Hopp til hovedinnhold
norsk musikk filip bargee halvvisne roser 730no
Bargee (Sondre Thuv/Sony Music)

Norsk musikk: Topp 8 nye låter

Norsk musikk-fredag!

730.no kuraterer personlige favoritter blant nattens mange slipp innen norsk musikk.

Njut nedenfor + kos deg med tampen av sommeren.

Bargee med Dutty Dior «Viviennes»

– Jeg må være ærlig med deg / jeg kan ikke lyve no’ mer / du er så fin med dine Viviennes / det er så nydelig, den eneste jeg ser… Moteløven Dutty Dior stiller for Bargee, som dermed gjør duett med en av sine favoritter. Den lekre låten, produsert av Marcel Basima og Hakz, er fra multitalentets imponerende debut-EP Halvvisne roser. Med har sårbarhet som rød tråd. – Navnet kom fra et bilde jeg fikk i hodet. Det er jo en greie å gi roser til sin kjære. Men hva gjør man når man ikke kan gi alt av seg selv lenger? Som roser, så visner forholdet etterhvert, før det evt blomstrer opp igjen. Eller så går det over og man prøver på nytt med en annen, forteller Filip Bargee, også kjent som skuespiller i blant annet Flus. – EP-en (som også har med Makosir og Isah) handler om det å stå midt i mellom. Nær brist, men likevel elsket. Og usikkerheten i hva fremtiden vil bringe.

 

Erika Norwich «Snehvit»

– Hu sa speil, speil på veggen der, kem e den vakreste i hjemmet her? / æ sir du, dronning det va du, men Snehvit ekke lenger et barn, så fuck you… Det kan aldri være kult å føle seg som en fremmed i sitt eget hjem, og det er nok mange, spesielt barn, som har følt seg som en bonusdatter. På den negative måten. Trønderen Erika Norwich viser seg sårbar, øm og ekte, og skildrer hvordan hun ønsker å gå fra å være uønsket til å bare få en klem ❤️ Skrevet av Erika Norwich, produsert av Ole Hartz.

 

Delara «Unbound»

– Would be easier to walk through it blind, the things that broke my heart as I glimpsed / Was there to fix my sight, wars I fight against my own mind… Første smakebit fra Delaras debutalbum har allerede rotert på TikTok i ukesvis som solid oppvarming til det offisielle slippet. 26-åringen har skrevet en nydelig låt om å kjenne på sorg. Både til mennesker og materialistiske ting vi knytter oss til. Det er hardt å vite at alt som er rundt oss en dag er borte. Skrevet av Amanda Delara, Edvard Normann, Kristoffer Haugan, Ole Torjus Hofvind og Omar Mohammed. Produsert av Amanda, STATE og Ole Torjus.

 

Regnvær «Skyfri»

– Kan du si det til mæ, koffør himmelen min ble blå, den dagen æ lot dæ gå? Bodø-kvintetten deler ikke lenger kollektiv i Trondheim, men heldigvis fortsetter de å lage rå låter. Denne er kanskje et slags clapback til en som ikke gjorde hverdagen deres til en dans på roser? Heldigvis ble himmelen blå og skyfri til slutt, og det ga oss en sensommersmash på Bodø-dialekt. Skrevet av Kristian Steffensen og resten av Regnvær, produsert av bandet selv.


Mer innen norsk musikk: Emma Steinbakken: – Dette handler om kjærlighet og forholdet til meg selv


Victoria Nadine «Better Off Alone»

– Even though it hurts, I just know that I deserve better / so I show myself the door, I don’t wanna wait forever… Dronning Victoria av Skien! Her serveres det en bop fra Victoria Karlskås Andersen alias Victoria Nadine. Det er aldri kult å være den eneste parten som gir i et forhold. Da er det er like greit når man da kommer til et punkt hvor man ikke kan holde det sammen helt alene. Kanskje har det bedre alene? 💡 Skrevet av Victoria, Dag Holtan-Hartwig og Halvor Folstad alias Skinny Days, som også har produsert.

 

T Section «Tempo»

– Jeg vet det er for tidlig men jeg må bare si / hvis du vil teste kom og hils på mon ami (pow!)… T Section er endelig tilbake. Oslo-trioen, som i utgansgspunktet består av M4, Kabal og Enza, holder stilen. Hardt, men catchy. PS: Ikke sov på gatefavoritten «Psykose».

Les også: T Section x 730.no: – Vi er skikkelig stygge under maska!

 

Lokoy «Bummer»

– Whatever happened happened fast / we used to be the future now we’re past / baby do you love me? Som regel skriver Lasse Lokøy alias Lokoy med andre. Men denne har han skrevet alene. Den handler om hvor knust han var etter et brudd, og sier selv at han hører at han ikke hadde prosessert bruddet ordentlig når han hører på den. Selv om den er litt emo, kan man jo ofte kjenne seg igjen i at det kan ta lang tid å la sånt synke inn. Skrevet med Heidi Herrera, produsert av Lasse.

 

Pen Gutt «syng meg en sang»

– Gi meg noen blomster, syng meg en sang / jeg vil leve evig, så husk på mitt navn… Håkon Stubberud alias Pen Gutt fra Rykkinn er ute med den andre låten fra sitt nye prosjekt. Jaggu fortsetter det å love godt! Et drømmende lydbilde, med trist undertone, som passer perfekt inn til høsten. Skrevet av Håkon og Morten Gillebo, produsert av Mogilla.

 

Jimi Somewhere «Hoops»

– She cool, she got eyes on me like loops / in a backseat of a sprinter, and get fucked up in the winter… Øvre Eiker-hotboy Benjamin Schandy alias Jimi Somewhere er et ungt unikum. Og snart en ung ringrev. Denne låten hjelper på å bevise det, og vi lurer noen ganger på hvorfor han ikke er mye større enn han egentlig er? En låt om at alt kan skje, hehe. 25-åringen fra Vestfossen synger fint, skriver gode låter og er generelt sett rå. Skrevet av Jimi og Ole Martin Jensen, produsert av Milo Orchis.


Mer norsk musikk:

Kun hver femte artist på norske festivalscener er kvinner… Kan den norske festivalscenen noensinne likestilles?

Nyeste saker fra 730.no

Les mer