Hopp til hovedinnhold
SAVNET ER STORT OG EKTE (ABC/AOL)

Hva gjør de frustrerte fruene i dag?

SAVNET ER STORT OG EKTE (ABC/AOL)

Ikke mindre enn 13 år har gått siden TVs mest frustrerte, desperate og dessuten uslåelige fruer entret livene våre for første gang høsten 2004. 
Med en revolver og et blodpøl på et overklassekjøkken i det potensielt mest perfekte nabolaget man finner på moderne TV karret Desperate Housewives alias Frustrerte fruer seg til en evig plass i hjertene våre. 
Susan, Lynette, Gabrielle og resten av gjengen leverte saftig, banebrytende drama basert på livet etter fylte 35 – men det hindret ikke publikum langt under 20 i å følge med.
180 avsnitt ble sendt på TV 2 over åtte år, før serien omsider rundet av sitt løp i 2012 etter et par hopp i tid og litt … avdabbende kvalitet. 
Til tross for seriens massive suksess har ikke vi ikke sett like mye til alle fruene i tiden etter – men det betyr ikke at de har ligget på latsiden. Vi har gjort litt research og funnet frem til hva gjengen vår holder på med i dag.
Teri Hatcher / Susan Mayer 

53-åringen Teri Hatcher gikk fra å være kjent som Supermanns utkårede Lois Lane i 90-tallsserien Lois & Clark: The New Adventures of Superman til å være superkløna Susan Mayer – seriens relaterbare rotehøne. 
I ettertid har ikke Hatcher hatt mange store jobber, men har hatt flere gjengående roller i større TV-serier som blant annet CBS-komedien The Odd Couple
Mor har dog vendt tilbake til supersjangeren, og var ifjor å se i hitserien Supergirl som Queen Rhea av Daxam. Én gang super, alltid super. 
I år stiller Hatcher også i den nye krimkomedien Madness in the Method med Jason Mewes. Felicity Huffman / Lynette Scavo

Felicity Huffman er muligens den av fruene som har hatt aller størst suksess i etterkant av seriens slutt. 
55-åringen gikk gjennom mangfoldige tafatte og ubetydelige TV-roller før hun endte opp i kritikerfavoritten Sports Night på slutten av 90-tallet, men rollen som Lynette sendte henne opp på et helt nytt nivå av kritikerroste skuespillere – i tillegg til at den gav henne en Emmy-pris da. 
Nylig har Huffman vært å se i en av moderne TVs dyktigste krimserier, American Crime. Serien forteller en ny historie hver sesong, men bruker samme skuespillere (som American Horror Story, men må ikke forveksles med AHS’ søsterserie American Crime Story).
 
Huffman hadde hovedrolle i alle av seriens tre sesonger, før den ble kansellert i år. 


Marcia Cross / Bree Van de Kamp 

Vi vet ikke om det var den latterlig perfekte hagen eller pumpehaglen som gjorde det, men Wisteria Lanes mest pripne rødhåring var muligens den av fruene som gjorde aller sterkest inntrykk på oss i løpet av serien. I ettertid Marcia Cross dog den av damene som kanskje har vært minst å se i rampelyset etter seriefinalen. 
Utenom mindre roller i småserier som tenåringsdramaet Youth & Consequences og en rolle i den kommende science fiction-romansen Behind the Curtain of Night, er det mest merkverdige 56-åringen har gjort i løpet av de siste seks årene en gjengående rolle i den nå kansellerte serien Quantico
Siden 2015 har Cross dukket opp i 15 episoder som den demokratiske presidenten Claire Haas i krimthrilleren, som i Norge er å se på Viaplay.


Eva Longoria / Gabrielle Solis 

Eva Longoria (43) spilte kanskje seriens mest bortskjemte og minst handlekraftige frue, den diva-aktige modellen Gabrielle Solis – men Longorias virkelige arbeidsånd er langt fra Gabrielles. 
I ettertid har Longoria flyttet fokuset sitt til arbeidet som skjer bak kamera. Hun har blant annet jobbet med Desperate Housewives-skaperen Marc Cherry med nye prosjekter, som seriens spirituelle, men uoffisielle oppfølger Devious Maids, som varte i fire sesonger.
I tillegg til småroller i serier som Empire og Jane the Virgin hadde mor også hovedrollen i den kortlevde situasjonskomedien Telenovela, som tok for seg en såpestjerne i en latinamerikansk såpeopera som ikke kunne spansk. 
Longoria er også aktuell med de kommende filmene Dog Days og All-Star Weekend.Nicollette Sheridan / Edie Britt

Etter en rekke roller i mindre TV-filmer og såpeoperaer, fikk Nicollette Sheridan (54) endelig en skikkelig plass i rampelyset via rollen som Edie Britt – Wisteria Lanes mest promiskuøse og løsslupne frue.
Britt ble fort en publikumsfavoritt, og det kom derfor brått på da Sheridan ble sparket fra serien i løpet av dens femte sesong og Edie vandret hen. Inn i en strømmast. I etterkant anmeldte Sheridan serieskaper Marc Cherry basert på en rekke forskjellige grunnlag, blant annet for å visstnok ha trakassert henne og å ha vært voldelig på settet, og at hun skal ha blitt sparket fordi hun meldte fra om anklagene til ABC-nettverket.  
Dette førte til flere lengre rettsaker, som gjentatte ganger har endt i Cherrys favør. Resten av casten har også uttalt at de står på Cherrys side i det hele. 
Som følger av scenarioet, fikk ikke Sheridan gjøre en gjesterolle sammen med resten av showets avdøde i seriefinalen, og mor har fått et heksestempel i Hollywood – noe som har ført til svært lite roller for henne i ettertid. 
I år kapret mor dog en ny ikonisk TV-jobb som om muligens kan ut-hurpe Edie Britt – nemlig som Alexis i The CWs nyskaping av den klassiske såpen Dynasty (som er tilgjengelig via norsk Netflix), hvor hun har høstet svært god kritikk. 


Dana Delany / Katherine Mayfair 

Dana Delany var muligens ikke en del av den originale klikken som satte Desperate Housewives på toppen av drama-TV, men hennes rolle som den mystiske og til tider litt febrilske Katherine Mayfair har gitt henne en fast plass i Wisteria Lane-historien. 
Etter at 62-åringen var ferdig med sine tre år på Housewives, gikk hun videre til en rekke større TV-roller, blant annet hovedrollen som Dr. Megan Hunt i ABCs Body of Proof, som varte i tre sesonger. 
I tillegg til et par roller i mindre serier som Une chance de trop og The Comedians, hadde Delany også en gjengående rolle i Amazons psykologiske thriller Hand of God fra 2014 til 2017. 


Vanessa Williams / Renee Perry 

Etter at Edie Britt kjørte inn i en strømmast, stod Desperate Housewives et helt år uten en kontroversiell slemming i nabolaget, som viste seg å være en svært essensiell ingrediens for seriens drama.

Så kom Ugly Betty-stjernen Vanessa Williams inn i bildet. 

55-åringen gjorde en solid opptreden i seriens to siste år på skjermen, før hun hoppet videre til en lang rekke andre TV-prosjekter. Hun hadde blant annet en av hovedrollene i de kortlevde seriene 666 Park Avenue (2012) og satireserien Daytime Divas (2017), samt en gjesterolle i Modern Family i 2017. 
I tillegg stilte mor opp som dommer i drag-konkurransen RuPaul’s Drag Race: All Stars i år. 


Brenda Strong / Mary Alice Young

Brenda Strong (58/59, man vet faktisk ikke) stod kanskje bare for seriens originale mysterium («hvorfor begikk Mary Alice selvmord»), men skuespilleren forble en del av serien som dens fortellerstemme helt til siste slutt. 
Til å være den av seriens castmedlemmer man faktisk så minst av på skjermen, så har TV-veteranen hatt nok av ting å gjøre i ettertid.
Strong har blant annet vært opptatt med å gjøre rollen som Ann Ewing i 40 episoder av såpeoperaen Dallas for TNT-nettverket, gjort fortellerstemme for dokumentarserien Blood Relatives, samt stilt for større tenåringsserier som The 100 og Supergirl – hvor hun spilte Lex Luthors mor, Lillian. 
Nylig var Strong også aktuell som mammaen til en annen slemming. I den nye sesongen av Netflix’ 13 Reasons Why spiller Strong Nora Walker, moren til Bryce Walker – som er anklaget for å ha voldtatt jenter på skolen hans. 


BONUS: Kathryn Joosten / Mrs. Karen McCluskey 

På den tristere skalaen, må vi også mimre litt om Desperate Housewives’ mest sjarmerende frue – nemlig Karen McCluskey, spilt av Kathryn Joosten. 
Joosten, som vant to Emmy-priser for rollen som den nysgjerrige og storkjeftede gamle damen, døde av lungekreft kun 20 dager etter at Mrs. McCluskey også døde av kreft i seriens finale. </3
Takk for oss, vi må gå, vi fikk noe på øyet.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer