Hopp til hovedinnhold
JUNI BYR BLANT ANNET PÅ ET GJENSYN MED DISSE KRITIKERROSTE DAMENE (NETFLIX)

Her er de nye seriene du kan strømme i juni

JUNI BYR BLANT ANNET PÅ ET GJENSYN MED DISSE KRITIKERROSTE DAMENE (NETFLIX)

Hetebølgen som har slått ut hele landet gjør det kanskje umulig å faktisk holde seg innendørs, og alle favorittseriene våre har kanskje gått inn i pauseperiode frem til høsten – men jaggu om vi skal se TV i juni fordi om! 
Denne måneden byr på noen solide storsatsinger, men det merkes allerede at vi har gått inn i sommerperioden hvor TV-scenen ikke akkurat blomstrer. Det er nesten som om det forventes at man skal gjøre annet i fellesferien enn å sløve i sofaen…
Uansett: Her er de nye seriene du kan strømme i juni! 
Netflix:
 NETFLIX’ THE RANCH SAMLER DISSE GODGUTTENE IGJEN – MEN IKKE LENGE (NETFLIX)

1. juni:
 

November 13: Attack on Paris
(Miniserie) 
Dokumentarserie som dekker terrorangrepene i Paris den 13. november 2015.  
 
8. juni:
 
Sense8 
(Seriefinalen) 
Science fiction-drama om såkalte «sensates» – åtte mennesker som deler en overnaturlig psykologisk kobling som lar dem utveksle informasjon, følelser og evner. 
Episoden som slippes 8. juni er den offisielle avslutningen på serien. Etter at originalserien ble kansellert av Netflix for drøyt et år siden, sørget sterkt engasjement blant fans for at strømmetjenesten gikk med på å produsere et avsluttende kapittel for å runde av historien. 
 

15. juni:
 
The Ranch
(Sesong 3 / del 5) 
Amerikansk situasjonskomedie med blant annet Ashton Kutcher og Danny Masterson, begge kjent fra That ’70s Show. Serien tar for seg den dysfunksjonelle familien Bennett, som bor ved den fiktive Iron River Ranch i fiktive Garrison, Colorado. 
Del 5 blir dog siste runde ut for Masterson, som fikk sparken fra serien etter at han ble anklaget for seksuelt misbruk av fire forskjellige kvinner i 2017. 
 

17. juni: 


La Balada de Hugo Sanchez
(Sesong 1) 
Meksikansk dramedie basert på Netflix’ egne Club de Cuervos («kråkeklubben»), som tar for seg et fotballags ferd til Duelo de las Aves-turneringen i Nicaragua.
 

Trailer (NB: Uten tekst) 
22. juni: 


Cooking On High
(Sesong 1) 
Historiens første kokkeprogram med fokus på mat laget med cannabis, hvor to kokker skal forberede cannabisretter for et svært avslappet panel med kjendisdommere. 

Marvel’s Luke Cage
(Sesong 2) 
I slutten av juni er det klart for andre runde med Luke Cage (The Good Wife-stjernen Mike Colter) – den tidligere fengselsfuglen som nå bruker sine superevner til å bekjempe kriminalitet og korrupsjon. 
 

29. juni: 
Paquita Salas 
(Sesong 1 og 2) 
Netflix fortsetter sitt innkjøp av ikke-engelske serier med to sesonger av Paquita Salas – en spansk webserie som forteller historien om Paquita, en av Spanias ledende talentutviklere på 90-tallet. 
Når hennes største stjerne plutselig dropper ut, blir Paquita tvunget til å endre på sine gammeldagse metoder for å finne nye talenter i den moderne underholdningsbransjen.
 

Trailer (NB: På spansk)   
GLOW 
(Sesong 2) 
Komedie satt til 80-tallet i Los Angeles, USA hvor GLOW – Glorious Ladies of Wrestling – er en stor greie på skjermen. Profesjonelle kvinnelige brytere går sammen for å lage overdramatisk og glamorøs bryting for TV, med blant andre Alison Brie (The Disaster Artist) og Betty Gilpin (Nurse Jackie) i hovedrollene. 
 

Nailed It! 

 
(Sesong 2) 
Amatørkokker møtes for å gjøre tapre forsøk på å gjenskape kulinariske mesterverk i et profesjonelt og kompetitivt miljø. 
 

HBO Nordic:
 HVA SKJER MED EKTESKAP NÅR NOEN ER UTRO? (HBO NORDIC)

4. juni: 
Succession 
(Sesong 1) 
Dramaserie fra HBO som følger familien Roy, bestående av Logan Roy og hans fire barn, som eier et av verdens største medie- og underholdningskonglomerater. Serien følger familielivet i en periode hvor spørsmålet av hvordan fremtiden blir etter at Pappa Roy forsvinner ut av bildet dukker opp.  
 

Pose
(Sesong 1) 
Musikalsk dansedrama fra blant andre Glee-skaper Ryan Murphy, satt til New York på slutten av 80-tallet hvor luksuslivet ala Trump holder på å bli en ting, og byens sosiale scene er dominert av blant annet drag og såkalt «ball culture».  
Med blant andre musikalstjerna MJ Rodriguez, Indya Moore, Murphy-favoritten Evan Peters (American Horror Story-seriene) og James Van Der Beek (Dawson’s Creek, Don’t Trust The B—- In Apt 23).
 

8. juni: 
Marvel’s Cloak & Dagger
(Sesong 1) 
Juni stiller med en solid superdose superheltserier. Ikke bare kommer Marvel’s Luke Cage til Netflix, men HBO stiller også med nye Cloak & Dagger – historien om Tandy Bowen (Disney Channel-veteranen Olivia Holt) alias Dagger og Tyrone Johnson alias Cloak (The Night Ofs Aubrey Joseph).
De to tenåringene kommer fra helt forskjellige bakgrunner, men utvikler et forhold mellom seg. Samtidig får de superkrefter, som er sterkere når de jobber sammen, noe som gjør forholdet deres og verdenen rundt dem bare enda mer komplisert. 
 

18. juni:
 


The Affair
(Sesong 4) 
Luthers Ruth Wilson og The Wires Dominic West har hovedrollene i dette litt originale dramamysteriet. Når Noah og Alison inngår en hemmelig affære, skjer det av helt forskjellige grunner fra de to partene – og denne serien tar en titt på absolutt alle sider av samme sak. 
 

TV 2 Sumo:
 LINN SKÅBER JOBBER VIDERE MED Å SAMLE SEG ETTER AT HUN MISTER MANN OG JOBB I BEST FØR (TV 2)

2. juni: 


 
Crazy Ex-Girlfriend 
(Sesong 3) 
Serien med tidenes potensielt mest villedende tittel er tilbake for en tredje sesong (den er nemlig så mye mer enn bare en historie om en besatt eks). 
I stedet for å takke ja til en partnerstilling ved advokatfirmaet hennes, freaker Rebecca Bunch (Robot Chicken-veteranen Rachel Bloom) ut og bestemmer seg heller for å følge etter eks-kjæresten sin Josh Chan (Designated Survivors Vincent Rodriguez III) over halve landet for å prøve og fikse ting med ham i stedet. 
 

4. juni: 
Hawaii Five-0 
(Sesong 8) 
Dramaserie som følger en elitegruppe innenfor politiet på Hawaii som skal takle tyngre kriminelle saker, med fullstendig immunitet og mulighet til å gjøre hva enn de vil for å løse delstatens problemer. 
 

Below Deck
 
(Sesong 1-5) 
Realityserie som tar for seg en gruppe arbeidere ved et megacruiseskip under chartersesongen, hvor personlige problemer konstant blandes med de profesjonelle. 
 

5. juni:


Ack Värmland 
(Sesong 1) 
Populær svensk komiserie som følger en rekke karakterer fra småbyen Molkom i Värmland.  
 

Hunting Hitler
(Sesong 2) 
Realityserie som tar for seg det tilsynelatende aktuelle spørsmålet om hva Hitler ville ha gjort videre dersom han hadde sluppet unna bunkeren han gjemte seg i mot slutten av andre verdenskrig.
 

6. juni: 


 
Younger 
(Sesong 5) 
Dramedie med romantiske vibber, hvor Sutton Foster (Bunheads) stiller i hovedrollen som Liza Miller; en 40-åring som må starte fra bunnen av etter at eksmannen hennes gamblet bort alle sparepengene og huset. Og det er ikke like lett når bransjen du vil inn i og den sosiale scenen er dominert av 20-somethings, som Josh (Scream 4s Nico Tortorella) og Kelsey Peters (Lizzie McGuires Hilary Duff).
 

Blue Bloods 
(Sesong 8) 
Amerikansk politidrama med fokus på patruljene i New York og områdene rundt. Serien følger Reagan-familien, hvor pappa Frank er sjefen, sønnene Danny og Jamie er detektiv og konstabel, og datteren er assistent til statsadvokaten. 
 

14. juni: 


Bull
(Sesong 2) 
Amerikansk dramaserie som tar for seg de ansatte ved firmaet TAC (Trial Analysis Corporation), som analyserer juryer og finner frem til de beste fremgangsmåtene for å overbevise dem. 
Serien er basert på de tidligere fasene i karrieren til realityskrullen Dr. Phil, som jobbet med saksanalyse. 
 

15. juni: 


 
Best før 
(Sesong 2) 
Når Lena (Linn Skåber) fyller 40, mister hun to essensielle ting: jobben og ektemannen. Etter dette må hun nå prøve å komme seg på beina igjen, og få livet på rett kjør – samtidig som hun må takle at eksmannen stiller med en helt ny kjæreste som er mye yngre enn henne.  

Ukjent juni-dato:
Sjölyckan 
(Sesong 1) 
Svensk komiserie fra 2018, som tar for seg familien Kling og deres paradishjem i Sjölyckan. Når tre generasjoner fra en og samme familie samles, går ikke alltid ting på skinner. 
 

Viaplay:
 RIG 45 TAR FOR SEG ET MORD SATT TIL EN OLJEPLATTFORM I NORDSJØEN (VIAPLAY)

1. juni:
Black-ish
(Sesong 1 – 3) 
Kritikerrost dramedie med Anthony Anderson (Scary Movie-filmene) og Tracee Ellis Ross (Girlfriends), som handler om familien Johnson, som er øvre middelklasse. Pappa Andre «Dre» (Anderson) stresser med at ingen av barna viser noen interesse av å ta del i hans urbane røtter. 
 

Making History 
(Sesong 1)
Denne amerikanske komiserien handler om tre venner fra to forskjellige århundrer som havner sammen etter kluss med en tidsmaskin, og det bisarre resultatet som følger av det.  
 

The Cleveland Show
(Sesong 1 – 4) 
Spinoff-serie fra Seth MacFarlanes Family Guy, sentrert rundt karakteren Cleveland og hans nye kone Donna Tubbs. 
 

Angel
(Sesong 1-5) 
Spinoff-serie basert på Sarah Michelle Gellar og hennes Buffy the Vampire Slayer-serie skapt av Joss Whedon. Etter at Angel (Bones-stjernen David Boreanaz), vampyren som fikk tilbake sin menneskesjel som straff for et mord, innser at forholdet til Buffy ikke lenger kan fortsette, flytter han til Los Angeles. Her tar han seg en jobb for et detektivbyrå, hvor han kan hjelpe sjelene til fortapte mennesker. Og bekjempe demoner, da. 
 

8. juni: 


American Woman
(Sesong 1) 
Komiserie om Bonnie Nolan (Clueless’ Alicia Silverstone), som tar med seg sine to barn og forlater ektemannen etter en feministbølge treffer USA på 70-tallet. Nå må hun og vennene sine finne ut hvordan de kan stå alene i verden, uavhengige av mennene i livene deres. 
 

Rig 45 
(Sesong 1) 
Jakob Oftebro stiller i den nye thrilleren Rig 45, hvor en dødsulykke ved en oljeplattform i Nordsjøen setter i gang en farlig etterforskning utenfra. Varselslamper lyser opp overalt rundt dødsfallet, og når en tornado inntreffer plattformen, kuttes all kommunikasjon med fastlandet noe som fører til en intens katt-og-mus-jakt mellom crewet og en ukjent morder. 
 

20. juni: 
The Magicians 
(Sesong 2) 
Fantasyserie hvor Jason Ralph (Aquarius) spiller hovedrollen som Quentin Coldwater; en trollmann i trening som oppdager at fantasiverdenen han leste om som liten faktisk eksisterer og er en trussel for menneskeheten. 
 

25. juni: 
Preacher 
(Sesong 3) 
Mamma Mias Dominic Cooper spiller hovedrollen som Jesse Custer, en kjederøykende og tungtdrikkende prest med den overnaturlige evnen til å kunne befale hvem nå enn han vil til å gjøre hva som helst han vil. Sammen med hans revolver-elskende eks Tulip (True Bloods Lucy Griffiths) og vampyren Cassidy (Misfits’ Joseph Gilgun) drar Custer ut på en reise for å forstå sin nye evne bedre.
 

God titting! 

Les mer