Hopp til hovedinnhold
shakira Gerard Pique Clara Chia Marti Shakira Bzrp Music Sessions Vol 53
Shakira og Gerard Pique var sammen i 11 år (Instagram/shakira)

Shakira siktes for skatteunndragelse i Barcelona – igjen

Det har vært et utrolig år for Shakira.

Oppdatert 20. november: Shakira slipper å sone dom i tillegg til rettssak.

Popsangeren inngår forlik med spanske skattemyndigheter. Hun risikerte åtte års fengsel og en bot på 24 millioner euro dersom hun ble funnet skyldig. I en uttalelse til Variety forklarer Shakira at hun i utgangspunktet ønsket å fortsette kampen for sin uskyld.

«Gjennom hele min karriere har jeg alltid forsøkt å gjøre det som er riktig og sette et positivt eksempel for andre. Det betyr ofte å ta det ekstra steget i forretningsmessige og personlige økonomiske beslutninger for å skaffe de absolutt beste rådgiverne. Inkludert å søke råd fra verdens fremste skattemyndighete . Til tross for denne innsatsen tok skattemyndighetene i Spania en sak mot meg som de har mot mange profesjonelle idrettsutøvere og andre høyprofilerte individer, og tappet disse menneskenes energi, tid og ro i årevis av gangen.»

(Instagram/shakira)

«Selv om jeg var fast bestemt på å forsvare min uskyld i en rettssak som advokatene mine var sikre på ville ha blitt avgjort til min fordel, har jeg tatt beslutningen om å endelig løse denne saken med det beste for barna mine som ikke ønsker å se moren deres ofre sitt personlige velvære i denne kampen. Jeg trenger å komme meg forbi stresset og følelsesmessige belastningene de siste årene og fokusere på tingene jeg elsker. Barna mine og alle mulighetene som kommer i karrieren min, inkludert min kommende verdensturné og det nye albumet mitt, som jeg begge er ekstremt spent på. Jeg beundrer enormt de som har bekjempet disse urettferdighetene.»

Les også: Karol G slår ned på photoshoppingen til GQ

Ifølge Reuters må Shakira nå betale en bot på 50 prosent av beløpet hun skylder.

Les den opprinnelige saken nedenfor.

OPPDATERT 27. september: Spanske påtalemyndigheter sikter Shakira for skatteunndragelse på 6,7 millioner euro, nærmere 76 millioner norske kroner. «She Wolf»-sangeren skal ha bruk et offshore-selskap i et skatteparadis for å unngå å betale skatt og har blitt varslet om anklagene i Miami hvor hun nå bor med sønnene sine. Dette er andre gang colombianeren siktes for skatteunndragelse. Sangeren må møte i retten i forbindelse med en annen sak hvor påtalemyndighetene i Catalonia hevder at hun ikke betalte skatt. Aktor i Barcelona påstår at Grammy-vinneren tilbrakte mer enn halvparten av perioden 2012-14 i Spania og derfor burde ha betalt skatt i landet, selv om hennes offisielle residens var i Bahamas.

Les den opprinnelige saken nedenfor.

Etter å ha blitt separert fra fotballstjernen Gerard Piqué og gjort et spektakulært comeback, melder VMA nå at sangeren vil – om en drøy måned – motta Video Vanguard Award under MTVs 2023 Video Music Awards.

Shakira er den første latinamerikanske artisten som vinner den gjeve prisen.

Det har ikke vært lett for Shakira Isabel Mebarak Ripoll alias Shakira (født i 77) de siste årene.

I 2019 havnet sangeren i konflikt med spanske myndigheter under mistanke om grov skatteunndragelse i eksens hjemby Barcelona.

En She Wolf uten like (Instagram/shakira)

I fjor ble hun anklaget for å ha holdt tilbake 14,5 millioner euro (160 millioner kroner) i forbindelse med eiendomskatt i Barcelona. Anklagene videreføres til en rettssak som vil finne sted senere i år.

I kjølvannet av dette slapp hun den globale hiten «Bzrp Music Sessions, Vol. 53» alias «Pa’ Tipos Como Tú». En sang hvor hun bretter ut om hvor kjipt det kan være å date fotballstjerner.

Med landskvinne og kollega Karol G alias La Bichota de Medellín (Instagram/shakira)

I sangen kom Shakira frem til den skråsikre konklusjonen om at hun er altfor god for Piqué. Fotballspilleren var angivelig utro med en kvinne som er 22 år yngre enn Shakira.

Nå kan den colombianske megastjernen også trøste seg med Michael Jackson Video Vanguard Award. Særlig med tanke på at hun er den første latinamerikaneren noensinne som tildeles den gjeve prisen.

Les også: Er Shakira og Drake det nye power-paret? – Ser kanskje slik ut

«Shakira er en sann global kraft som fortsetter å inspirere og påvirke massene med sin unike, musikalske dyktighet. Hun er en banebryter for kvinner over hele verden og en av de første artistene som ledet globaliseringen av latinamerikansk musikk», skriver utøvende produsent av VMA-utdelingen Bruce Gillmer

Girl boss-æraen er ikke helt over. Shakira med JLo under sistnevntes Super Bowl LIV halftime show i 2020 (Jeff Kravitz/FilmMagic)

Shakira er selvsagt ingen fremmed for prisutdelingen. Hun har tidligere vunnet VMAs for sertifiserte klassikere som «Hips Don’t Lie», «Whenever, Wherever/Suerte» og «Beautiful Liar» med Beyoncé. I tillegg til å ha raket inn tre Grammys og hele 12 Latin Grammys.

I fjor var det Onika Maraj alias Nicki Minaj som gikk hjem med prisen. Tidligere vinnere inkluderer Beyoncé, Jennifer Lopez, Kanye West, David Bowie, Madonna og Rihanna.

Fun fact: Richard Lester (A Hard Day’s Night) er den eneste regissøren som har vunnet prisen i 1984 med the Beatles. Samarbeidsprosjektet blir ofte kreditert som den første moderne musikkvideoen.

Flere mener det bare skulle mangle at Shakira endelig tildeles en Vanguard Award ettersom seks av musikkvideoene til colombianeren har passert én milliard visninger på YouTube.

Se også: Gerard Piqué åpner opp etter bruddet

Nyeste saker fra 730.no

Les mer