Her er TV2-teamet til Joddski

10. des 2009 kl. 00:00
JODDSKI OG LIFLIGE JAN STEIGEN OG KORLAGET SOM SKAL VINNE KORSLAGET   (BEATE S. LARSEN/TV2)
I fjor var Vinni fra Paperboys, Samsaya og Venke Knutson noen av dem som gjorde fin figur på Det store korslaget (se her), og når TV2 fyrer opp den neste sesongen 2. januar, er Joddski alias eks-Tungtvann-halvdel Jørg-1 en av deltagerne.

Den snart soloaktuelle ringreven skal lede, trene og motivere en artig gjeng til korseier sammen danseløven Jan Steigen.

Her presenterer Joddski crewet:

Randi Helene Sørø: Det nærmeste Team Joddski kommer et hip-hop-alibi og er kjent i hip-hop-miljøet i Oslo som Candy eller Randy Kasandy, og hun er 200% positiv energi. Stylist i koret så klart, og også frisør for dirigentene. Sto bak Jan Steigens notoriske fletter tidligere i karrieren. Alder: 28. Yrke: Makeup-artist/frisør.

Ann-Kristin Bjørby: Som den løven og katten jeg er… har mange liv og lander alltid på bena er hennes slagord. Alder: 44. Yrke: Leveransemedarbeider.

Arvid Nilsen: Oppgir sex, musikk, alkohol, kunst, bil og generelle degeneraserende aktiviteter som interesser, og hevder å være «for spesielt interesserte». Har reist fra pub til pub siden han var liten drittunge og imponerte korlederne med bluessjarmen sin under et impromptusett på byens rockepub. Alder: 35. Yrke: Trubadur/musiker.

Kristian Krokslett: 0,1 tonn ramsalt nord-norsk powertenor! Bodøs krafitgste stemme og jobber til vanlig med kirkesang og opera. Korets leder. Alder: 34. Yrke: Musikkprodusent/artist.Kristian i Kjent Element

Frida Børli Solaker: «Æ e bare ei random jente som bor i ett random hus. Æ lika rare ting, neglelakk og Team Joddski. Egentlig lika æ alt.» Joddski likte også hennes fremføring av søskenbarn Ida Marias «Oh My God» på audition. Medlem i Pink Duo.

Bjørn Jervås: Rastafarianer og selve spydspissen i Bodøs reggaemiljø. En ringrev i rockeverden også, Raga Rockers’ debutkonsert i 1982 var som oppvarming for Bodøs punkestolthet Hjertesvikt A/S. Videre fartstid: Snowcats, Irie Darlings og nå Manna. Alder 47. Yrke: Ungdomsarbeider.

Ståle Abelsen: Den syngende, magiske brytetreneren fra nord, kvart båtsfjording, kvart grønøyværing, kvart røstværing og kvart bodøværing. Alder: 33. Yrke: Konferansemedarbeider/bartender.

Bente Sørgård: Rocka sjel i ballade-innpakning. Født 20 år for sent, men har for det meste draget på 60-åringer. Tidligere vokalist i et world music-band og har vært med i Tyrkisk Grand Prix. Alder: 30. Yrke: Prosessoperatør/lærer.

Renate Bergheim: Et hemmelig våpen som vi nekter å avsløre hverken alder, bakgrunn, yrke eller personlighet på. Noe må vi holde for oss selv også.

England Brooks Ellingsen: Elsker folk, musikk (smooth jazz in particular) latter og er en «strange cookie», men neppe farlig, ifølge henne selv. Sist sett i høstens utgave av X-Factor. Egentlig fra LA, men har bodt i Bodø i ei årrekke, og snakker nesten nordnorsk. Alder: 52. Yrke: Frilanser/artist.

Hanne Gravrok: Arvelig belastet kunstnerspire (pappa er jazzveteran). Passer til alt, og vil gjerne prøve alt også, mener hun. Til vanlig frilansskuespiller i Oslo, men sangen ligger også hjertet nært. Fra kirkemusikk til musikaler. Alder: 28. Yrke: Frilanser/Artist/Bartender.

Ingrid Tuflått Haukland: «Liten munn, stor i kjeften og snar å spring», sier hun selv, men er nok blant de største stemmene Joddskis hjemkommune Meløy har fostret. Alder: 23. Yrke: Student/sanger.

Jon Hveding: Gitarist og vokalist i Manna. Gammelpunker og blitzer som siden midten av 80-tallet har raljert rundt på kontinentet med band som PLX-15, Bøyen Beng, Behind Bars og Drunk. Badevakt nå. Alder: 41. Yrke: Badevakt/musiker.

Jørgen Pettersen: Rockegutt og hobbyalkoholiker, spiller gjerne opp til dans i festlig lag. Trommis for sjokkrockerne Trouble Circus og Metallica-tributebandet Metal Milita. Alder: 24. Yrke: Dagdriver/Musiker. Trouble Circus live på Parkenfestivalen i år her.

Svenn-Kåre «Sjarken» (eller The Shark som man blir kalt i utlandet) Kristiansen:  Sjarmtrollet fra Steigen som har rula Hurtigruta på Europas mange hav med dans og sang. Ofte sett i en karaoke bar med en limt mikrofon i handa. «Ja e d ikkje vakkert», i hans egne ord. Alder: 31. Yrke: Senior Konsulent SAS Ground Services.

Simon Larsen Steigenværing: Spiller gitar og «synger» i black metalbandet Iskald og pusher instrumenter på InTune. Egentlig er alt for tøff til å synge i kor. Alder: 22. Yrke: Selger/musiker. Iskald live i Holland her.

Kay-Steinar Egerdahl: Gammel rocker fra Hamarøy, snarsint mææn snill=) Hobby: Kjærring og onga. For å ikke ødelegge rockeimaget drar vi fram at han har fortid som vokalist i thrash-legendene Betrayer, og også er med i Metal Militia. Alder: 37. Yrke: Verkstedleder. Live Andenes 1993 her.

Maria Holand Tøsse: Har et energinivå lik en duracellkanin og spiser mer mat enn en gjennomsnittelig amerikaner (usikkert hvordan sistnevnte vil hjelpe koret). Er vokalist i det melodiøse hardrockbandet Honningsøt Galskap. Alder: 20. Yrke: Journaliststudent/artist.

Ole Kristian Bodøgaard: Har blitt beskyldt av journalister for å være blandt de beste rockevokalistene Bodø har fostret, men som ung slo rektoren lille ole over kjeften med flathanda for han sang med skolekoret mens han var publikum. O-mannen opptrer idag med egne låter, coverlåter… og storband. OKB har også spilt i band med broren til Joddski, men det er ikke derfor han er med. Alder. 32. Yrke: Hovmester.

Sonja Akermo: Fjellgeit og sopran som trives best på de høysete toppene og de høyeste tonene. Korist og solist i sangkoret MIX. Alder: 44. Yrke: Lærer.