Hip-hop for kids

2. feb 2009 kl. 00:00
(CAPPELEN DAMM)
Øyvind Holen er en av Norges mediakorps’ største hip-hop-forkjemper, og har lang erfaring fra en haug med publikasjoner.

Nå skriver han for Dagens Nærlingslivs fredagsbilag, men har også gjort seg bemerka i Morgenbladet, Dagsavisen og Rocky.

For å nevne noen.

Han har tidligere gitt ut bøkene Hiphop-hoder, som dokumenterte den norske hip-hop-kulturen fra den spede start til mainstream love, og Groruddalen – en reiseskildring, som handler om oppveksten i forstedene i utkanten av Oslo.

Han er snart klar med den nye boka Hiphop – Rap, Graffiti, Breaking og DJing, som får release i april via Cappelen Damm.
Boka er beregna på den litt yngre garde, og er en salgs innføring i hiphop-kulturen, gjort i tospann med illustratøren Mikael Noguchi.

Øyvind forklarer:

– Der Hiphop-hoder handlet om den norske hip-hop-historien, prøver jeg her å koke ned den amerikanske historien til ti kapitler. Fra DJ Kool Herc til T.I. på 120.000 tegn. Krydret med fakta, illustrasjoner, tegneserier, intervjuer, tips og råd. Jeg har prøvd å lage en lettfattelig bok som både kan treffe 7-åringer og ikke fornærme 14-åringer, og det er jo ikke det enkleste. Og så må jeg få skryte av Mikael Noguchi, som – as we speak – gjør en strålende jobb med å gjennomillustrere boka.

I handelen i april.

old-school hip-hop-Norge se snodig ut.

Bonus 2: Norges new school-favoritt Julie Maria Dahl (12) aka Mira fra suksesserien AF1.