Hopp til hovedinnhold
#WIN (SYCO/EPIC/SONY)

Hva har Camila Cabello til felles med Beyoncé, Lauryn Hill, Selena Gomez?

#WIN (SYCO/EPIC/SONY)


Mange mente mye om hvordan karrieren til Camila Cabello skulle gå etter det litt uryddige bruddet med Fifth Harmony.


Men jaggu har solokarrieren til 20-åringen fått et suveren start.


Denne uken tar cuban-amerikaneren førsteplassen på Billboard Hot 100 med sin Young Thug-duett «Havana», ifølge Billboard selv. 


Låten, produsert av Frank Dukes (og skrevet av ni personer, inkludert Pharrell Williams og Starrah som også bidrar med vokal), har vært på hitlisten i 23 uker. I Norge har den vært på VG-lista i 20 uker, foreløpig med 16. plass som topplassering.


Som om førsteplassen på Billboard Hot 100 ikke er nok, så tar Camila også førsteplassen på Billboard 200 med sitt kritikerroste solodebutalbum
Camila, produsert av blant andre Skrillex og T-Minus.


Camila er den yngste personen til å debutere i toppen med en plate siden 16 år gamle Shawn Mendes i 2015.

Hun er dessuten en av få kvinnelige artister som presterer dette bragden etter å ha forlatt en gruppe. Camila nyter dette sammen med
Beyoncé, Lauryn Hill,
Selena Gomez, Gwen Stefani, Stevie Nicks og Diana Ross.

Som om ikke det er nok, så er Camila den første soloartisten siden Beyoncé til å ta førsteplass på både Billboards album- og singelliste siden 2003 («Crazy in Love» og Dangerously in Love).


– Jeg kan ikke tro dette. Jeg er overveldet av lykke, jeg elsker dere så mye. Dette er på grunn av dere og så hardt dere støtter meg. Vi gjorde det!!!!!!!, skriver/roper Camila.


Billboard Hot 100 måler også musikkvideo-streams, og «Havana»-snutten, med en raus dose humor, har 460 millioner YouTube-visninger:

Se også: Åpent brev fra reduserte Fifth Harmony (pittelitt snurt?)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer