Hopp til hovedinnhold
HEJ HEJ, HEMSKT MYCKET HEJ (SF/WARNER)

Hollywood-blockbuster med norsk regi og svensk stjerne: Bør du se den?

HEJ HEJ, HEMSKT MYCKET HEJ (SF/WARNER)
 
Store sko å fylle?
 

Ja. Eller i alle fall litt.
 
De to første Tomb Raider-filmene, basert på TV-spillet, har Angelina Jolie i rollen som Lara Croft. Begge fikk dårlig kritikk, men begge fikk kommersiell suksess. Angie takket dog nei til den tredje filmen, og prosjektet ble lagt på is. 
 
17 år etter originalens premiere er den ekstremt spreke arkeologen tilbake på nye eventyr, som innebærer å finne pappa.


Regissør er nordmannen Roar Uthaug (
Fritt vilt, Bølgen), som trolig ønsket seg en norsk hovedrolleinnehaver. Men da Norge ennå ikke har noen ekte Hollywood-stjerner, så ble det den svenske Oscar-vinneren Alicia Vikander.
(SF/WARNER)
 


Du forventer kanskje at resultatet har blitt helt grei/midt på treet action som neppe blir hyllet av Academy Awards? Type film man kan vente og se senere på flyet.


Det ser ut til å stemme.

Via 177 anmeldelser får nye Tomb Raider i skrivende stund 50 prosent hos Rotten Tomatoes
 
Flere anmeldere er enig i at Alicia, i likhet med Angelina, er god som Lara, men mange mener en uinspirert historie gjør at filmen ikke klarer å engasjere.  

– Stor, kjedelig og treig, med en handling Indiana Jones-fans kjenner fra før av, skriver
Boston Herald og gir en svak C.
– Roar Uthaugs film er konstant kjedelig, alltid fokuserende på det seriøse ved historien, men den finner sjelden glede ved reisen, mener Collider og nøyer seg med D.

Men The Sun gir 3 av 5 i en anmeldelse som fremstår som en sterk 4-er.
– Alicia Vikander er absolutt briljant. Hennes Lara Craft tolkes perfekt og får til den sårt trengte realismen og troverdigheten.


(SF/WARNER) 
 

«Dum Raider» er den utrolig artige tittelen til VG (vi skylder på desken), som konkluderer med terningkast 3.


– Senest etter en halvtime skjønner man egentlig ganske greit hvordan dette skal ende – selv om konklusjonen har en delvis balanse i virkeligheten.


Tomb Raider anno 2018 er et ålreit håndverk, full av irriterende b-film kvaliteter og utrolig lite smart. Men så er det jo «artig» for nordmenn at handlingen starter 17. mai, da, skriver avisen…

Dagbladet er hakket mer begeistret og gir 4, med tittelen
«smart, kjapp
Tomb Raider».

– Alicia Vikander, en tidligere ballettdanser, er en fysisk ekspressiv skuespiller og i så henseende en svært god Lara Croft. Hun er også ytterst troverdig i den lystige sparringen med vennene i London, men det er som om hun ikke slipper seg helt løs når rollen krever dypere følelser og mer sårbarhet.

Se også: Undervurdert kultserie? En av TVs aller beste episoder fyller 10 år 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer