Marvel-filmene folk liker minst.
Ikke sosial distanser deg med disse.
Det var flere Marvel-filmer før Marvel Cinematic Universe-fasene starten med Iron Man i 2008, inkludert flere dårlige.
Men MCU har også flere svin på skogen.
Basert på stemmer hos IMDb rangerer vi her de Marvel-filmene med lavest score.
Filmen med dårligst mottakelse er øverst.
Vi tar kun med Marvel-filmer som har blitt vist på kino.
Folk er folk, så du er neppe helt enig med listen, men den er altså basert stemmer fra millioner av mennesker.
Det meste her er dog vrient å argumentere imot.
Fantastic Four (2015)
Rebooten av Fantastic Four er den verste Marvel-filmen noensinne laget ifølge folk flest. De første filmene om denne superkvartetten var ganske fjollete, mens denne omstarten, som forsøker å være seriøs, er verre. Her er ingenting fantastisk, kun ekstremt uinteressant og unødvendig. Dette til tross for å være stjernespekket med flinkisene Miles Teller, Kate Mara, Jamie Bell og Michael B. Jordan. Sistnevnte gikk fra Human Tourch i denne Marvel-floppen til superskurken Erik Killmonger i Marvel-giganten Black Panther. Regissøren Josh Trank, sønnen til Oscar-vinneren Richard Trank, mener FF ble legendarisk dårlig fordi han ble utestengt fra post-produksjonen. (Men kanskje Josh er en nepe, ettersom han angivelig likte filmens alternative tittel FANT4STIC, som uttales Fant-Four-Stic 😷)
Ghost Rider: Spirit of Vengeance (2011)
Lol, den første filmen med Nicolas Cage i fyr og flammer som Johnny Blaze alias Ghost Rider er langt fra lit. Denne oppfølgeren er verre, med stakkars Idris Elba på slep. Veldig cheesy, men først og fremst snork.
Howard the Duck (1986)
De fleste som leser dette har ikke sett denne George Lucas-produserte kalkunen. Det har de gjort lurt i. Den sjarmerende Marvel-anden, som debuterte som tegneseriefigur i 1973, er ment som humor. Men på det store lerretet er ikke fuglen engang ufrivillig morsom, noe som ikke gjør det til en So-Bad-It’s-Good-film. Ut av syv ikke så hyggelige Razzie-nominasjoner, vant den fire priser, og er på mange lister over de dårligste studiofilmene (altså ikke indiefilmer) noensinne laget.
Elektra (2005)
Dette er spinoff-en til Daredevil, som (ikke så veldig spoiler) også dukker opp på denne nedsiglisten. Marvels superninja er igjen spilt av en iherdig Jennifer Garner, som ikke føles riktig for rollen. Det verste er dog den tåplige, selvhøytidelige historien og den idiotiske dialogen. Jennifer var en superstjerne, men mistet mye av statusen etter denne floppen. I tillegg gjorde Elektra at kvinnelige superhelter ufortjent nok måtte vente i årevis for å slippe til i hovedroller. (Vel, et par år i forkant gjorde DC-kalkunen Catwoman med Halle Berry litt av den samme susen.)
Ghost Rider (2007)
Man skulle tro at Nicolas Cage som motorsykkelstuntmannen som har solgt sjelen sin til djevelen, spilt av Peter Fonda, burde bli mer stas. (Med Eva Mendes som spøkelseskladdens kjæresten.) Men dette ble bare corny…
Daredevil (2003)
Daredevil er en av ripene i lakken til den gigantiske, Oscar-vinnende Hollywood-stjernen Ben Affleck. Boston-gutten hatet rollen som blind våghalsdemon og sa at han aldri skulle spille en superhelt igjen. Nuvel, han sa ja til å bli Bruce Wayne, men er bedre som Batman enn Daredevil. Til Bens forsvar er denne filmen ikke spesielt vellykket. Typ First Price-Batman med noen Matrix-aktige slåsscener. (Egentlig er Ben Afflecks Batman v Superman: Dawn of Justice kanskje enda verre, men det er DCs problem.) Se heller Netflix-serien!
Fantastic Four (2005)
Chris Evans som noe annet enn Captain America føles rart i 2020. Men for 15 år siden var han Human Torch. Jessica Alba er ikke lenger like popkulturmessig relevant som før, men på denne tiden var det knyttet stor spenning til hennes rolle som Invisible Girl. (Ikke Woman…) De fleste ble dog skuffet, og filmen har ikke vokst med årene. For å si det sånn. Det hjelper ikke å være lettbeint og leken når historien er latterlig kjedelig. Jessica ble Razzie-nominert til årets verste skuespiller for både Fantastic Four og sin badefilm Into the Blue. Samtidig.
Fantastic 4: Rise of The Silver Surfer (2007)
Kanskje denne er et bittelite hakk bedre. Men sjukt at de laget en til? Hele gjengen hadde dog skrevet kontrakt for tre filmer, så Marvel forsøkte på nyt – til ingen nytte. Selv den stilige sølvsurferen klarer ikke å redde denne fortapte, liksomsmarte oppfølgeren, med karakterer like barnslige og stive som figurene i en søt Kellogs frokostblanding.
Hulk (2003)
Man merker at Ang Lee (Crouching Tiger Hidden Dragon, Brokeback Mountain, Life of Pi) hadde ambisiøse planer. Men til tross for at dette ble en kolossal kassasuksess, bommet regissøren. Han laget en Hulk-blockbuster som beveger seg treigt med for mye prat, for lite action og dataeffekter som får Bruce Banner-monsteret til å minne om Shrek.
Blade: Trinity (2004)
Den tredje Blade-filmen er et bråkete sammensurium og en keitete, kjapp cash-in som ikke henger på grep. Teit fact: I etterkant saksøkte Wesley Snipes filmselskapet fordi han mente han ikke fikk nok betalt og at de andre hovedrolleinnehavnerne Jessica Biel og Ryan Reynolds (12 år før han ble Deadpool) fikk for mye plass i filmen.
Spider-Man 3 (2007)
Det hjelper ikke at Venom dukker opp, og at filmens sakkyndige regissør Sam Raimi laget to flotte Spidey-filmer med godsnuten Tobey Maguire i forkant. Spider-Man 3 er stort sett forvirrende, snodig surr som ikke ser overbevisende ut – med for mange skurker. Ironisk nok ble dette den mest innbringende Spider-Man-filmen på kino noensinne. Helt frem til i fjor, da den ble slått av Spider-Man: Far From Home. Som seg hør og bør.
The Punisher (2004)
Du vet Spider-Man 3 ikke var kreativ klaff når dette middels Marvel-verket får bedre mottakelse. 90-tallsstjernen Thomas Jane mistet mye av sin posisjon etter sin hule tolkning av vigilanten Frank Castle alias The Punisher – som ingen ville se. En uoriginal, usjarmerende, ufrivillig morsom og generelt ganske ustilig film.
X-Men Origins: Wolverine (2009)
Hugh Jackman er suveren og gjør alt han kan, men filmen (og CGI-effektene) er lusent gjennomført, tam plankekjøring. X-Men Origins: Wolverine er den første Marvel-forsøket til regissør Gavin Hood – og trolig hans siste.
The Amazing Spider-Man 2 (2014)
Marvel forsøkte hardt å toppe The Amazing Spider-Man med Andrew Garfield som Spidey, og ga ham ny drakt og kjørte budsjettet nesten opp til absurde 300 millioner dollar. Det visuelle er tipp-topp og skuespillet er flott. Men en overlesset historie som forsøker å fortelle for mye, kombinert med for mange karakterer, gjør filmen til en rotete suppe fra start til slutt. Se heller Spider-Man 2 (2004) på nytt 👑