Hopp til hovedinnhold
CAMILLA ALIAS HENRIETTE BRUUSGAARD (EUFORIA FILM)

Regissiør Patrik Syversen, hva skjer med Rovdyr-Camilla?

CAMILLA ALIAS HENRIETTE BRUUSGAARD (EUFORIA FILM)

Noen er naturligvis likegyldige, men mange føler elsk eller hat overfor Rovdyr alias Manhunt.

Uansett om man liker filmen, er den i alle fall unik i sitt slag; Oldschool-aktig, nonstop hardcore, blodig terror.

Uten å røpe slutten; Den er fristende å følge opp. Til tross for dette, og selv om Rovdyr gjorde det bra kommersielt sett, spøker det for Rodyr II.

Regissør Patrik Syversen forteller 730.no at filmen ble sett av veldig mange til tross for at den hadde aldersgrense 18 år (nesten 74 000 solgte kinobilletter), men at den ikke dro inn nok penger til å motivere produsenter til å starte en franchise.

Noe som passer ham og produsent/skuespiller Nimi Bull Robsahm bra.

Rovdyr er vel mer en type film som ikke nødvendigvis appellerer til det største publikummet, så noen hater den intenst og andre liker den veldig godt. Tanken var alltid å være kompromissløs, og det føler jeg at vi har vært på godt og vondt, men nå vil vi gå videre og ta for oss andre prosjekter, sier 26-åringen fra Hauketo i Oslo.

– Vi elsker skrekkfilmer, og kommer alltid til å ha en plass for det, men vi føler oss veldig ferdige med denne filmen. Vi kommer helt sikkert til å gå tilbake til sjangeren en gang, men det blir ikke noen oppfølger.

Mange filmkritikerne er enig i at Rovdyr er bra laget, samtidig som noen selvfølgelig sutret høylytt, noe regissøren syns var
vanskelig å takle i starten. Men etter hvert gikk det greit.

– Man gjør seg selv gal om man velger å lese og høre på alt som sies, fordi man har en tendens til å ta til seg det negative mer enn det positive. Det var en liten omstillingsprosess det der, og i begynnelsen kan det være ganske knusende å få en hard dom på noe man har jobbet så lenge med. Samtidig lærer man seg å sette pris på det positive på en helt annen måte.


ROVDYR-REGISSØR PATRIK SYVERSEN (IVAN RIOS/EUFORIA FILM)

– Vi fikk noen 5-ere, men jeg ble nesten mest glad for 4-ern til Espen Svenningsen Rambøl i PlanB, fordi han er godt bevandret i sjangeren, kjenner konvensjonene og intensjonen godt, og er den type publikum vi ville appellere til. Andre var mer negative, men i forskjellig grad av saklighet. Per Haddal i Aftenposten gav oss for eksempel en 3-er, men argumenterte fint, og viste respekt for filmen, mens andre anmeldere gav oss samme karakter, men var mer flåsete og nedlatende. Sånt blir man selvfølgelig litt oppgitt av, men man får også perspektiv og vokser mye av det.

– Jeg mener, det tar to år å gjennomføre et filmprosjekt, det er hard jobbing hele tiden, men det tar bare 80 minutter å se filmen. Lett å se, men vanskelig å lage. Det er derfor litt rart når noen avfeier alt man har gjort med noen pennestrøk, og det er litt vanskelig å ikke ta det personlig.


LASSE VALDAL SOM ROGER OG HENRIETTE BRUUSGAARD SOM CAMILLIA (EUFORIA FILM)

Scream queen-debutanten Henriette Bruusgaard, som har fått mye ros for sin innsats som den djerve hverdagsbaben
Camilla, sier til 730.no at Rovdyr var et helvete å spille inn, både fysisk og psykisk, men også en morsom og veldig lærerik opplevelse.

26-åringen kjent fra ZTV, som til daglig er programleder på Oslo-TV på TV Norge, skjønte tidlig at det ikke var planlagt en del to, men forteller at hun trolig stiller opp hvis planene mot formodning skulle forandre seg.

Fun fact: Rovdyr er den første norske filmen som utgis på Blu-ray.

Les hva regissøren syns om dette, den originale tanken bak filmen, suksessen og hvorfor han i dag er så gira.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer