Fortsetter nedenfor traileren.

Nesten full pott blir det også fra Winter’s Bone til framtredende stjerne, har vært en nifs, tilfredstillende nytelse…. Jennifer tar fyr på lerretet», skriver Time.

En av de få som sutrer er New York Observer, som kaller filmen en «overprodusert», «poengløs», «trett reprise» av originalen, og at de bra spesialeffektene ikke hjelper. «Nok er nok. Det eneste som er bra er at jungelscenene var skutt på Hawaii, så alle fikk i det minste en betalt ferie.»


Mer Jennifer Lawrence her!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer