Hopp til hovedinnhold
Wakanda Forever! (MCU)

Black Panther: Wakanda Forever – Alt vi vet så langt

Er du klar for å besøke Wakanda igjen? Black Panther: Wakanda Forever er ikke langt unna!

OPPDATERT 3. oktober: Wakanda for alltid! 🖤 I dag deler Marvel den offisielle traileren til Wakanda Forever, hvor vi blant annet får se det som må være lillesøster Shuri (Letitia Wright) som nye Black Panther. Se gåsehud-snutten nedenfor! Oppfølgeren har norgespremiere onsdag 9. november, to dager før den internasjonale premieren. 

Vi oppsummerer alt vi vet om den høyt etterlengtede oppfølgeren så langt.

Marvel og Disney har virkelig ikke holdt tilbake på nye Marvel-prosjekter de siste to årene. Vi har totalt fått seks filmer og syv serier i den fjerde fasen av Marvel Cinematic Universe. Bare i år har vi sett Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Moon Knight, Thor: Love and Thunder og Ms. Marvel (og Spider Man: No Way Home i Norge, men det teller ikke).

Selv om disse titlene har fått stor oppmerksomhet, er det noe helt annet med hypen rundt Black Panther.

Shuri i Black Panther - Wakanda Forever
Shuri og Aneka i Black Panther: Wakanda Forever (Screenshot/Marvel/Disney)

Det er fire år siden vi ble introdusert til kongeriket Wakanda, som ble en box office-gigant og den første Marvel-filmen til å bli Oscar-nominert til Beste film. I tillegg har flere anmeldere hyllet filmen for representasjonen og det kulturell fotavtrykket den bringer. Chadwick og regissør Ryan Coogler tok virkelig Marvel til nye høyder.

Under årets San Diego Comic-Con fikk vi endelig første tittBlack Panther: Wakanda Forever 🔥 Traileren fikk 172 millioner visninger på 24 timer – som er mer enn dobbelt så mye som den første filmen.

I den emosjonelle teaseren ser vi mange kjente fjes som sørger over bortgangen til kongen deres, T’Challa. Dette vil åpenbart ha en stor effekt på Wakanda, spesielt etter kongen åpnet nasjonen for hele verden på slutten av Avengers: Endgame. I tillegg blir vi introdusert til noen nye spennende karakterer, som vi skal snakke mer om snart.

La oss oppsummere alt vi vet om Black Panther 2 så langt.

Når har Black Panther: Wakanda Forever premiere?

Black Panther 2 logo Marvel
Logo for Black Panther: Wakanda Forever (Marvel/Disney)

Filmen har møtt på en del utfordringer på veien. Studioet, som mange andre, måtte stoppe all innspilling under pandemien.

I denne perioden kom den tragiske nyheten om bortgangen til Chadwick Boseman (28. august 2020). Senere ble Letitia Wright, som spiller søsteren til Black Panther, skadet på settet. Dette resulterte til produksjonsstopp fra november 2021 til januar 2022. Hun har også skapt noen overskrifter etter delingen av en antivaksine-video. Deretter stanset de igjen av Covid, og endte opp med å fullføre innspillingen i mars.

Nå er premieredato satt til 9. november i Norge!

Filmen skal hedre Chadwick Boseman.

Black Panther Wakanda Forever trailer Namor the sub-mariner teaser black panther 2
Black Panther: Wakanda Forever og Chadwick Boseman Forever (Marvel/Disney)

Det har vært mange diskusjoner om karakterens framtid i filmserien. Dette har regissør Ryan Coogler og produsent Kevin Feige vært veldig klare på.

«For å hedre Chadwick Bosemans arv og skildring av T’Challa, vil @MarvelStudios ikke recaste karakteren, men utforske verdenen til Wakanda og de rike karakterene som ble introdusert i den første filmen.»

Ryan Coogler reflekterte over Black Panther og Chadwicks bortgang under Marvels panel på San Diego Comic-Con:

– Det kommer til å bli vanskelig å følge det opp, men vi skal prøve. Det er fem år siden jeg var her. Jeg satt der og vi hadde premiere på de første opptakene fra Black Panther 1, og ved siden av meg satt vår T’Challa, den avdøde store Chadwick Boseman.

Regissøren sto på scenen med den utrolige casten i Black Panther 2, hvor de alle delte sine følelser rundt å jobbe med filmen.

Hva skal Black Panther: Wakanda Forever handle om?

Angela Bassett som dronning Ramonda
Hollywood-royalty Angela Bassett spiller Wakanda-royalty dronning Ramonda (Marvel/Disney)

Marvel har denne helgen delt en offisiell synopsis for oppfølgeren:

«I Marvel Studios Black Panther: Wakanda Forever kjemper dronning Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M’Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) og Dora Milaje (inkludert Florence Kasumba) for å beskytte nasjonen deres mot inngripende verdensmakter i kjølvannet av kong T’Challas død.»

«Mens wakandaene streber etter å omfavne sitt neste kapittel, må heltene slå seg sammen med hjelp fra War Dog Nakia (Lupita Nyong’o) og Everett Ross (Martin Freeman) og gå en ny vei for kongeriket Wakanda. Filmen introduserer Tenoch Huerta som Namor, kongen av en skjult undersjøisk nasjon, og har også Dominique Thorne, Michaela Coel, Mabel Cadena og Alex Livanalli i hovedrollene.»

De går ikke dypere inn i handlingen, men bekrefter altså at T’Challa er død, og at filmen vil fokusere på hva som medfølger kongens arving. Hva mer kan vi hente fra hva vi har sett til nå?

Nye karakterer kan forklare handlingen.

Namor spilt av Tenoch Huerta
Tenoch Huerta spiller Marvel-veteran Namor the Sub-Mariner (Marvel/Disney)

Teaseren åpner emosjonelt med å vise filmens retning for å hedre T’Challa og Chadwick. I tillegg får vi se helt nye og vakre bilder av Wakanda, og noen glimt av hva som ser ut til å være Atlantis.

Her gir de oss også en bekreftelse på at nykommeren Tenoch Huerta (Narcos: Mexico) skal spille Namor the Sub-Mariner.

Denne kongen av Atlantis går faktis helt tilbake til Marvel Comics #1, som nylig ble solgt på auksjon for 21 milloner kroner.

Får vi også en liten opprinnelseshistorie om undervanns-antihelten? (Babyen i teaseren som blir født under vann er definitivt Namor.)

De blink-and-you-miss-it klippene i snutten viser at krigere fra Atlantis angriper Wakanda med oversvømmelse. Her stepper nok Dora Milaje inn, med nykommeren Michaela Coel (I May Destroy You) som spiller kampinstruktøren Aneka.

Videre skal Black Panther 2 introdusere enda en nykommer; Dominique Thorne (Judas and the Black Messiah) som Riri Williams alias Ironheart. Vi ser Riri hilse på Shuri, og i neste klipp lager et hjerte av stål. (Ironheart, gettit?)

Det er usikkert hvorfor hun er innblandet med Wakanda, men det vil mest sannsynlig ha stor betydning for karakterens Disney+-serie som har premiere høsten 2023. (Liten fun fact: I tegneseriene er Riri smartere enn Tony Stark).

Selv om hele handlingen til filmen fortsatt holdes skjult, bekrefter Kevin Feige at Black Panther: Wakanda Forever konkluderer fase 4 av Marvel Cinematic Universe. Mens Ant-Man and the Wasp: Quantumania skal kickstarte fase 5.

Hvem er nye Black Panther?

En mystisk karakter som Black Panther
Hvem tar over som Black Panther i oppfølgeren? (Marvel/Disney)

Vi kan ikke overse elefanten panteren i rommet. Helt i slutten av teaseren ser vi ryggen til en karakter i full Black Panther-drakt, uten at det blir avslørt hvem det er. Det viser også filmens aller første plakat.

Hvem er det som tar over drakten? Dette er bare spekulasjoner, men sannsynligheten er stor for at lillesøster Shuri (Letitia Wright) blir nye Black Panther. Akkurat som i tegneseriene. Andre har foreslått Okoye og M’Baku. Eller ser vi kanskje Michael B. Jordan returnere som Killmonger? 👀

Neida, karakteren døde. Men man vet aldri med Marvel…

Uansett så virker det som at Ryan Coogler og hele casten har et ordentlig gjennomført prosjekt gående, og vi kan ikke vente til flere oppdateringer rundt filmen!

Mer MCU her

Les mer