Hopp til hovedinnhold
Mando, Grogu, Rey, Ahsoka
Mando, Grogu, Rey og Ahsoka. Hvordan ser fremtiden til Star Wars ut? (Lucasfilm/Disney)

Hva skjer med Star Wars fremover? Dette vet vi så langt!

Fra kommende TV-serier til kansellerte blockbustere. Vi ramser opp det vi vet så langt om live-action-planene til Star Wars!

Star Wars er en av de største franchisene i hele verden med et fiktivt univers som bare øker og øker i størrelse for årene som går. Gjennom filmer, serier, spill, bøker, tegneserier – you name it.

Men den gigantiske verdensrom-franchisen har historisk hatt sine opp- og nedturer. Selv etter Disneys oppkjøp i 2012 hvor Star Wars skulle få seg en real trim. Middels tilbakemeldinger på oppfølger-trilogien og Solo: A Star Wars Story gjorde at de satt filmene på pause.

Til tider har det føltes som at dette universet ikke klarer å strukturere seg. Det trenger jo ikke å bli den neste Marvel Cinematic Universe i form av kontinuitet og faser (selv om de prøver).

Men med det nye fokuset på serier de siste årene virker det som at Lucasfilm er på vei til å utvikle en rød tråd til en viss grad. Og treffer ypperlig med Andor og The Mandalorian!

Det er mye nytt annonsert fra Lucasfilm, og etter seks år med filmpause er det forståelig at fansen føler seg bekymret for hvordan fremtiden ser ut.

Nylig ble det rapportert av Variety at både prosjektet til Marvel Studios-sjef Kevin Feige og Rogue Squadron av Wonder Woman-regissør Patty Jenkins er strøket vekk fra Disneys Star Wars-planer. Hovedsakelig skulle Pattys film være den neste i franchisen med premiere i desember 2023.

Selv om det dukker opp negative endringer i planene, kan det fortsatt ha en positiv innvirkning i det store bildet.

Vi tar en nærmere titt på noen live-action filmer og serier som kommer fra Star Wars-universet fremover.

Kommende TV-serier

I dag virker det som Disney og Lucasfilm er fornøyde med å ri på TV-serie-karusellen enn så lenge. Studioet har levert NOEN godbiter av live-action-serier siden premieren på The Mandalorian i 2019 med Pedro Pascal og Grogu. Det skal sies at de også har tatt noen tvilsomme valg opp gjennom (ser på deg The Book of Boba Fett).

Men alt i alt ser det ut som de har en viss plan for seriene sine. Hvordan, og om, de vil smeltes sammen med noen av de kommende filmene er usikkert. Frem til nå fungerer de godt med sin egen rytme.

Dette er live-action seriene som er på vei!

Ahsoka

Ahsoka Star Wars
Rosario Dawson som Ahsoka (Lucasfilm/Disney+)

Premiere: 2023

The Mandalorian har banet veien for denne spin-off-serien som følger Ahsoka Tano (Rosario Dawson). Hvilket vil si at serien tar sted i samme tidsperiode.

Hayden Christensen er tilbake igjen som Anakin Skywalker etter hans opptreden i Obi-Wan Kenobi. Det er dog fortsatt uklart hvordan han dukker opp i serien med tanke på at dette tar sted etter Return of the Jedi. Muligens flashbacks?

Dave Filoni, som tidligere har jobbet med mange andre Star Wars-titler, skal regissere Ahsoka.

Skeleton Crew

Jude Law i ny Star Wars-serie Skeleton Crew
Star Wars: Skeleton Crew med Jude Law (Spider-Man: No Way Home) (Twitter: @starwars)

Premiere: 2023

Er du også hyped for å se Jude Law på galaktisk eventyr? Skeleton Crew blir skuespillerens debut i Star Wars-universet.

Serien er i samme periode som The Mandalorian (som nesten alt annet) og sentrerer rundt fire barn i en type 80-talls Amblin coming-of-age stil. Høres litt spesifikt ut men vi forklarer nærmere her!

MCUs Spider-Man-regissør Jon Watts skal regissere serien. Tidligere skulle han regissere Fantastic Four (2025), men trakk seg for å fokusere på andre prosjekter. (Som ikke dreier seg rundt superhelter).

The Acolyte

Amandla Stenberg Star Wars
Amandla Stenberg vs. Darth Vader

Premiere: 2023?

Denne gangen får vi et live-action-innblikk århundrer før forløper-trilogien! Serien blir sentrert i High Republic-tidsperioden og vil utforske galaksens hemmeligheter og fremveksten av mørke krefter.

Den sterke rollebesetningen inkluderer blant andre Amandla Stenberg (Bodies Bodies Bodies), Dafne Keen (Logan), Jodie Turner-Smith (After Yang), Lee Jung-jae (Squid Game) og Dean-Charles Chapman (Game of Thrones). I tillegg skal Russian Dolls Leslye Headland skrive og regissere serien.

Andor sesong 2

Diego Luna og Stellan Skarsgaard
Diego Luna og Stellan Skarsgård i Andor (Disney)

Premiere: TBD

Før siste episode av sesong 1 bekreftet serieskaper Tony Gilroy at sesong 2 begynte innspillingen allerede 21. november 2022.

Cassian Andor spilt av Diego Luna er selvfølgelig med i fortsettelsen, men mer enn det er ikke avklart. Det er ingen premieredato ennå selv om det kan være trygt å forvente i 2024.

Lando

Lando Calrissian får sin egen TV-serie (Lucasfilm/Disney)

Premiere: TBD

Filmen om unge Han Solo var kanskje en flopp, men noen av skuespillerprestasjonene var fortsatt ganske sterke. Blant andre multitalentet Donald Glover aka Childish Gambino som Lando Calrissian!

Det er dog ikke avklart noe annet enn at serien er under utvikling hos Lucasfilm med Justin Simien (Dear White People).

Kommende Star Wars-filmer

Mens de suksessfulle Star Wars-seriene koser seg på Disney+, har det vært stille på filmfronten. Siste film hadde premiere desember 2019 og konkluderte Skywalker-sagaen. Nå er det ikke sikkert vi får sett en ny kinopremiere før 2025, altså seks år etter. Det kommer blant annet av Disneys planer om å endre fokus etter responsen sagaen fikk mot slutten. Covid-19 har nok litt av skylda også.

Disney og Lucasfilm har annonsert mye for franchisen. Typ Marvel Cinematic Univers-mye. I det siste har de dog kansellert noen av titlene. Til tider kan det jo virke som det ikke er struktur hos studioet, men kanskje disse avlyste prosjektene er for sitt eget beste?

Å sette de til side foreløpig eller for alltid kan også bety at de FAKTISK rydder opp. De har nok lært mye av oppfølger-trilogien.

Så hvordan ser det ut nå? Se opp for mange prosjekter uten tittel!

Rian Johnson-trilogi uten tittel

the last jedi regissert av rian johnson
The Last Jedi regissert av Rian Johnson (Lucasfilm/Disney)

Premiere: TBD

Før Knives Out-filmene regisserte Rian Johnson den andre filmen i oppfølger-trilogien. Den møtte jo på en god del forskjellige tilbakemeldinger mellom kritikere og publikum. Så trilogien hans, som ble annonsert en måned før premieren, ble satt på vent.

Planene var at han skulle lage en Star Wars-trilogi utenfor tidsperiodene vi har sett til nå. Med helt nye karakterer langt, langt unna Skywalker-historien. Nå er Rian opptatt med å servere oss gode mysterier via Knives Out og hans nye serie Poker Face.

Det var ikke før slutten av 2022 filmskaperen bekreftet at trilogien fortsatt er under utvikling. Men akkurat nå handler det om tid og planlegging.

Taika Waititi-film uten tittel

Thor-Love-and-Thunder-red-carpet-Natalie-Portman-Christian-Bale-Chris-Hemsworth-Taika-Waititi-Tessa-Thompson-2.jpg
Taika Waititi på verdenspremieren på sin film Thor: Love and Thunder på El Capitan Theatre i Los Angeles 23. juni 2022 (Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Premiere: TBD

Thor: Love and Thunder-regissør Taika Waititi fortsetter med Disney-kjøret via Star Wars. I 2020 ble det annonsert av Lucasfilm-sjef Kathleen Kennedy at Taika skal lage en egen film i franchisen.

Filmskaperen er allerede kjent med universet etter å ha regissert episode 8 av The Mandalorian sesong 1. I tillegg var han stemmen til IG-11 i fire episoder.

Selv om Taika i flere intervjuer har fått det til å høres ut som filmen hans ligger langt unna, rapporterer The Hollywood Reporter at de faktisk ønsket å starte produksjonen i starten av 2023. Videre rapporterte Variety nylig at han selv skal spille i filmen (som han vanligvis gjør).

Damon Lindelof/Sharmeen Obaid-Chinoy-film uten tittel

Star Wars: The Rise of Skywalker (Lucasfilm/Disney)
Star Wars: The Rise of Skywalker (Lucasfilm/Disney)

Premiere: TBD

Dette er fortsatt basert på en Variety-rapport, men det ser altså ut til at serieveteranen Damon Lindelof skal skrive og produsere en Star Wars-film med Justin Britt-Gibson. Sharmeen Obaid-Chinoy (Ms. Marvel) sitter i regissørstolen.

Filmen skal angivelig være frittstående og inkludere karakterer fra oppfølger-trilogien.

Damon er godt kjent med sci-fi etter å ha laget serier som (hold deg fast) Lost, The Leftovers og Watchmen. I tillegg filmene Star Trek Into Darkness, World War Z og Prometheus.

Shawn Levy-film uten tittel

The Adam Project Ryan Reynolds Zoe Saldana Walker Scobell Netflix Norway Norge 730no
Ryan Reynolds som Adam Reed, Zoe Saldana som kona Laura i The Adam Project av Shawn Levy (Netflix)

Premiere: TBD

Vi fortsetter «uten tittel»-serien til Disney med enda et stort navn. Shawn Levy har regissert og produsert en rekke sci-fi-historier. For eksempel Stranger Things, Arrival og The Adam Project.

På slutten av 2022 (alle Star Wars-nyheter kom tydeligvis da) ble det kjent at Shawn skal utvikle en egen Star Wars-film for studioet.

– Jeg har en gullbillett til en galakse langt unna, og jeg skal vie meg selv til å utvikle et manus som gir meg æren av å lage denne filmen, sa han i et intervju med Collider.

Filmskaperen er dog ganske opptatt med Deadpool 3 som har premiere i november 2024 med både Ryan Reynolds som den gale anti-helten og Hugh Jackman som Wolverine. Så Star Wars-fansen må smøre seg med tålmodighet.

Mye å leve opp til

Det eneste vi vet om disse Star Wars-prosjektene med sikkerhet er at neste film skal i hovedsak ha premiere i slutten av 2025. Hvilken film det gjelder blir spennende å se. Lucasfilm har holdt kortene tett og det er ingen klarhet om når vi får vite mer. Fra utsiden kan det virke som et produksjonsfaenskap, men la oss håpe disse kanselleringene er for det beste.

Og i nærmeste fremtid ser det ut til at serier fortsatt er fokuset til Disney. Det er selvfølgelig mye press med en så stor franchise og fanbase, så å utvikle filmer som kan leve opp til sine forgjengere krever en suveren oppskrift.

Se også: Bør du ha sett The Book of Boba Fett før The Mandalorian sesong 3?

Les mer