Hopp til hovedinnhold
Julie B med litt gode vibber til feeden din, via vår nye (og improviserte) spalte, HJEMMEFJAS ❤ (instagram/juliebergan)

Ny spalte! HJEMMEFJAS med Julie Bergan ❤

Hjemmefjas!

Det stemmer – hjemmefjas. Det føles dumt å be folk om tradisjonelle helgetips slik vi vanligvis gjør i Fredagsfjas, så i tiden fremover byr vi på en alternativ vri på spalten.

I disse dager, hvor man skal se langt etter utepils og en tur på treningssenteret, kan kjente favorittfjes’ favorittfjas være alt annet enn inspirerende. Derfor har vi tatt en prat med et knippe godsnuter, som om dagen gjør akkurat som resten av oss – holder seg for det meste hjemme <3

De serverer sine beste tips for å komme seg gjennom den nye hverdagen, forslag til hva du kan finne på, hva du kan streame, og hva du bør høre på.

I sum; deres beste prevensjonsmiddel mot kjedsomhet.

Kos deg glugg med første kvinne ut, Julie Bergan <3

View this post on Instagram

Howdy🤠

A post shared by JULIE BERGAN (@juliebergan) on

Hei Julie! Hvordan har du det, oppi all galskapen? 

– Hmm. Sånn helt ærlig går det litt opp og ned. Føler litt at jeg lever i en film.

Sjæl! En dårlig en.

– Det oppstår selvsagt ekstremt mye bekymring i en slik tid. Har til og med begynt å få mareritt om nettene… Det er så mye man ikke vet og så mange spørsmål det ikke finnes svar på!

– Jeg er selvsagt redd for nære og kjære som er i risikogruppen, i tillegg til at fremtiden er veldig uviss når det kommer til jobben min. Det er jo ingen tvil om at musikkbransjen er hardt rammet av dette, så det er jo også skummelt med tanke på at man ikke aaaaner hvor lenge det kommer til å vare.

Hør, hør. Vi som ikke er artister føler med dere, og alle andre i lignende situasjoner.

– Men man får bare ta én dag av gangen og gjøre sitt aller beste for å unngå mer spredning av smitte! Veldig viktig at vi alle tar restriksjoner på alvor, og at vi tar vare på hverandre ❤

– Vi er sammen i denne galskapen og vi rammes alle på ulike måter. Så det er viktig at vi kan strekke ut en hånd og støtte hverandre gjennom dette!

Spoken like a true politician (den snille varianten). Hva fyller du dagene med nå? 

– Jeg gjør den jobben som er mulig å gjøre hjemmefra! Gjør intervjuer på mail og telefon, har sessions – altså skriver låter – med folk på Skype, svarer på mail, gjør regnskap, vasker og rydder i leiligheten.

– FaceTimer med venner og familie, trener, tester ut nye sunne oppskrifter på kjøkkenet, leser nyheter, løper og går turer ute, ser på serier, kjeder meg, skriver dagbok, spiser, telefonmøter and the list goes oooooon.

Sjekk ut spreking via Instagram:

View this post on Instagram

Getting some fresh air and my workout done while listening to @ugbadmusti 🚨

A post shared by JULIE BERGAN (@juliebergan) on

Hva anbefaler du folk som er hjemme i karantene, enten pålagt eller selvvalgt, å gjøre for ikke å kjede seg? 

– Jeg er egentlig SJUKT dårlig til å være på et sted lenge, være i ro og ikke være sosial. Så i likhet med mange andre er dette en stor prøvelse for meg. Men når man tenker seg om er det en del ting man faktisk kan gjøre innendørs også.

– For meg er det for eksempel veldig viktig å føle at jeg gjør noe produktivt selv om man er mye på ett sted.

– Så kanskje man kan gå gjennom klesskapet og se om man har litt ekstra man kan gi bort? Rydde i skuffer og skap rundt i leiligheten? Male litt? Høre på radio? Spille spill? Lære seg nye oppskrifter på kjøkkenet? Skrive ned tanker og følelser rundt situasjonen? Lære et instrument? Lese en god bok? Se en ny serie? Lære seg å danse?

(Vil bare snike inn her at en i bygget hvor jeg bor spiller fløyte dagen lang, og det er ikke akkurat turnt stemning i Facebook-gruppa til borettslaget.)

– HØRE PÅ NORSK MUSIKK!!! Support your locals!

Gode tips! Hva er din favorittsyssel i heimen nå? 

– Rydde og sortere :)))) Elsker å pusle rundt i leiligheten min.

Hvis du kunne valgt noen – hvem som helst – til å tilbringe en lengre karantene med… hvem? 

– En hypnotisør. Så den kunne få meg til å tro at jeg var helt andre steder og gjorde helt andre ting!!! Da kunne jeg latt som jeg hadde konserter og hang med masse folk 😃

Glupe Gløgg! Hva gleder du deg til å gjøre når kaoset er over? 

– HA KONSERTER! Å guuuud som jeg lengter etter festivalsommeren! Dra på reisene jeg skulle vært på nå, samle masse venner og feire friheten over hvor godt vi har det her i Norge. Se besteforeldrene mine igjen, at gymmen åpner og bare det å kunne jobbe som normalt.

– Jeg ELSKER jobben min, og jeg elsker å være overalt hele tiden. Og alle menneskene jeg jobber med! Kommer til å sette pris på den friheten vi alltid har hatt på en heeeelt annen måte etter dette.

Mucho grande importante. Har du et serietips til alle som sitter hjemme og glor i den femte veggen? 

Solsidan! Det ligger 6 sesonger på TV 2 Sumo. Verdens beste serie!

– Utenom det liker jeg typiske serier som Gossip Girl, Sex & The City, Love Island UK, Explained, Black-ish, YOU, Orange Is The New Black, All American og CHEER.

– Og mange forskjellige dokumentarserier de har på Netflix.

– Om man trenger selskap og kanskje bare noe som skjer rundt seg, vil jeg foreslå å sette på The Real Housewives of… Beverly Hills, Sydney, Dallas og så videre, i bakgrunnen når du gjør ting. Så utrolig lol og mye unødvendig drama som man ikke trenger i sitt eget liv, men som er OK som underholdning hvis man trenger noe hjernedødt 😃

Takk for tips! Hva med film? 

– Jeg er kanskje den siste personen jeg ville gått til for filmtips… Elsker filmer du ikke trenger å følge med på for å forstå hva som skjer. Veldig lett underholdning med andre ord. Kanskje det er digg nå om dagen da? Veldig mye heavy som skjer ellers.

– Ser dog noen gode filmer innimellom! Så om jeg skulle tipset om noen, ville jeg sjekket ut I, Tonya, Moonlight, Mens du sov – all time faaav, Adrift, The Blind Side, Matilda – en favoritt siden jeg var liten, fortsatt like bra i dag, Molly’s Game, Shutter Island, City of God, Two Is a Family, Interstellar og Green Book.

Den siste man skal gå til for filmtips, du liksom… Masse bra tips jo! 

(Sjekk ut vår liste over 7 feelgood-filmer du trenger nå).

Har du noen podcaster eller lydbøker å anbefale? 

– Jeg har ikke sånn sjukt mange podcaster jeg følger med på, selv om jeg eeeelsker å ha en podcast på øret. Men Friminutt følger jeg fast med på. Harm & Hegseth, MÅ PÅ BEHANDLING, Lørdagsrådet, Konspirasjonspodden, LAGE MUSIKK med Torgny Amdam, Ida med hjertet i hånden, og Janka & Marte er fine podder som jeg stadig sjekker ut.

– Hvis du for eksempel vil bli bedre på personlig økonomi og sparing – hehe – så har mamma tipset meg om poddene som heter Pengesnakk, Forbrukerpodden og Pengerådet!

Hva spiser du hjemme? 

– Havregryn, speltlomper med egg, avokado, nugatti og alle verdens gode pålegg, masse frukt og bær, nøtter og freshe, næringsrike middager!

– Synes det er veldig gøy å teste nye oppskrifter, og føler jeg har blitt mer kreativ på kjøkkenet etter jeg ble vegeterianer. Finner mye inspo på Instagram, og synes vår alles kjære legende VOE alias Emilie Nereng har masse gode og freshe oppskrifter.

– Tror det er litt viktig at vi gir kroppen vår bra og næringsrik mat nå ettersom vi kanskje er mindre i aktivitet, og får mindre frisk luft og sol. I tillegg til at vi koser oss litt også da. Med godteri og deilige desserter!

Hva drikker du hjemme?

– Pepsi Max. Veeeeeldig mye Pepsi Max.

Dette visste vi egentlig svaret på, så her har du et oppfølgingsspørsmål. Hvor mye Pepsi Max går med på en god dag? 

– Hehe. Hehehehe…. På en GOD DAG kan det sikkert gå 3-4 liter. Men ikke hver dag altså :))) Drikker vann og, så kan ikke få i meg så mye væske at det er helsefarlig. Men i disse koronadager er det veldig lett å bare helle nedpå liter etter liter med favorittdrikken :/

Det er gøøøøtt! Men du, man skal jo helst unngå å kysse folk om dagen, men du synger jo «Kiss Somebody»… Gitt at du og h*n er friske, hvem skulle fått seg et kyss nå? 

– HEMMELIG 😛

Noe å øve på under karantenen: 

View this post on Instagram

My life is usually all about moving around, traveling, being social and active. In general I’m always in small or big group of people. Almost never alone. But these days everything is pretty much upside down. It is crucial that we do everything in our power to avoid the Covid-19 virus from spreading! Norway is on lockdown. We have to stay away from all social gatherings, traveling, being intimate with other people, public places and everything that can lead to more people getting infected. This pandemic is very dangerous to a lot of people, and even though most of us are not in any risk groups, we might infect someone that is. The health system is working like heros all day and night. I’m forever grateful for them and the rest of the people keeping our city, country and world floating these days and risking themselves. So let’s all do our best to help out 🤍 Of course it’s not fun to cancel plans, trips, shows, birthdays or be able to go to work, school and kindergarden. I know staying inside and not being social is a huge challenge to a lot of people, including myself. Luckily there are a lot of ways to have fun, stay «social» and get stuff done without actually meeting other people IRL. There are also a lot of ways of being there for one another and showing we care and so many initiatives have been made over the past few days. Thank you everyone 💚💜🧡 Keep it up! I made this dance tutorial over here a couple weeks ago, and maybe it’ll be a fun thing to do these days? Even if you’re into dancing or not, doing something active and getting your mind of things for a minute can be very healthy! The full tutorial is up on my YouTube channel and you can find the link in my bio <3 I would love to see you guys do the choreography!!! Maybe you can share some good tips on things to do to inside as well? Leave a comment! 🤍 And take care.

A post shared by JULIE BERGAN (@juliebergan) on

Og for å runde av, i denne snåle tiden. Har du et trøstetips til de som er litt motløse? 

– Tror nesten det eneste man kan gjøre er å holde på håpet og støtte seg på de rundt. Selv om det er kjipt at hele verden er rammet, er det også en liten trøst at vi er sammen i dette og det kan være lettere for andre å ha forståelse for ting du potensielt kan gå gjennom!

Vi er enige. Takk som delte <3 Hold deg frisk og rask, så ser du oss snart i publikum!

Trenger du flere tips via COVID-19? Sjekk ut 6 tips for å ta vare på din psykiske helse og 7 feelgood-filmer du kan se i Norge for å booste humøret <3

Nyeste saker fra 730.no

Les mer