Her er nordmenns topp 5 sex-låter

15. feb 2019 kl. 17:18

Sex er ofte en ingrediens på Valentinsdagen, og det er ikke bare roser og sjokolade som setter stemningen. Musikk er også viktig.

Sonos har gjort en undersøkelse for å finne ut hvilke sanger som gjør nordmenn ekstra brunstige.

– Musikk kan gjøre sexlivet ditt bedre, både gjennom økt sexlyst og bedre sex. Pop og soul er sjangerne som øker sexlysten mest, mens danseband og folkemusikk er mindre sexy, sier den nordiske markedssjefen Ninni Lindertz.

Sanger fra The Weeknd, Marvin Gaye og Elvis Presley er norske sexfavoritter, mens undersøkelsen viser at mange nordmenn under 30 koser seg til hip-hop. 

– De mellom 18 og 29 år oppgir imidlertid at hip-hop er den beste sex-sjangeren, og de skiller seg dermed fra eldre aldersgrupper.

3 av 10 nordmenn har sex hver uke eller oftere, og musikk er blant faktorene som kan bidra til sexlyst. Nordmenn mellom 18 og 29 år forbinder musikk faktisk mest med sex, ifølge Sonos-undersøkelsen.

– Hele 40 prosent av nordmenn i tjueårene sier at musikk kan øke sexlysten deres, mens bare 20 prosent av de i femtiårene er enig i dette, sier Ninni.

Sexolog og parterapeut Bianca Schmidt minner om at mange heterofile kvinner har en tendens til å tenne på maskulinitet og dype, mørke mannsstemmer. 

– På samme måte kan en lys, myk stemme hos en kvinne være attraktiv blant heterofile menn, forteller Bianca, men understreker at dette blir veldig generaliserende.

– Det blir likevel altfor enkelt å konstatere at musikk med dyp eller lys vokal er tennende. Det er mange flere faktorer som til sammen skaper attraksjon.

Ifølge undersøkelsen er dette fem av de mest populære sexsangene i Norge: 

The Weeknd «Earned It»

Marvin Gaye «Let’s Get It On»

Elvis Presley «Blue Hawaii»

Barry White «Can’t Get Enough Of Your Love, Babe»

Celine Dion «My Heart Will Go On»

Brunstige bonusforslag fra 730: 

D’Angelo «Untitled (How Does it Feel)»

Britney Spears «I’m a Slave 4 U»

LL Cool J «Doin’ It»

Rihanna feat. Drake «What’s My Name»

Janet Jackson «Any Time, Any Place»

Cassie «Me & U»

Ginuwine «Pony»

Khia «My Neck, My Back»

(Alternativ norsk bobler: Alexandra Joner «Come Inside Me»)
Klein, vittig og viktig serie: 730 anmelder Netflix’ Sex Education