Hopp til hovedinnhold

– Hva er vel kred i et land som Norge?

A-LEE & CHIOMA (CHIOMA ANUGWEJE)

Den eks-Tee Productions-signerte Gjøvik/Oslo-hunken A-Lee er noe så sjeldent som en norsk rapper som innrømmer at han hører mer på pop enn på norsk hip-hop. (Hihi.) Ærlighet liker vi, og 23-åringen og hans musikk likeså. I fjor hadde han årets mest spilte norske låt på norsk radio, og har i år fått rotasjon på flere singler fra sin Sony-debut Forever Lost. Vi hollererte på albumaktuelle A-Lee under en kjønnslig formiddag i hovedstaden.

Hør og last ned albumet her:

 
Yo kjekken! Flotte singler og plate ute, gitt. Hva får man på Forever Lost?
 
– Tankegangen har vært å bygge opp albumet slik at folk ikke skal bli lei etter tre låter. Jeg har prøvd å variere det litt, og håper såklart at folk vil like det.   
 
Hvor mange måter har du hørt folk uttale A-Lee på?
 
– 8 av 10 ganger sier folk Ey-Li, vurderte nesten en liten periode
å bytte navnet mitt til det. Ellers så sier folk det riktig. (A-Li.)

Hvis du kunne valgt å være en annen A-Lee, ville du vært Muhammed Ali eller Ali G?
 
– Det var et vanskelig spørsmål. Jeg må innrømme at den humoristiske delen av meg vil jo selvsagt ha valgt Ali G, men jeg ville nok ha valgt Muhammed Ali på grunn av den historiske storheten i det. 
 
De sier at Ali Kaffe kurerer gruff. Hva kurerer rapperen A-Lee?
 
– Haha, jeg kurerer dansegulv! 
 
Hvem er Norges diggeste kvinnelige artist?
 
– (Lang pause) Du vet, en gift mann tenker ikke på slikt. Jeg vet ikke om det er fordi jeg ikke får lov eller fordi jeg rett og slett bare ikke bryr meg så fælt. Jeg synes jo først og fremst at Elisabeth Carew er veldig vakker, og det synes jeg også Mimi Blix er. 
 
Kom igjen! Du må velge, Mimi eller Elisabeth?
 
– Vanskelig! Da velger jeg Elisabeth av obligatoriske grunner. 
 
Mmmmm – sommerens heteste par? Se E-Li & A-Lee føle seg bra via Gjøvik/Oslo-sjefens «Feelgood»-video:

 
egentlig mener du Mimi Blix. Er det dét du prøver å si?
 
– Det er et usedvanlig vanskelig valg, for å si det sånn. 
 
Word. Hvordan er det å være gift popstjerne? 
 
– Det er fantastisk! 
 
<3! Har konen din Kim (<<< ikke Kardashian) noen gang slåss med jenter som ikke respekterer ringen?
 
– Haha! Kanskje med blikk, men ikke fysisk… Foreløpig.
 
 
(Fortsetter under videoen til fars nye singel.)

 

Jeg nevner tre norske rappere – si det første du tenker på når du hører:
 
Dreamon.
 
– En av Norges beste! 
 
Son of Light.
 
– Etter min mening var han en av Norges beste. Han er det forsåvidt det i dag også sånn lyrisk sett, men ikke i dag sånn tidsmessig. 
 
Lars Vaular.
 
– Også en av Norges beste uten tvil. Jeg vil si at Lars Vaular er en av de beste tekstforfatterne vi har uansett sjanger. 
 
Hva er den beste norske raplåta akkurat nå? NB! Du har ikke lov å svare en av dine egne låter.
 
– Jeg hører ikke på så mange norske rappere for å være ærlig. No offence, men jeg hører mest på listemusikk/populær musikk. Jeg synes Dreamons nye singel «All Night» er veldig bra. Dreamon er en veldig flink og kreativ fyr, og jeg liker å se artister prøve nye ting, noe jeg mener han har gjort med den siste singelen sin. 
 
Hvis du skulle signert tre norske artister, uansett sjanger – hvem?
 
– Haha! Det hadde nok vært Dreamon, Karpe Diem og Maria Mena. Vanvittig dyktige artister alle mann + dame!
 
Det musikkselskapet går jeg god for. Hvem skulle du helst ha sett spille deg i filmen om ditt liv?
 
– Helst en blanding av Leonardo DiCaprio, en utrolig flink skuespiller som har evnen til å virkelig få fram subtile og genuine karaktertrekk i ethvert menneske, samt Sacha Baron Cohen for å få fram min humoristiske side.
 
Leo <3. Du signerte med Tommy Tee som tenåring. Hva skjedde med den situasjonen?
 
– Jeg husker det veldig godt! Det som skjedde var at jeg gikk på Elvebakken VGS og fikk en telefon av Tommy Tee hvor han spurte om jeg ville bli med på en låt. På den tiden var det noe av det største som kunne ha skjedd meg. Jeg, som kidsa flest, så veldig opp til Tee Productions, ikke det at jeg ikke gjør det i dag. På den tiden var det å få jobbe med Tommy en drøm som ble til virkelighet. Etter å ha jobbet et par år sammen viste det seg at vi egentlig hadde andre planer og så for oss forskjellige ting utgivelsesmessig og soundmessig. Jeg ble vel rett og slett litt eldre og skjønte at jeg ville gjøre litt andre ting.
 
Hadde du hatt mer kred hvis du fortsatt var hos Tee Productions?
 
– Hva er vel kred i et land som Norge? Kred for meg er å være god mot folk og respektere andre mennesker.
 
Yes! <3 Hvor ser du deg selv om 5 år?
 
– Forhåpentligvis har jeg en leilighet i New York.  Du kan komme på besøk hvis du vil?
 

OMG, jaaaa! Noen siste ord?
 
– Ikke noe annet enn masse kjærlighet til 730 og takk for intervjuet!
 

Takk sjæl!

 

Se opp: A-Lee får det norske folk til å brenne kalorier via hans Cover Me-versjon av Tomboys «People Get Moving» på TV2:


Mer 730-snop med A-Lee finner du HER!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer