Hopp til hovedinnhold
Petra Collins Euphoria Sam Levinson HBO
Er estetikken til Euphoria en kopi av Petra Collin sine bilder (HBO/Petra Collins)

Petra Collins hevder Sam Levinson kopierte hennes arbeid i Euphoria

Kan ikke Sam Levinson ta all æren for HBO-serien likevel?

Et tidligere intervju med den kanadiske fotografen og regissøren Petra Collins (født i 92) skaper mer kontrovers rundt Sam Levinson etter at det nå har fått nytt liv via TikTok.

I en samtale med Punkt hevder nemlig 30-åringen at Euphoria-regissøren har kopiert hennes arbeid i serien.

Ifølge Petra Collins skal Sam ha tatt kontakt for å spørre om hun ville regissere serien.

– Han kontaktet mitt agentbyrå og sa: «Jeg har skrevet en serie basert på dine bilder. Vil du regissere den?» Så jeg flyttet til Los Angeles og jobbet for HBO i fem måneder, forteller kanadieren.

(Instagram/petrafcollins)

Petra trodde derfor at hun skulle regissere serien, og forklarer at hun begynte å bygge hele Euphoria-verdenen. Så vel som å gjøre casting for serien.

Helt på tampen skal HBO derimot ha ombestemt seg, og sagt til den unge regissøren at de ikke kom til å ansette henne fordi hun var for ung.

Petra trodde derfor at de kom til å gå for en annen versjon av serien, og fikk derfor litt av et sjokk da hun så den første plakaten til HBO-suksessen – som var identisk til hennes arbeid.

– Et år senere går jeg ut av leiligheten min og ser en plakat som er akkurat det jeg er, som en kopi av mitt arbeid. Jeg begynte å gråte. Jeg ble så sjokkert, forteller hun i intervjuet.

Zendaya og Euphoria-manusforfatter/regissør Sam Levinson på screening i New York i juni 2019 (Monica Schipper/Getty)
Zendaya og Euphoria-manusforfatter/regissør Sam Levinson på screening i New York i juni 2019 (Monica Schipper/Getty)

Hun presiserer dog at det ikke er første gangen det har skjedd i hennes karriere, men at det aldri har vært på en så stor skala.

– Det var så intenst fordi det er denne estetikken jeg har bygget hele livet mitt. Og nå må jeg endre det fordi det blir mainstream, og det blir tatt vekk fra meg.

Kanadieren forteller til slutt at det verste med det hele er når folk – uten å vite historien bak – sier til henne at serien minner dem om hennes bilder.

Se alt hun forteller nedenfor.

Nedenfor kan du se flere av bildene til Petra Collins fra perioden 2016/2017.

Euphoria hadde premiere i 2019.

Petra Collins
Petra Collins
Petra Collins
Petra Collins
Petra Collins

For ordens skyld kan det nevnes at Euphoria for øvrig er basert på et israelsk program med samme navn fra 2012. Det har også blitt spekulert i om Sam Levinson – som har skrevet manuset – har latt seg inspirere av sitt eget liv og opplevelser med avhengighet, spesielt når det gjelder karakteren Rue Bennett.

Dersom historien til Petra Collins stemmer, er det derimot ikke den eneste gangen Sam tok over for en kvinnelig regissør.

Det skjedde også med The Idol.

Sam og The Weeknd hyret først Amy Seimetz som regissør og co-produsent.

Etter at 80 prosent var ferdig filmet, forlot Amy settet grunnet kreative uenigheter. Gutta likte angivelig ikke hennes «kvinnelige perspektiv» på handlingen. Ettersom mesteparten av budsjettet – angivelig på over 70 millioner dollar – var brukt opp, tok Sam over som regissør og filmet alt på nytt i boligen til Abel.

Jocelyn Lily Rose Depp sophie mudd ig the idol hbo max the weeknd sam levinson instagram of
Lily-Rose Depp som Jocelyn i The Idol (HBO Max)

Euphoria-skaperen (?) har tidligere blitt kritisert for blant annet sexscenene i A24-serien til HBO.

Han anklages også for å være spekulativ når han skriver noen av sine kvinnelige roller.

Selv om noen av skuespillerne sier seg uenig i denne kritikken.

Nå som intervjuet til Petra Collins sirkulerer på internettet, er det også flere som ytrer sine meninger situasjonen. Og det virker som om flere skulle ønske at HBO hadde beholdt henne.

HBO og Sam har ikke kommentert påstandene til Petra. Verken da intervjuet først ble publisert eller nå som det har blusset opp igjen.

Fotografen forteller at hun ser på serien som en slags eksorsisme, og at hun ble nødt til å finne seg selv på nytt.

– Den serien var som en eksorsisme for meg. Jeg måtte endre stilen min på grunn av Euphoria. Mange begynte å ta bilder på den måten, og jeg følte ikke lenger en kobling til det.

Se også: Sydney Sweeney forsvarer nakenscenene

Les mer