Sophie Elise viser frem musikkvideoen til (F*ck) All Your Friends via 730.no

6. aug 2017 kl. 00:00
THIS AIN'T A STAND UP SHOW (UNIVERSAL)

THIS AIN’T A STAND UP SHOW (UNIVERSAL)

Alle øyne har de siste par døgnene vært rettet mot Sophie Elise Isachsen. Men denne gangen har det ikke vært på grunn av palmeolje, pupper eller personlige avsløringer – 22-åringen har nok en gang tatt fatt på artistkarrieren.

Denne gangen med verdens største label i ryggen. 

Harstad-luringen skrev sin nye singel etter en dårlig periode i februar, og skriver på bloggen at hun tenkte tanker á la «jeg er bedre enn dette her» og «jeg kunne ligget med alle vennene hans» 🙂

Følelsene ble til «All Your Friends», som etter ett døgn gikk rett inn på topp 3 i Spotify med over 100 000 avspillinger det første døgnet. Det skjer ca. aldri, men så var det nok også norgesrekord i nysgjerrighet bak slippet også. «All Your Friends» har siden i går falt til 7. plass, men streames fortsatt 100k ganger i døgnet. 

Søndag kveld er musikkvideoen her, men de som håpet på Henrik Thodesen som videobabe blir trolig skuffet. Humormannen er erstattet med en litt mindre kritthvit, men mer velkoreografert hunk. Se videoen via regissør Christian F. Schüssler nederst i saken.


HEISANN (SKJERMBILDE/UNIVERSAL) 

Hei Sophie! For en låt. Hvordan har responsen vært? 
 
– Responsen har vært fin! Så klart kommer det negative tilbakemeldinger også, men jeg har brukt mye tid i innboksen min på instagram og facebook for å svare (og ikke minst ta til meg) alle som kommer med gode tilbakemeldinger, og heller legge fokuset der.
Er det noen spesielle tilbakemeldinger som har betydd ekstra mye for deg?
– Jeg har fått så mange tilbakemeldinger som betyr mye for meg, men kanskje aller viktigst er det jo når mamma og pappa blir stolt. Jeg var litt nervøs for å vise dem låten (pappa liker rock og mamma liker ikke at jeg sier fuck), men da de likte den og ble stolte var det ekstra fint.
Er det noen haters som har klart å såre deg litt?
– Ja, det er det. Det sårer meg litt når folk – spesielt på YouTube – ikke fokuserer på låten og sier at jeg ser stygg ut. Men så kommer jeg på at de aner jo ikke hvem jeg er som person. De fleste nordmenn har egentlig vært ganske kule.
Rett inn på topp 3 etter én dag er koko. Hvordan føltes det? 
– Det føles jo så klart veldig bra, men så har jeg veldig dedikerte følgere som har vært flinke til å pushe låten rundt sammen med meg. Ikke minst har spotify vært skikkelig gode mot meg og pushet låten. Men herregud, jeg skal ikke lage «unnskyldninger» for at det har gått bra, det er jo ikke annet enn fuckings amazing.
Du er en singer-songwriter som skrev «Fuck All Your Friends» selv, med litt hjelp. Hvordan var prosessen?
– Det var egentlig veldig rart, for «All your friends» ble til på den første session jeg gjorde noen sinne. Jeg ble sendt til Stockholm og ante ikke hva jeg hadde gitt meg ut på. Men, det var bare å sitte i studio og snakke ut hva man følte om alt mulig, begynne å skrive litt «dikt» (det er sånn jeg tenker på det i alle fall) og så jamme litt rundt på gitar og piano helt til man fikk noe som kunne ligne på noe. Og så hørte jeg mye på Post Malone og sa «sånn og sånn liker jeg, det er kult».
Har noen ekser blitt snurt? Vi så at du humret fornøyd da vi regrammet Henrik Thodesen… 🙂
– Nei, haha. Angående Henrik så er han sjukt morsom og det bildet var bare funny. Han fikk høre låten for en stund siden og jeg er glad jeg har han i livet mitt.

Hva er ideen bak musikkvideoen?
– Jeg ønsket meg noe visuelt fint som (for en gangs skyld?) ikke skulle spille på kroppen min eller hvordan jeg ser ut. Fine naturbilder fra Nord-Norge som er mitt favorittsted på jorden. Det hadde vært så typisk, og ikke minst enkelt å bare gjøre et eller annet sexy, så jeg ville styre litt unna akkurat det.
 
Hvordan fant du videobaben din?
 
– Kravet for min «videobabe» var at han skulle ha god kroppskontroll slik at han kunne løfte rundt på meg og danse, og ikke være klein. Altså, jeg ville ikke ha en modell som kun har posert rundt, for da kunne det fort ha blitt rart. Jeg er veldig fornøyd med han jeg og Universal klarte å lande på denne. 
Hvem inspirerer deg musikalsk? 
 
– Altså, jeg elsker Lana del Rey og hun kommer alltid til å være en evig inspirasjon på det lyriske. Utgangspunktet til denne låten her var faktisk Post Malone, haha. Første utkast på produksjonen var inspirert av «White Iverson». Og det er faktisk Post Malone jeg alltid drar referanser til i studio. 
Hvilke norske artister motiverer deg om dagen?
– Herregud, det er så mange! Men for eksempel bokfesten min, det var før han var der han er nå (selv om han var jævlig fet da også). Jeg husker bare jeg så han på gullruten og tenkte at han var så rar og kul, at han MÅTTE jeg ha. Å se hvor han er nå er sjukt inspirerende og egentlig veldig forutsigbart, for makan til talent. Og så klart Astrid.. Og Julie.. og Fanny.. og Karpe.. og Tomine Harket.. og Sigrid.. It’s a LOT!
Hva er planene og drømmen for artistkarrieren videre? 
– Jeg vil bare være i masse sessions og skape fin musikk som kan bety noe for folk. Drømmen hadde jo vært å nå litt utenfor landegrensene, slik det er for alle. Men jeg er ikke typen som kommer til å dra på «ferie» til LA og egentlig bare være der i håp om å bli mer kjent, haha. Men det er spennende at jeg absolutt ikke aner hvor dette kan ta meg, og målet er i første omgang bare å skape masse kult som folk får på hjernen.

Se musikkvideoen til «All Your Friends» via regissør Christian F. Schüssler:

Se også: Sophie Elise live med undervurderte «Lionheart» <3