Filmanmeldelse: Herman Flesvig som 113 karakterer i Terkel i knipe-oppfølgeren Rutete Ninja

23. mai 2019 kl. 15:10

Godsnuter (Nordisk Film)

Husker du da Aksel Hennie briljerte på kinolerretet med den groveste filmen du fikk lov å se som barn?

Nå viser Herman Flesvig seg frem i oppfølgeren Rutete Ninja!

Vi befinner oss på en shady leketøysfabrikk midt i Thailand da en stakkars fabrikkarbeider, som i tillegg er et lite barn, blir ihjelslått av den hjerteløse eieren av fabrikken. Det viser seg å få fatale konsekvenser i ettertid.

Ikke lenge etter er vi i et sted i Norden, hvor fabrikkeieren bor til vanlig. I samme by bor også Asgeir, en stille og sjenert 7.-klassing.

I sitt eget bursdagsselskap får han en helt spesiell gave av sin bereiste onkel Stewart, nemlig en rutete ninja fra Thailand.

(Nordisk Film)

I starten ser den rutete ninjaen ut til å være en helt vanlig bamse, men det tar ikke lang tid før Asgeir innser at dette er alt annet enn vanlig.

Ninjaen kan nemlig både snakke og gå, men verst av alt – han imiterer andres stemmer helt perfekt. Dette fører til en del ubehagelige situasjoner der blyge Asgeir ser seg nødt til å spille med på hvilket som helst påfunn den rutete ninjaen har kommet opp med.

Herman Flesvig spiller hele 113 ulike karakterer i filmen, og med det imponerer han stort.

Alle stemmene er tydelig gjennomførte med ulike dialekter, tonefall og personligheter. Det virker også som om man får et lite gjensyn med noen av Hermans egne karakterer fra Instagram, dog kledd i nye navn og klær.

Rollegalleriet består av alt fra unge tenåringsjenter til langere, alkoholiserte familiemedlemmer og det som verre er.

Anmeldelsen fortsetter nedenfor traileren

Rutete Ninja er opprinnelig dansk, noe man fort skjønner om man legger merke til detaljene i bakgrunnen (danske flagg, danske plakater osv).

Ternet Ninja, som den heter på originalspråket, er regissert av Anders Matthesen og Thorbjørn Christoffersen. Førstnevnte har også skrevet manuset, i tillegg til at han spiller de fleste av karakterene i den danske versjonen.

Språkbruken i filmen er like grov som sin forgjenger, mens drap, fyll, mobbing og narkotika har sentrale roller. Med dette kan man nok si at familiefilmen så absolutt ikke passer for de aller yngste.

I løpet av animasjonsfilmen møter man flere kjente karakterer fra forgjengeren Terkel i knipe, men historien i Rutete Ninja er såpass selvstendig at man ikke trenger å ha sett den første filmen før man ser denne.

Rutete Ninja er en god komedie laget av flinke folk, men som gjerne skulle vært litt morsommere.

Vi humret oss gjennom filmen, men ingen av situasjonene var så voldsomt gøy at vi følte for å le høyt.

Den er gjennomført med et godt soundtrack som treffer tiden og med et morsomt rollegalleri.

Herman Flesvig fyller skoene til Aksel Hennie på en verdig måte, og man blir litt nostalgisk av det hele. Likevel savner vi litt av den hysteriske morsomheten man gjerne forventer av en slik komedie.

Terningkast: 4

Rutete Ninja har ordinær kinopremiere fredag 24. mai.

Se også: Herman Flesvig forteller 730 om sitt forhold til Terkel og Rutete Ninja