Hopp til hovedinnhold
Alt er love! (NRK)

Hva gjør Norges unge seriestjerner etter Skam? 730 gir deg den ultimate guiden!

Savner du Skam? Det gjør vi!

Nå nærmer det seg 2 år siden hele Norges favorittserie avsluttet sin fjerde og siste sesong.

De unge, uerfarene skuespillerene ble hyllet verden over for sine prestasjoner i det nettbaserte dramaet.

Norge hadde ikke sett maken til ligende fans som Skam fikk, med en ekte internasjonal fanbase.

Flere i Skam-gjengen har til og med vært med på såkalte «conventions» for fans rundt i Europa, og det er jaggu sjelden vare sett med norske øyne.

Les mer om hvordan Skam hylles i utlandet her. 

Frankrike, Italia, Nederland, Tyskland, Spania og USA har i tillegg laget sine egne versjoner av ungdoms-suksessen. Sistnevnte versjon har manusforfatter og regissør av «O.G. Skam», Julie Andem, sammen med flere fra det norske Skam-crewet jobbet med.

Etter NRK-serien tok slutt har skuespillerene gjort mye forskjellig, og det kan være vanskelig å holde orden på alle. 730 har derfor tatt på seg ansvaret og laget en «liten» oversikt over hva Skam-stjernene har gjort etter Skam.

Enjoy!

Lisa Teige (Eva)

Lisa Teige hadde hovedrollen som Eva i sesong 1 NRK-suksessen.

Lisa er en av de mer tilbaketrukne skuespillere uten åpen Instagram-profil, men hun har spilt flere roller etter Skam.

Høsten 2018 kom Skandinavias første dansefilm Battle, hvor Lisa spiller hovedrollen som vestkantjenta og ballerinaen Amalie. Battle er basert på bok av Maja Lunde med samme navn. Les vår dom av filmen her!

Bergenseren spilte også i kortfilmen Forestillingen som ble vist på VGTV rett etter slutten av sesong 3 av Skam. Her spiller 21-åringen en danser som blir psykose-pasient, og hun er overbevisende i rollen som psykisk syk.

Josefine Frida Pettersen (Noora)

Josefine Frida Pettersen har ikke blitt sett på skjermen etter Skam-finalen, men på teaterscenen.

På Trødelag Teater har hun spilt i en klassiker med moderne vri; Robin Hood – Rai rai i Sherwoodskogen. I tillegg har hun spilt i rockemusikalen fra 60-tallet Hair på Oslo Nye Teater, og musikalkomedien Slaget på Tesikelstad.

Josefine er den skuespilleren fra Skam med flest følgere på Instagram (1,8 millioner).

På IG deler Josefine fine bilder fra livet sitt, noen fra hverdagen, og noen som vi vil gjette er litt mer oppstilt. Men hva vet vel vi?

View this post on Instagram

BOREDOM. photo by @sandra_freij

A post shared by 🌙 🧚🏻‍♂️ Josefine (@josefinfrid) on

Iman Meskini (Sana)

Iman Meskini briljerte som den rå karakteren Sana, som Skam-skaperen Julie Andem dedikerte siste sesong til.

Rett etter Skam-finalen dro 22-åringen i militæret, men allerede høsten etter tok hun seg en kjapp perm for å stille opp i militæruniform hos Skavlan. I intervjuet snakker hun blant annet om hvordan det er å være ung muslim i Norge, og livet etter Skam.

I en svensk dokumentar har Iman dedikert en hel serie til disse to temaene. Livet etter Sana utspiller seg i New York der hun møter forbilder. Deriblant Mona Haydar, som er av de få kvinnelige, muslimske rapperne verden har å by på.

Både dokumentaren og Mona Haydar sin musikk er verdt å sjekke ut!

Iman var også den yngste til å konkurrere om å bli «Norges tøffeste kjendis» i 71 grader nord mot blant andre Vita Mashadi, Mia Gundersen og Niklas Baarli høsten 2018.

Iman kom på en imponerende andreplass i 71 grader nord, kun slått av den atletiske skikongen Thomas Alsgaard.

View this post on Instagram

Even though I came in 2nd place today, I couldn't have been happier with my own efforts, tonight I feel like a winner🥇🏆! And there is no one else that deserved to win this competition more than you @thomasalsgaard 🙌🏽👏🏽🎉 And you, @niklasbaarli you are something special! I couldn’t be more proud to be in the finals with you!🙏🏽🙏🏽 Thank you so much to all of you who have been watching and cheering all the way, and thank you to my family and friends, I couldn’t have done this without you. 🥰 Thanks to all the participants for all the memories we have together. And thank you @71gradernordkjendis for having me❤️❤️❤️

A post shared by Iman Meskini (@imanmeskini) on

Ulrikke Falch 

Ulrikke Falch har brukt tiden etter Skam som fulltids-feminist. I august 2018 ga hun ut boka «Jenteloven» sammen med komiker Sofie Frøysaa. Falch og Frøysaa har beskrevet boken som «feministisk førstehjelp for unge jenter og gutter».

Under NRK sin høstlansering i 2018 ble P3-programmet F-ordet lansert. I løpet av seks uker skal Ulrikke prøve å overbevise elevene på en vanlig videregående om at de er feminister.

–Programmet handler om feminisme, kjønnsnormer og det å knuse noen holdninger som er litt gammeldagse, men som fortsatt er blant oss, sa Falch til Medier24 under høstlanseringen.

Ryktene i bransjegaten sier programmet kommer til høsten.

Ina Svenningdal (Chris)

Ina Svenningdal er i disse dager akkurat ferdig utdannet skuespiller fra Teaterhøgskolen i Oslo. Grattis!

Her har hun gått med Skam-kollega Carl Martin Eggesbø, mer kjent som sin utrolig artige karakter Eskild. Vi gleder oss til å se hva de to nyutdannede skuespillerne finner på i årene fremover.

Vi må heller aldri glemme Ina som Åsa i verdens beste julekalender, Jul i Svingen.

Ina har vært stjerne siden dag én!

View this post on Instagram

💜Anastasia & Drisella💜

A post shared by Ina Svenningdal (@inasven) on

Tarjei Sandvik Moe (Isak)

Tarjei Sandvik Moe spilte Isak, hovedrollen i sesong tre aka den aaaaller beste sesongen. Hvis det er lov å si.

Etter Isak og Even (Henrik Holm) kom på skjermen forelsket hele Norge seg i Skam. Dette var også sesong der mange utenlandske fans fant Skam, som igjen ble til en sterk og stor fanbase over hele verden.

Etter Skam spilte Tarjei en av hovedrollene i det erotiske thrilleren En Affære sammen med Andrea Bræin Hovig.

Andrea som gymlæreren Anita og Tarjei som elev innleder er forhold som setter både jobben og ekteskapet til Anita på spill, men det stopper ikke tiltrekningen mellom dem.

Tarjei gikk ut av Nissen Hartvig videregående i fjor sommer, men har allerede rukket å spille i musikalen Grease på Chateau Neuf i 2018.

I podcasten til Kåss Furuseth-søsterene (The Kåss Furuseths) har han fortalt at hans største drøm er å være med i No.4-musikkvideo. Det håper vi også, Tarjei <3

Marlon Langeland (Jonas)

Marlon Langeland er den eneste av Skam-skuespillerne som fortsatt går på videregående, men straks er han ferdig og klar for livet etter. Selv om skole har tatt mye av tiden av hans, har Marlon vært med en IGTV-serie i samarbeid med Flyktninghjelpen. Der har 19-åringen fått oppleve hvordan det er å være flyktning selv, og han har møtt mange flyktninger og hørt deres historier.

I tillegg har mye av tiden til Oslo-gutten det siste året gått til å spille inn NRK-serien Twin sammen med Game of Thrones-stjernen Kristofer Hivju i Nord-Norge.

Vi tok en prat med Marlon om Twin og IGTV-serien med Flyktninghjelpen i høst – les intervjuet her!

Henrik Holm (Even)

Det har vært stille fra Henrik Holm etter tiden som Even tok slutt.

Holm er dog litt aktiv på Instagram, hvor han deler litt av livet sitt med sine over 850 000 følgere. I august delte kjekkasen at han hadde dubbet sin første film, Origin of man, sammen med Dagny. Det blir spennende å høre!

Henrik er signert med det danske talentbyrået Panorama Agency, så vi får forhåpentligvis se ham i en norsk, dansk eller kanskje amerikansk film/serie snart.

Ut ifra det Henrik selv deler sammen med kjæresten Lea Meyer, ser det ut til at paret reiser mye og lever livet <3

I 2017 gjorde Henrik og Lea et intervju og en fotoshoot med britiske Vouge. Motemagasinet kalte kjæresteparet Norges svar på Johnny Depp og Kate Moss, noe vi selvsagt må si oss helt enig i.

Thomas Hayes (William)

Thomas Hayes var den eneste skuespilleren som trakk seg fra serien allerede etter 2. sesong.

Det gikk rykter om at Hayes ble kastet ut av serien av ulike grunner, men det har både NRK og Thomas selv avkreftet. Han ville drive med andre prosjekter, og det fikk ikke skuespillerne i Skam lov til å gjøre parallellt.

Våren 2018 kom humorserien Han heter ikke William på Viafree. Serien kan minne litt om Thomas Giertens Helt perfekt, da den blander fiksjon med en liten dose virkelighet. Skuespillerene spiller seg selv med en vri, og det blir ofte brukt realistiske scenarioer.

Men Thomas Hayes har flere ess i ermet, og allerede i 2017 debuterte han som DJ på russetreffet på Tryvann.

Thomas har lagt ut bilder fra spillejobber på Instagram, og i bioen hans på Instagram står det «Stay tuned». Vi utelukker derfor ikke at det kan komme mer musikk fra Thomas Hayes i fremtiden.

22-åringen har i likhet med flere av de andre Skam-stjernene mange fans på Instagram. Og han er en av de største – Thomas Hayes har hele 1,2 millioner følgere <$

View this post on Instagram

Intro ⚠️

A post shared by Thomas Hayes (@thohay) on

Herman Tømmeraas (Chris)

Herman Tømmeraas spilte en ganske liten rolle i Skam, men han er likevel en av skuespillerne med aller flest følgere på Instagram. Ka-ching!

Sammen med kjæresten, modell og reality-deltager Amalie Snøløs, deler kjekkasen bilder fra Insta-vennlige locations rundt i verden.

I mai ble to sesonger av serien Semester lagt ut på NRK, etter nettstedet Null.video publiserte begge sesongene i november.

Nettdramet handler om Erling, spilt av Tømmeraas, som kommer tilbake til Oslo etter å ha droppet ut av skolen og vært borte i åtte måneder.

I serien ser vi også tidligere nevnte Lea Meyer, kjæresten til Henrik Holm, og komiker Maria «Piateed» Stavang. Serien er regissert av filmskaper Ulrik Imtiaz Rolfsen.

Herman er også snart klar i Netflix’ norske produksjon Ragnarok. Sjekk ut alt om miniserien her!

Cengiz Al (Yousef)

Hermans kompis og dansepartner, Cengiz Al, ble med i Skam i siste sesong, hvor han fikk en av hovedrollene som Yousef.

Cengiz spiller kompisen til Sanas bror (Simo El), og det blomstrer selvfølgelig kjærlighet mellom Yousef og Sana.

Herman og Cengiz har et dansecrew sammen med to andre kompiser (se blinkskudd av gutta fra 2015 under). Gjennom dans møtte også Cengiz sin kjæreste Maiken Blom på studioet Attic i Drammen.

I 2017 fikk Cengiz virkelig bruke sine danseskills på TV 2s Skal Vi Danse. Han kom helt til finalen av programmet, men snowboarder Helene Olafsen stakk av med seieren.

Cengiz er også en del av podcasten og radioprogrammet Andregenerasjonen på P3, sammen med «ballong-gjengen»-gutta Adam Ezzari og Muttasim Billah. Det har ikke kommet ut noen episoder siden mars, men vi håper godguttene kommer tibake snart.

View this post on Instagram

We dem boyz! #71nøste #03fjell #51solbergelva

A post shared by Cengiz Al (@cengizal) on

Adam Ezzari (Adam)

Adam Ezzari spilte Adam, en av ballong-gutta, i gjengen til Sanas bror. Men mest kjent er han nok for musikken under navnet Ezzari.

Adam er signert av Def Jam/Universal Music, og har gitt ut musikk siden 2017.

I fjor sommer ble låten hans «Casablanca» en skikkelig hit, og han opptrådte på VG-lista med dansecrewet til Cengiz Al.

Adam slipper stadig ny musikk, senest i går med «Store løven», som er en av låtene som kommer på hans debut-EP som slippes fredag 21. juni.

Sjekk ut flere norske låter som kom i går her!

View this post on Instagram

Memories for life!! 💛🙏🏽

A post shared by Ezzari 🦁 (@adamezzari) on

Simo El (Elias)

Simo El spilte broren til Sana i siste sesong av Skam. Simo var med i de første sendingene til Andregenerasjonen på P3, men fordi han bodde langt nord ble det vanskelig å spille inn podcast/radio i hovedstaden.

I mai var Simo med på en«Skam-convention» i Paris sammen med Adam Ezzari. Simo delte et klipp fra eventet på Instagram, og det så ut til å være en stor suksess!

Simo er også signert av NonStop Music, som er et lite norsk plateselskap. Der er han i selskap med artister som Ex On The Beach-deltagerne Adrian Sellevoll og Henrik Borg aka Blodprinsen (og eks-kjæresten til Ulrikke Falch).

På nettsidene til NonStop Music står det at Simo blir å se på fjernsynet i 2019 med flere spennende prosjekter. Vi er spent på hva vi kan vente oss!

Julie Andem (Regisør og manusforfatter)

Vi kan jo ikke utelate den viktigste!

Julie Andem er kvinnen som står bak Skam, kanskje verdens fineste serie. Hun skrev alt av manus og regisserte i alle sesongene, så vi kan vel kalle Skam for Julies lille baby. Hun er både hjernen og hjertet bak ungdomsserien som brakte Norge litt nærmere hverandre. Tusen takk til geniet Julie Andem!

Selv om Skam hadde sin siste sesong for to år siden, var ikke Skam over for Julies del. Produsent Simon Fuller kjøpte konseptet i 2016, og du kan ikke skille Skam og Julie Andem.

Skaperen og et par andre fra det norske Skam-crewet dro derfor til Austin, Texas for å lage en amerikansk versjon av den norske suksessen. Julie har jobbet med manus og regi til Skam Austin sammen med co-manusforfatteren av Girls, Sarah Heyward.

Høsten 2018 kom den første boken med alle originale manus til sesong 1 av Skam. Boken inneholder scener som aldri ble spilt inn, og replikker som ble spilt ut. Nå er manus til alle sesongene ute.

Julie har også jobbet med bakomfilmer med bloopers. En snutt fra  hver sesong ligger ute under ekstramateriale til Skam hos NRK.no, og de er absolutt verdt en titt!

PS: Blir dette USAs nye svar på Skam?

Se også: 6 gode grunner til å binge New York-serie hos NRK

Les mer