Hopp til hovedinnhold

Husker du denne norske rapperen?

Kall det et comeback: Siden debutalbumet for 6 år siden (samt en sovet på collabo med en purung Maria Mena) har Joey Stixxx Whimsical kuttet ned navnet til Whims, tatt en master i samfunnsgeografi og funnet roen og kjærligheten.

31-åringen, som egentlig er Jo Morten Weider fra Tjøme, forteller også 730 at han låtmessig har byttet fra engelsk til norsk.

– Det føles mer oppriktig og autentisk å gjøre det på sitt eget språk. Jeg behersket ikke det engelske språket godt nok til å uttrykke hele meg. Dessuten er jeg annen fyr i dag – en eldre og klokere fyr vil jeg tørre å påstå. Trangen til å etterleve de tradisjonelle hip hop-idealene er ikke like sterk i dag, sier Whims.

Hør hans nye låt «Meg deg» nedenfor. OPPDATERT: Man (du) kan nå laste den ned gratis her:– Den handler, som det ofte gjør for følsomme menn, om den tapte kjærligheten: Om det som var og kunne blitt.

Låten har Whims produsert selv, med litt justeringshjelp fra
Filip Rasch. Albumet er godt over halvveis, og kommer til å bli en «uironisk hyllest av nyromantikkens verdier». Whims leker ikke. Musikkselskaper, hollerer på far.

Whims, du kjører baris på pressebildet, tatt av billedkunstner Elna Hagemann. Blir det mye sexy fokus utover?


Det nye imaget kommer nok til å bære preg av en person som har krysset sitt spor og gjort seg noen refleksjoner: Men hei, refleksjon er jo det mest sexy av alt!


Bonus: Ønskereprise med den nevnte 2005-låten fra filmen Tommys inferno. Denne er fin på ekte:

 
Apropos Whimsical, Tjøme, sexy og bar overkropp: Se på dette bildet!

Les mer