Hopp til hovedinnhold
CYRUS (JOSHUA RUSH, ANDRE PERSON FRA VENSTRE) SKAPER DISNEY-HISTORIE DENNE UKEN. (DISNEY CHANNEL)

Her er Disneys første homofile hovedkarakter

CYRUS (JOSHUA RUSH, ANDRE PERSON FRA VENSTRE) SKAPER DISNEY-HISTORIE DENNE UKEN. (DISNEY CHANNEL)

I et land med programmer som Skam hvor to gutter kan elske hverandre uten at altfor mange hever ekkelt på øyenbryna, er det lett å glemme at homofili fortsatt er ganske tabubelagt rundt om i verden. 
For eksempel er det fortsatt drøyt for konservative og familievennlige kanaler i USA å ta med homofile karakterer blant hovedcasten. 
Denne uken kom det dog en gladnyhet i regi av amerikanske Disney Channel som tar et steg i riktig retning. 
Nettstedet Deadline melder nemlig at i løpet av ukens sesongpremiere på komedien Andi Mack, vil en karakterene finne ut at han er homofil. 

CYRUS MARKERER OGSÅ FØRSTE GANG DISNEY GJØR EN HISTORIE OM DET Å KOMME UT AV SKAPET. (DISNEY CHANNEL).


Selv om det ikke er første gang en LHBT-karakterer dukke opp i en Disney Channel-serie, er dette aller første gang nettverket tillater at en av hovedkarakterene selv er skeiv. 
Serien, som har 10-år-gamle jenter («tweens») som målgruppe, er en av kanalens mest populære og er laget av Terri Minsky, mannen bak Disney-klassikeren Lizzie McGuire
Andi Mack er dog ikke uvant med å skape litt kontrovers, ettersom den hovedsakelig handler om 13-åringen Andi (Peyton Elizabeth Lee) som finner ut at storesøsteren hennes Bex egentlig er hennes mor, og at kvinnen hun trodde var moren egentlig er bestemoren. 
I sesongåpneren vil det vise seg at Andis venn Cyrus er forelsket i samme gutt som Andi, noe som ifølge Deadline vil være starten på at Cyrus kommer ut av skapet i løpet av sesongen. 
Joshua Rush, som spiller Cyrus, postet om det hele på instagram med en caption som går rett inn i hjerteroten. 
Blant annet påpeker 16-åringen for sine 244k følgere at det er mye lettere for barn å kunne uttrykke seg om følelsene sine dersom de har en serie de kan relatere til, og at han er «stolt» over å bringe den banebrytende historien til skjermen.
 

 
I en tid der nyheter som regel bare bringer angst og fordervelse, er dette en sak som virkelig varmer sjelen. ❤️

Oppdatert: Se scenen her: 


 
Se også: Fem grunner til å se LHBT-vennlige The Shannara Chronicles

Nyeste saker fra 730.no

Les mer