Hopp til hovedinnhold
GJØR VONDT (SONY)

HURTS: – Vi er ikke emo, altså

Det britiske elektropopbandet HURTS har sluppet to singler («Wonderful Life» og «Better Than Love»), og er klar med sitt debutalbum i august. Musikken er pompøs, melankolsk og preget av 80-talls-synther og dramatikk. (Se video lenger ned.) Også høres jo bandnavnet unektelig ekstremt emo ut. Men det er en fin linje mellom emo og følsom. Bare spør guttene med de ryddige sveisene, Theo Hutchcraft (23) og Adam Anderson (25). (Lars Vaular-sveis på lavt nivå?)
Heter dere Hurts fordi dere er litt emo?
– Hehe. Nei, nei. Vi er ikke det. Sannheten er at vi synes bare ordet er kult. Men så gjenspeiler det jo at vi har mye følelser?
Og det har de. De forteller om noen harde ungdomsår med lite ressurser, og kun ett ønske – å få gitt ut musikk.  Nå pryder de forsiden på blader (som for eksempel Flux), og blir skrevet om i NME. Og intervjuet av folk fra Norge over telefon.
– Vi hadde virkelig ingenting for kort tid siden. Noen av låtene våre er skrevet da vi ikke hadde noe, og noen av dem er skrevet etter at vi forsto at det ville gå bra, forteller Theo over telefon fra et hotellrom i Berlin. 
Hva legger du i å ikke ha noenting?
– Altså, vi hadde ingen penger, knapt noe sted å bo, og ingen fremtid i det hele tatt. Vi gikk på sosialen, hvis dere vet hva det er?
Jepp.

– De første låtene våre var derfor veldig følsomme, og inneholdt mye usikkerhet. Så har de blomstret opp og blitt til noe mer, noe større og mer ambisiøst. Det er et veldig intenst album. Vi har brukt ni måneder nede i et underground studio. Også etter vi fikk platekontrakten har vi holdt oss veldig isolert og bare nijobbet på platen – vi så omtrent ikke dagslys. Men å komme ut av den grotten, og spille musikken for folk – ta albumet ned fra hyllen og spille det for folk. Det er helt rått, sier Theo.

Og nå skal dere erobre verden?

– Vi søker ikke berømmelse, vi søker anerkjennelse. Respekt. Når du blir spilt på radiostasjoner i Europa, når man kjenner seg verdsatt og føler seg stolt. Da har du klart det. Også vil vi appellere til så mange som mulig. Latvia, Norge og Kypros – alle steder er like viktige.

– Forrige uke satt vi på et fly på vei til en konsert, også fikk vi høre at vi lå på førsteplass på greske hitlister. Da feiret vi like mye som vi hadde gjort hvis vi toppet de britiske listene. Du vet helt fra du er barn at hitlister har mye å si. Det er noe barnslig ved det. Det rangerer ting du klarer, på en enkel og oversiktlig måte, sier Theo og legger ikke skjul på at det er over gjennomsnittet stas å toppe en liste.

 Emo eller ei? Avgjør selv. HURTS – Better Than Love:

Fortsetter nedenfor.


Du er ikke så god på Twitter?
– Nei… Altså, jeg tror Twitter er viktig. Det er jo umulig å komme unna det. Men det blir en overeksponering. Dere får aldri vite hva jeg har spist til middag på Twitter. Det er altfor mye.
Greit. Men du liker jo å være personlig og følsom?
– Joda. Vi gjør absolutt noe ærlig rent musikalsk, og er følsomme. Vi slår et slag for de følsomme mennene, det er viktig at menn ikke holder følelsene sine tilbake!
Du skjønner at du selger deg inn til damene i Norge nå?
– Ja, forhåpentligvis. Det er jo baktanken… Neida. Men dette er musikk for kjærlighetsfulle mennesker. Den er mektig, sier Theo.
– Men når det gjelder Twitter, det er umulig å unngå digitaliseringen av alt. Jeg savner tidene da man gikk hjem fra jobb på fredagen, og innom en platesjappe og tok med seg en CD hjem. Jeg savner de ærlige dagene. Men på den annen side, er jo musikken mer tilgjengelig nå. Er bare litt usikker på hva vi føler om de, sier Theo. 
  HURTS regner med at det blir skandinavisk turné om ikke lenge, og synes det er stas å høre at de to første låtene allerede har fått noen runder på radio i Norge. Ellers har de medium peiling på vårt fedreland.
– Vi kjenner ikke Norge så godt. Det nærmeste vi har vært Norge er at vi har skrevet noen låter til albumet i Sverige. Eller jo, forresten! Jeg har en norsk helt. Ole Gunnar Solskjær. Han er deres, ikke sant? Og John Carew. De er helter!
Følg Hurts: Twitter Last ned: iTunes

Nyeste saker fra 730.no

Les mer