Hopp til hovedinnhold
TRAILER #2 VISER FOLK I SALEN SOM SER FILMEN (PARAMOUNT PICTURES)

Hva er så jævlig skummelt?

Israelske Oren Peli flyttet til USA som tenåring i håp om å få en fot i underholdningsbransjen som spillprogrammerer, men gikk for film da han og kona flyttet inn i et hus utenfor San Diego.

Om natten tok merkelige lyder over kåken, og ifølge Variety tenkte Peli på å filme huset når de sov.

– Da ville vi finne ut hva som skjer.

Noe annet han ønsket å utforske var om det går an å lage en bra spillefilm med et HD-videokamera, så med hjelp fra to ukjente skuespillere (Katie Featherstone og Micah Sloat i rollene som Katie og Micah) skjøt han Paranormal Activity i det samme, skumle huset på syv dager.

Handlingen? Et ungt, lystig par flytter inn i sitt første hus, hvor de blir forstyrret hver natt. Spesielt når de sover. Eller forsøker å sove.

Det har tatt to år for filmen å få en offisiell premiere (USA 25. september, Norge 29. januar), men responsen via festivaler har vært gedigen.

«Årets skumleste film» (LA Weekly), «intens, intim frykt» (Variety), «rett og slett årets skumleste, mest skremmende film» (Hollywood Independents), «får Blair Witch til å se ut som en tam bløff» og «en av de første haunted house-filmene på 25 år som faktisk er skremmende» (Bloody Disgusting) er noen av anmeldersitatene filmen kan smykke seg med. Hos IMDb har den i skrivende stund 9 av 10 stjerner.

Regissørdebutanten skremmer publikum uten å pøse på med blod og gørr, skal vi tro Steven Jay Schneider fra Paramount Pictures, som «plukket opp» Paranormal Activity etter en screening.

– Denne filmen bygger opp ekte frykt og spenning istedenfor vemmelse. Oren lager ekte, klassisk horror.

Den andre traileren til Paranormal Activity har fått en original vri; Den viser publikums reaksjon fra en screening i Los Angeles tidligere denne måneden:


Den første traileren, uten kinopublikum:


Se også hva som skjer: Når Gud blir lei av deg

Nyeste saker fra 730.no

Les mer