Hopp til hovedinnhold
R. KELLY OG DEN ANGIVELIGE ULOVLIGE EKSKONA AALIYAH (RCA/SONY)

Hevder R. Kelly forgrep seg på 15 år gamle Aaliyah

R. KELLY OG DEN ANGIVELIGE ULOVLIGE EKSKONA AALIYAH (RCA/SONY)


I 1994 skal R. Kelly angivelig ha giftet seg med Aaliyah ved å forfalske hennes legitimasjon. Popstjernen, som døde i 2001, var 15 år, men Kelly skal ha lagt på 3 år. Den seksuelle lavalderen i de fleste amerikanske stater er 18.


Det ulovlige ekteskapet blir bekreftet av Kellys tidligere assistent Demetrius Smith i den kommende dokumentarserien
Surviving R. Kelly ifølge People
– Jeg var i rommet da de giftet seg. Jeg er ikke stolt av det. Jeg hadde papirene forfalsket for dem da Aaliyah var mindreårig. Det var bare en liten kort seremoni. Hun hadde ikke på en hvit kjole, han hadde på en smoking. Bare hverdagslige klær. Hun så bekymret og redd ut, forteller Kellys tidligere ansatt.

R. Kellys korist forteller Jovante Cunningham at hun flere ganger var vitne til at sjefen sin misbrukte mindreårige jenter seksuelt. Blant annet Aaliyah da hun var 15 og Kelly var 27.


Mindreårige under seksuell lavalder kan ikke samtykke, og faktumet at de ikke var jevnaldrende gjør det til et overgrep. 
– Vi reiste på turné med Aaliyah, forteller sangeren.

– På turnébussen er det ikke mange avstengte områder. Når går inn på bussen er det er det køyesenger med små gardiner som du kan trekke for om natten hvis du ikke vil at folk skal se på deg når du sover. Vi lå i våre køyesenger, alle pratet og lo. Da døren åpnet seg på bussen så hun Robert i køyen med Aaliyah.

Jovante ønsker ikke å forklare hva hun så, men hun reagerte sterkt.

– Ting som en voksen ikke skal gjøre med et barn. Jeg kan ikke understreke nok hvordan folk fortsatt lider grunnet ting som foregikk for 20 år siden.


I 1994 debuterte Aaliyah med albumet
Age Ain’t Nothing but a Number.

R. Kelly frikjent etter å ha blitt anmeldt for overgrep mot mindreårig og barnepornografi i 2008.

 
Surviving R. Kelly har premiere 3. januar. Lifetime-serien består av seks episoder, og slippes også på video. Norsk premieredato annonseres snart. 
Se traileren her:
 
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer