Hopp til hovedinnhold
SEYEM TELL'EM (AKAM1K3) 

Her er verdens nest første norskspråklige R&B-skive

OPPDATERT: På fredag så inviterer det nye klesmerket Persona Non Grata (tidligere AMATØR) til lanseringsfest og konsert med denne norske gullgutten. Stedet er den småhemmelige klubben Den hvite boksen på Tullinløkka i Oslo sentrum (Kristian Augusts gate), og vi gir deg og en venn gjesteliste som varer frem til midnatt. Send to fornavn/etternavn på mail til [email protected] innen fredag kl. 14:00, og du og kompis får plass. (Aldersgrense 20 år.)

SEYEM TELL’EM (AKAM1K3) 

Vi pleier aldri å klippe og lime fra presseskriv, men denne fra Nora Collective var så fin at vi gjør et unntak. 

Høsten 2011 pakket produsenttrioen Tailors (Lars Vaular, Arif, A-Laget, Kaveh mm), alt av musikkutstyr inn i en liten bil og satte kursen mot en liten hytte nede ved vannet på Sørlandet. En natt + en flaske whiskey var det som skulle til før den aller første Seyem-låten var skapt. Dette ble starten på Seyem, Norges første norskspråklige Rnb-prosjekt.

Tiden gikk og andre prosjekter ble prioritert først, men i 2013 kom den første offisielle singelen «Mer Mer Mer» ut via Warner. Selv om låten skapte interesse ble resten av prosjektet lagt på is. Til nå.

Seyem har hatt en vanskelig og lang prosess i å skrive disse låtene som omtaler hans følelser, seksualitet og opplevelser med det motsatte kjønn. Men ønske om å levere ærlig rnb i dens ekteste form, blandet med en dose whiskey, har gjort det mulig. Albumet Eva er en samling av låter som representerer akkurat dette. Ikke bare er Seyems debutalbum det siste som er igjen fra Tailors sin tid som produsenttrio, men også høyst sannsynlig hans siste.

Twitter vet dog best, og det viser seg at Seyem ikke har det første norskspråklige R&B-albumet likevel. «Norges svar på Mariah Carey» kom ham nemlig i forkjøpet med sin selvtitulerte plate i 2012


Usikker på om R&B på norsk er noe for deg? Fjern all tvil ved å lese hvordan Seyem kort beskriver albumet for 730. 

– Ta en god del sex, en raus klunk kjærlighet og litt sjalusi og bland dette sammen så får du EVA. Damer elsker, de sårer og inspirerer til musikk.

Sjekk ut EVA via Spotify, med låter som Vågard-gjestende «Ri meg»: 

Saken fortsetter under 

Bonus! Vi ba Seyem liste sine topp 5 R&B-låter å ha samleie til

TGT – «Explode»

– Hele TGT-skiva Three Kings er jo smash! Liker best å spille hele skiva, men plukket ut denne for feelingen på hele låta er dope. Gir meg tydelige bilder og når en låt gjør det for meg låsern seg.

R. Kelly – «Naked»
– Digga collabo skiva til Jay Z og Kells Best of Both Worlds. Og denne låta brant seg fast hos meg. Elsker låter der teksten er en instruks der jeg synge sangen som om den er min til dama. Make it mine!

R. Kelly – «The Zoo»
– Boom! denne er definitivt en av min favoritt låter av Kells! Metaforene er awsome! Den har Dyrelyder! Den er på kanten til komisk, men holder sexy og det digger jeg ved den!


The Dream – «Equestrian»

– Utenom Kells er The Dream den som lager sexy og kreative R&B låter. Koringene, melodiene og teksten trekker meg til låta. Som «The Zoo» alt med dyreriket metaforer føles bare naturlig. hehe. 

 

Teddy Pendergras – «Turn Off The Lights»

– On my grown shiet! Classic! Her også har vi instrukser. Føler denne er mer den man setter på når man er med dronninga si.

 

Se også: Hat/elsk-R&B fra sørlandet (VIDEO) 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer