Hopp til hovedinnhold

Hva med en gangsterpave?

(Showtime)
Er du en av dem som allerede har fått med deg hvor sjukt bra Games of Thrones er?
Om abstinensene for mer maktkamp melder seg med rulleteksten, kan vi anbefale Showtimes nye serie The Borgias.

Nå er det mye som skal til for å kunne måle seg med HBOs aspirerende mesterverk, men mye tyder på at The Borgias i det minste spiller i samme liga. Seriens tagline er «The First Crime Family» hvilket spiller på den notoriske familien Borgias gangsterlignende handlinger for å få valgt Rodrigo Borgia til pave, samt hvordan de beholder makten etter at Rodrigo faktisk blir Pave Alexander VI.

Fortsetter under klippet.


The Borgias er et kostymedrama som tilsynelatende avløser Showtimes tidligere storsatsning innenfor sjangeren; The Tudors. Serien om den britiske kongen Henry VIII, med Jonathan Rhys Meyers i hovedrollen, utspilte sin siste sesong på amerikansk TV i fjor.

Denne gangen har vi altså flyttet oss til 1400-tallets Italia, hvor vi i hovedrollen finner Oscar-, Emmy-, Tony-, SAG- og Golden Globe-vinner Jeremy Irons som Rodrigo Borgia, eller Pope Alexander VI som vi kommer til å kjenne ham. Familien Borgia ble anklaget for alt fra utroskap, bestikkelser, tyveri, incest, voldtekt og mord, og Paven har ifølge Wikipedia «gått inn i historien som en eksponent for hvor dypt pavedømmet sank i de verste krisetidene». Rollen er som skapt for Irons magnetiske utstråling og han ser ut til å spille gangsterpave så bra at det nesten blir urettferdig å nevne resten av rollebesetningen.

Fortsetter under klippet.


Med en slik TV-vennlig historie å ta av, glimrende skuespillerprestasjoner og en fantastisk scenografi så ser det ut til at Showtime i det minste kan klare å henge med på lasset til HBOs mer eventyr-orienterte ny-suksess. Også seertallene ser ut til å bekrefte dette. The Borgias har ratingsmessig slått alle rekorder for en ny serie i Showtimes historie, hvilket også allerede har spikret avtalene om en ytterligere sesong.

Vi venter spent på at noen i Norge skal plukke opp denne, og håper på at dette utvikler seg til å bli «mer Sopranos enn såpe».
Se også: True Blood: Gladnyheter for Team Eric

Les mer