Hopp til hovedinnhold
KARATE KID (COLUMBIA)

Hollywoods beste money-shots

Slutten på Karate Kid (1984), hvor Ralph Macchios rollefigur Daniel tar knekken på den blonde, kjipe Cobra Kai-karen via et sneaky superspark, kommer langt nede på Empire-listen over Hollywoods 50 feteste «finishing moves».

Den solide «spoiler»-festen, som krever 50 klikk for å komme seg gjennom, har en dobbel dose Arnold Schwarzenegger i topp 10.

8. plass går til slutten av Commando (1985), hvor Arnie-helten John Matrix kverker skurken Bennett ved å kjøre et stålrør gjennom kroppen hans og inn i en varmtvannsbeholder så dampen står ut, akkompagnert av den dødelige kommentaren «let off some steam, Bennett».

Kanskje for å underholde sin datter, som står og ser på, lettere forfjamset.


Schwarzeneggers fyrverkeri av en avslutning i True Lies (1994) vinner kåringen.

Her sier han «you’re fired» og fyrer så av en rakett, hvor sjefsterroristen er festet, inn i fiendens helikopter.
Sann gåsehud.


Heath Ledgers enkle – men akk så effektive – blyantknep som The Joker i The Dark Knight får sølvmedalje.


Tredjeplassens klassiske Indiana Jones-scene fra Raiders Of The Lost Ark (1981), hvor Harrison Ford møter en kampklar sverdmester som flekser, for så å iskaldt skyte ham, følges av en kjent historie god nok til å kunne repeteres.
Ordet på gatene er at både Harrison og regissør Steven Spielberg ble matforgiftet under innspillingen i Tunisia, og at det stod ekstra ille til den dagen de skulle gjøre scenen.
De derfor ble enige om å kutte ut slåssingen og heller gå for et skudd.


Andre scener som har kvalifisert til Empire-kåringen er fra vidt forskjellige filmer som for eksempel Interview With The Vampire, Iron Man, Gladiator, King Kong, The Lost Boys, Wanted, The Matrix, The Untouchables, Enter The Dragon, Robocop, Kill Bill Vol. 2 og Jaws.

Selv om bladet har vært grundige, er det naturligvis scener som burde ha kommet med. Iallefall som boblere. Nedenfor er tre forslag.

Hva med noen kvinner?
For eksempel tøffe Rose McGowan som absurd, enbent drapsmaskin i Planet Terror (2007):


Samuel L. Jacksons fishy bortgang i Deep Blue Sea (1999):


Den vriene sluttscenen i Mad Max (1979) hvor Mel Gibson

sannsynligvis gav ideen til Saw:


Listen må kanskje oppdateres etter premieren på Stallones nye, ambisiøse prosjekt.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer