Honningbarna x 730: – Alle mennesker er hyklere

30. jan 2015 kl. 00:00
(MADE/HES)

(MADE/HES)

Norges beste «barn» slipper i dag sitt tredje album Opp de nye blanke, som allerede har fått terningkast 5 hos 5-6 forskjellige anmeldere. De unge guttene er for tiden på intet mindre enn europaturné, men tok seg tid til å fortelle oss litt om albumet via e-post fra Finland. 

Honningbarna består i dag av Edvard Valberg (vokalist), Lars Emmelthun (bassist), Christoffer Trædal (gitarist), Fredrik Justnes (gitar) og Nils Jørgen Nilsen (trommer). 

De unge punkerne fra Kristiansand vant Spellemannsprisen for beste rockealbum med debuten La alarmane gå allerede i 2011, og ble kåret til Årets Urørt samme år. Veldig velfortjent!


Hør albumet Opp de nye blanke via Spotify, Jæzz Zæth Jay Z-eide WiMP eller iTunes, og se hva bandet forteller 730 om låtene under:  
«Opp de nye blanke» 
– Det handler om at det er ingenting igjen å oppdagelsesferde, ikke noe særlig land å bygge og vi som aldri har ligget på skauen, men som er tilstede nå som vi skal selge den. Helt ærlig – vi føler oss litt snytt. Vi er rastløse.  
«Prinser av Sarajevo»
– Kunne sikkert blitt en ny Gahr Støre, men har for lyst til å Scarface drittet ut av alt. En hyllest til folkene som har det gøy og skaper noe. Om det er «bra» eller «dårlig» er ikke poenget, så lenge en gjør noe sjøl. 

Fortsetter etter fersk musikkvideo spilt inn i Afghanistan 

«Vi kliner»
– Oppenheimer, faren av atombomben, angret som et helvete. I Spiderman (eneren) sier onkel Ben «with great power comes great responsibility». Det er i det hele tatt et jævlig kleint sitat, men framgang blir ikke nødvendigvis framgang. Vi har en lei tendens til å fucke hverandre over med teknologi som egentlig er noe fint og positivt. 
«Honningbarna er din venn»
– I Kristiansand er det en menighet som heter Filadelfia. De drev og dukket opp i Facebook-feeden vår hele tiden, så vi laget en «best of» av klippene og byttet «Jesus» ut med «Honningbarna». Honningbarna er din venn. 
«Icarus/Hykler»
– Slutt å drit ut folk som gjør noe godt, for å ikke gjøre noe godt nok. Alle mennesker er hyklere. Du og. 
«Støy støy over alt»
– Støyen er bombardementet av informasjonssvada fra blant annet motivasjonsbilder, blogger, populærkritikk, reklame og aviser. Og støyen er over alt. Hele tiden. 


Bonus:

Se Razika og Honningbarna intervjue hverandre for WiMP:  

PS: Honningbarna og Razika skal straks på norgesturné sammen. Se alle datoene her.

Se også: – Fuck kunst! (730 x Honningbarna i 2013)