Hopp til hovedinnhold
The Exorcist 2023 Olivia Marcum Jason Blum Blumhouse David Gordon Green 730no
Linda Blair som Regan MacNeil i Oscar-filmen Exorcisten alias The Exorcist (Warner Bros.)

Olivia Marcum klar for The Exorcist 2023

Olivia Marcum får rolle i The Exorcist-trilogien.

Den skrekkelige, 50 år gamle klassikeren Exorcisten gjør comeback via tre nye filmer. Den første har premiere i oktober, med Olivia Marcum (født i 09) i en av rollene. Kanskje som en jente som blir besatt av den mektige, demoniske guden Pazuzu.

The Exorcist 2023 Olivia Marcum Jason Blum Blumhouse David Gordon Green

14-åringen Olivia-Marcum får en av hovedrollene i nye Exorcisten alias The Exorcist (Universal Pictures)

Olivia Marcum debuterer her som skuespiller i en film. Hun har tidligere hatt hovedrollen som Matilda i Broadway-musikalen Matilda The Musical.

I første The Exorcist spiller Linda Blair (med blant annet grønne kontaktlinser) den 12 år gamle besatte jenta Regan MacNeil som må få besøk av en prest og djevelutrydder. 

the exorcist linda blair 1973

The Exorcist-barnestjernen Linda Blair som Regan MacNeil i den originale filmen (Warner Bros.)

Den nye filmen skulle opprinnelig være en omstart, men den ble gjort om til en direkte oppfølger til originalen. Moren til Regan, Chris MacNeil, vender tilbake via Ellen Burstyn, som ble Oscar-nominert for rollen i den første filmen. Hun skal her hjelpe en familie som opplever den samme grusomme skjebnen med sin datter.

Olivia Marcum spiller mot Lidya Jewett (født i 07) fra Ethiopia. Hun har allerede Good Girls, Feel the Beat, Hidden Figures og Netflix-filmen Nightbooks på CV-en.

Lidya Jewett The Exorcist 2023 Olivia Marcum Jason Blum Blumhouse David Gordon Green 730no

16-åringen Lidya Jewett blir besatt i The Exorcist 2023 (Blumhouse/Universal)

I andre roller finner vi Leslie Odom Jr. (Glass Onion: A Knives Out Mystery) – som faren til sistnevnte – og Ann Dowd (Hereditary). E.J. Bonilla (Gemini Man med Will Smith) spiller Father Maddox.

Lidya Jewett The Exorcist 2023 Olivia Marcum Jason Blum Blumhouse David Gordon Green 730no copy

– The power of christ compels you! (Blumhouse/Universal)

Filmen produseres av Blumhouse via Jason Blum (Insidious, Sinister, Get Out) for Universal Pictures og deres streamer Peacock. Rettighetene til The Exorcist-trilogien skal ha kostet dem 400 millioner dollar. (Kjedelig hvis den første filmen flopper.) Regissøren er David Gordon Green (de tre seneste Halloween-filmene til Blumhouse).

Trilogiens første film har premiere 13. oktober.

The Exorcist fra 1973 fikk 10 Oscar-nominasjoner, og er den første skrekkfilmen til å bli Oscar-nominert til beste film.

Exorcisten fra 1973 (Warner Bros.)

Regissøren av den originale filmen, William Friedkin, satte som krav at filmen ikke skulle sensureres, og det tok fire år før den ble vist i Norge.

På kino spilte den inn 441 millioner dollar på verdensbasis, som i dag tilsvarer mer enn 2 milliarder dollar. Noe som gjør den til en av de mest innbringende filmene noensinne.

Selv 50 år etter premieren er originale The Exorcist fortsatt ganske guffen kost.

29. november 1977 fikk The Exorcist norgespremiere med aldersgrense 18 år. Pastor Frank Matre fra Kristelig Folkeparti og den norske pinsekirken Salem forsøkte å stanse filmen. Blant annet fordi han mente at den ville utløse organisert Satan-dyrkelse i Norge.

– Hvis Exorcisten settes opp i Oslo, vil vi stå utenfor kinolokalet og dele ut opplysninger om telefonkontakter dit folk han henvende seg etter forestillingen og få åndelig veiledning og førstehjelp, sa pastoren til VG.

Les mer her

Nyeste saker fra 730.no

Les mer