– Hipstere vil ikke være hipstere

26. aug 2008 kl. 00:00

2006

Hipsterhatet har alltid ulmet ondt, men nå ser det ut til å blusse opp på nytt.
Time Out New York kjørte i alle fall nylig forsidesaken “The Hipster Must Die!”, mens Adbuster trykket “Hipster: The Dead End Of Western Civilization”.
Ifølge Dagbladet påpeker sistnevnte hvordan hipstere – de som er opplyste, in the know, med korrekte og sarkastiske, populærekulturelle referanser – nekter for å være det.

– Medlemmer av motkulturer som punk eller hip-hop er stolte av å tilhøre sin gruppe, skriver bladet, mens moderne hipstere vil alltid benekte at de er hipstere.
Selv om det angivelig er lett å spotte dem.
Dagbladet skriver at hipstere pleide å sykle rundt på kombisykler i trailercaps og ironisk bart, mens mange i dag går for baneracersykler, har fullskjegg og smale jeans, mens andre rocker ironiske 80-tallsbriller, sterke farger eller sossete klær, fancy sneakers og/eller slappe second hand-tees med v-hals.
Man kan altså velge mellom forskjellige varianter.

(Helt til man ser dem i potetgullreklamer eller på Idol. Von Dutch omkom momentant i Norge etter at Kurt Nilsen demonstrerte sitt in the know ved bruke en av deres hatter.)
Avisen minner om at noe av det mest forhatte ved bloggete hipstere, er deres trang til å fotografere seg selv og sine bekjente på byen, iført hipsteruniformer, og så legge ut bildene på nettet.
LAist.com skriver at “trendnissene” plukker ut deler fra subkulturer som hip-hop, punk og hippie, gjerne som moteplagg, men at de nekter å forholde seg til verdier, filosofier og holdninger som bevegelsene står for.
Hipstere vil ikke ha “hele pakka” – kun litt her og der.

Ifølge Dagbladet mener Adbusters at hipsterne representerer slutten på den vestlige sivilasjonen:

– En kultur fortapt i overfladiske elementer fra sin fortid og ute av stand til å skape noen ny mening.